Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Nixie

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Nixie

  1. Когато се просвещаваме четейки множеството книги по темата всичко е ясно.Обаче!

    Някой може ли да опише своя практика и резултат при тежки дегенеративни заболявания

    /артроза, сърдечни болести, псориазис и пр./ ?

    Аз имах високо кръвно налягане. Май цял живот съм го имала, поради бъбречно заболяване. Правиха ми операция, бъбрекът започна да функционира долу-горе нормално, но кръвното си остана високо. Дори бях диспансеризирана. Обичайното ми беше 150/90, а често и повече. Не е от надмормено тегло, аз тежа около 65 кг (+/- 1-2) на 170 см височина.

    От 2004 година насам (без тази година) правех два пъти годишно по 10-12 дни прочистване само на плодове и чай с мед. От високото ми кръвно няма и следа още след втория път, дори сега е твърде ниско за мен през лятото (100/110 - 70/80).

    Мисля, че другият фактор за излекуването ми обаче е разделното хранене от много години наред. Не че не "прегрешавам", но общо взето се придържам към принципа.

    Същото се получи и със съседката ми, която се "зарази" от мен да прочиства организма си и да мине на друг хранителен режим. Тя обаче имаше проблеми със сърцето от затлъстяване и диабет. Отслабна повече от 15 кг, кръвното й се нормализира, но продължава да си взема бетаблокерите ей така, за всеки случай. Понеже са й казали, че почнеш ли веднъж, трябва цял живот. И на мен така ми казваха за лекарствата за високо кръвно, но се оказа, че не е така.

    Редакция-допълнение:

    Щях да забравя! Имам невероятно здрави зъби (пупупу), но се появи киста на долната ми челюст, между корените на два зъба. Нямаше да разбера за нея, ако не излезе и отвън, на венеца. Зъболекарката ми ми препоръча незабавна операция. Тя ми е приятелка и не е хирург, така че изключвам съветът й да е бил продиктуван от финансови интереси. Просто каза, че няма друг начин да се махне това нещо. Аз обаче си направих едно самолечение на плодове и чай и кистата изчезна!

  2. Много ми се иска обаче, брашното от което я правя, да го смилам непосредствено преди месенето, но не мога да измисля как да стане това. Мога да си купувам жито, но как да го смилам? Из главата ми се върти да си купя машинка за кафе, въпреки че не пия кафе, и да пробвам с нея, но не съм сигурна, че ще се получи. Има ли някой идеи за това или за нещо друго свързано с хляба?

    Ще ти напиша първо за смилането.

    Аз купувам разни зърнени храни и ги смилам точно в машинка за кафе. Получава се и още как! С нея меля и морска сол, защото я предпочитам пред каменната.

    Смилат се лесно и в кухненски комбайн.

    А специалитетът ми е "питки", изпечени в гофретник. Най-много харесвам смес от пшенично брашно (може булгур), царевично и овесени ядки. Разбърквам с малко мазнина, сол и вода да се получи тесто, малко по-гъсто отколкото за палачинки (не е нужно дори да се меси). Оставям го да престои няколко часа в хладилника.

    Нагрявам гофретника и отдолу поръсвам ким или сусам - леко да се запече. После изсипвам от тестото и изчаквам да се зачервят гофретките. Стават леко хрупкави отгоре и отдолу, а вътре мекички.

    Децата обожават тези питки, особено за приготвяне на сандвичи с каквото и да било докато още са горещи. Харесва им едновременно формичката на сандвича във вид на сърчице и невероятния вкус и аромат на прясно смляно и изпечено брашно. При това можеш да си правиш каквито си поискаш комбинации. Слагала съм брашно от елда, от соя, ръж, ечемик, овес, пшеница, царевица. Важното е поне една от съставките в сместа да увеличава повечко обема си по време на накисването.Такива са овесените ядки и соевото брашно.

    Недостатъкът е, че ако се правят за повече хора, трябва да се изчаква изпичането на всяка питка, макар че като е загрят гофретника, това не е много дълго време.

    Пробвай!

    :3d_146:

  3. Учените казват, че липсата на достатъчно слънчева светлина води до депресия. Така че от тази гледна точно обяснимо е северните народи да проявяват най-силно от всички други склонност не само към алкохолизъм, но и към самоубиаства.

×
×
  • Добави...