Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ArKelly

Участници
  • Общо Съдържание

    2
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от ArKelly

  1. ...Ако коректорът изпитва несигурност при промяна в текста, може да отделя съмнителната дума с червен цвят, за да привлече вниманието на проверяващия беседата и редактора към нея...

    Във връзка с тази част от Инструкциите за работа с Уики, срещнах затруднение. Иво предложи много лесен начин - <font color="red">текст в червено тук</font> Тестван е и работи.

  2. Молитвен наряд за начало:

    Песен: Бог е Любов,

    Добрата молитва,

    Псалом 23

    Беседа: Работете с Любов, 10.05.1920, Понеделник, София от цикъл Беседи пред сестрите от книгата Великата майка.

    Беседата „Работете с Любов” е държана по желание на сестрите преди отпътуване на Учителя от София за провинцията.

    Молитвен наряд за край:

    Псалом 133,

    Господнята молитва,

    Искам да изпълня Волята Божия

    Реплика: Как може да се прилага това Учение практически?

    За това са нужни три положения: първото положение е, когато служим на хората – тогава сме в положение на слуги; второто положение е, когато служим на себе си – тогава заяква нашият индивидуален живот; третото положение е, когато служим на Бога.

    Аз не наричам Любов това, което се мени. Това е смешно нещо – обичал, пък след десет години си обърнал гърба. Павел казва: „Любовта никога не отпада”.

    ... Трябва да бъдете готови да работите в името на Божията Любов, в името на живия Господ. Когато работим в името на Любовта, ние не споменаваме нейното име. Когато аз избавям един човек и го лекувам, трябва ли да му кажа, че това върша в името на Любовта? Аз това върша за себе си, а дали той ще го разбере, или не, това ми е безразлично. Няма да му чета молитви, няма да му говоря нищо за Любовта, а ще му направя всички услуги и ще си замина.

    Започнете да работите нещо за този Христос, за този Господ, когото обичате! Свършете нещо заради Него! Като казвам свършете, подразбирам да свършите нещо съзнателно, та като направите някакво добро, да ви е приятно, че сте направили нещо заради Господа.

    Работете с Любов! Работете с тази Любов, за която Толстой говори: да бъдеш готов да напуснеш всичко, да си готов да слугуваш на всичко, без да очакваш да ти платят. Това е Любов – да се облечеш във всичко и да слугуваш на всичко. Можеш ли да направиш това, имаш Любов; не можеш ли да направиш това, пак имаш любов, но такава, която не може да повдигне хората. Можеш ли да направиш това, въпросът веднага разумно се разрешава. В Любовта, като слугуваш, ти няма да се цаниш – ще бъдеш свободен, даром ще работиш, няма да се считаш длъжен, няма да си отговорен. Ще вършиш доброволно това, което Любовта изисква. Тази Любов изисква и царят, и слугата да се откажат от своето, да станат слуги.

    Из Работете с Любов, 10.05.1920, Понеделник

×
×
  • Добави...