Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Светланчето

Участници
  • Общо Съдържание

    2
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Светланчето

  1. Preconceptional Education се превежда: Възпитание преди зачеването!

    Възпитание на кого? На родителите, а и на детето, тоест осъществяване правилна силна връзка от силни и чисти родителски съзнания, които да привлекат също такова дете! На изток винаги се е знаела важността на момента на зачеване, нивото на съзнание на родителите преди и по време на акта, астрологическото и астрономическо време на зачеването, продължителността на акта, позата...

    Мисля, че за нас, тук, на запад, не ще е уместно да следваме източни ритуали. Но затова пък вибрацията на съзнанието е определяща и за нея не са нужни ритуали.

    Това е въпрос, далеч от всякаква вулгарност, но е научен и езотеричен процес, от който зависи бъдещето на планетата ни. Както виждаме - засега хората твърде малко се различаваме качествено от животните. Според мъдрите - точно зачеването, с добра подготовка преди това, и пренаталното възпитание ще променят света драстично!

    Та така: как да правим децата си? Как да бъдем по-добри проводници на светлината? От опит знам, че състоянието на съзнанието след известно въздържание се променя - става по-нагнетено, силно, светещо, балансирано и спокойно! Следователно, ако искаме да заченем дете, добре е двойката да практикува известен период на целомъдрие. Ако за източните хора това може да е продължителен период, то за нас, западняците, твърде зависими от животното в нас, 10-15 дни биха били добър срок. Това е само лично мнение. Разбира се, цялостната насока на съзнанието по време на целомъдрения период трябва да е насочена към Мъдростта, познанието, Космическата Любов, към търсене на Истината. Мъжкото семе на мъж, който г оотделя всеки ден, който поради начина си на живот и навици е с грубо съзнание, носи едни характеристики. Семето на мъж, който съумее творчески да извиси вътрешната си същност през един умерен период на въздържание, е със съвсем друго качество и програма. както семето на един бор и на една тиква са приблизително подобни на външен вид, но съвсем различни по качество и програма, която носят, така и семето на горните двама мъже. Разбира се, въобще не говорим за алкохол и прочие упойващи вещества... Позицията е стандартната - мъжът отгоре, защото така енергийният обмен е най-добър за двамата и детето. Когато след въздържание такъв акт бива осъществяван, това е свещенодействие, а не похот и секс.

    Добре, а какво да правим, ако не се получи зачеване? Отново същото въздържание и пак опит? Вероятно... Според мен, ако целта е дете - въздържанието си струва труда - това е жертва в името на бъдещето на доброто на планетата ни!

    Пишете какво знаете по въпроса - наистина е много актуален, важен и съществен за всички млади хора и участието им в построяването на това, което религията нарича:"Божие Царство на Земята!"

    :yinyang:

×
×
  • Добави...