Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Аниел

Участници
  • Общо Съдържание

    19
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Аниел

  1. Разбира се, с две ръце и то!!! :thumbsup2: Браво на инициаторите и успех в начинанието!!! :thumbsup2::angel:

    Благодаря от името на организаторите за подкрепата! :angel::thumbsup2::angel: Надявам се инициативата да помогне за духовно събуждане на страната ни! :angel::thumbsup2:

  2. НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ БЕЛИ БРЕЗИ И ШКОЛА ОРФЕАНА ОРГАНИЗИРАТ НА 26.06.2009г. ПЕТЪК ОТ18.00ч. В ЗАЛАТА НА НТС УЛ."РАКОВСКИ" №108 БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ИЗУЧАВАНЕТО НА ПАНЕВРИТМИЯТА В УЧИЛИЩАТА - за повече информация - Румяна Ковачева 0894255801 - :thumbsup2::thumbsup2::thumbsup2: смятам , че инициативата е прекрасна и си заслужава да я подкрепим.

  3. Очаквах някой да ми пише за мантрата,но явно или потребителите са много млади/това е прекрасно/,или тази тема за тях е маловажна.

    Преди около 20 год. тази мантра беше едно от най-силните духовни ''оръжия'',с които младите хора в Бялото Братство разполагаха.Тя помагаше за връзка с други светове,''потушаваше''конфликти,беше духовния GSM при нужда...

    За нея една добра българска ясновидка каза ,че има огромна духовна сила и ако се пее концентрирано, може да ''запълни'' доста години напред в нашата духовна еволюция.

    Аз имах мелодията ,но нямах текста.Но Духът много бързо реши и този мой проблем.Вече разполагам и с оригинално изпълнение ,макар и не от онова време /Тогава нямаше съвременна техника и развит интернет/. :P

    МОЛЯ ТЕ , ДА Я СПОДЕЛИШ

  4. Ние всички ще помолим твоите ангели да ти помогнат, но и ти самата трябва да поискаш тяхната помощ. Ако го направиш, не се съмнявам, че ще има резултат. А вие приятели? ;)

    Ще я потърся. Непременно. Благодаря ви, че ви има. Поне съм спокойна вече. Приех го. Станалото станало. Не съм сама. Имам своето слънце. Да ще е трудно, но то лесно няма. Длъжна съм да се справя. :thumbsup:

    ЩЕ СЕ СПРАВИШ, ДОБРОТО Е ПО-СИЛНО ОТ ЗЛОТО, БОГ Е С ТЕБ!
  5. Добри хора,искам само да споделя че този "учител" не ви мисли доброто.ХРАНЕТЕ СЕ!На човешкото тяло дневно са му нужни 114 елемента,които няма как да дойдат само от жито и орехи,а на тези от вас на които им се вие свят искам да им кажа че не е 'щото се пречиствате,а защото ви ПАДА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ,защото се тъпчете само с ваглехидрати.Да не споменавам,че пращате кръната си захар на лунна обиколка(за тези,които не разбраха метафората нивата на кръвната захар скачат до небето).Има и по-лесни начини за отслабване без да измъчвате организма си....ПийЗ!

    Всеки има право на мнение и аз уважавам твоето право на такова!Но преди да казваш нещо подобно - че Учителя не ни е мислил доброто - е добре да изпробваш и да прецениш за себе си!Аз по принцип съм с много ниско кръвно и мога да кажа,че по време на житния режим кръвното ми се нормализира и се чувствам чудесно! :hypocrite:

    Ехей Durancho благодаря ти , че си така загрижен за всички нас!

    Правя житния режим от 2000г. По-принцип имам ниско кръвно и въпреки , че работата ми е доста интензивна вкл. и всекидневно по 30-40 км шофиране в София - мога да потвърдя че не съм имал проблеми с кръвното по време на житния режим. Днес два дена след режима, въпреки , че съм отслабнал с 3 кг. почувствах такъв прилив на енергия , че за 2 часа почистих сам снега и леда по улицата пред блока. :):rolleyes::)

  6. Fut,ще ти разкажа една случка от детската градина.

    И така в една детска градина имало лакоми хлапета,които когато видели играчки се хвърляли към тях.По едрите избутвали по-дребните на земята.Имало едно хлапе сръчно точно като тези които ми показа на клипа.То било толкова сръчно че постоянно тормозело децата и им взимало играчките.По нещастие на обстоятелствата едно друго дребно храпе което никога нямало играчка защото другите го изпреварвали решило да отмъсти на пакостливото хлапе.Спънало го нарочно и се скрило зад другите деца.

    Това супер надареното хлапе паднало и започнало да реве.Отишло да се оплаче на директорката,викнало и учителките.Всички започнали да търсят виновното дете.Но иначе учителките никога не наказвали за провиненията буиното хлапе,но когато то паднало ,без наранявания ,а само с уплаха те веднага го защитили.

    Поуката е една.Силните имат душа.Силните имат чувствителност.

    Слабите нямат душа.За другите слабите нямат чувствителност.

    Единствено силните имат чувства,останалите са просто купчина месо.

    Аз съм купчина месо.

    Песничка.

    http://www.youtube.com/watch?v=u2czW59rS3Q

    Сега си точно това, за което си мислил преди, а след време ще бъдеш това, за което мислиш сега.

    ТИ ИЗБИРАШ КАКЪВ ДА БЪДЕШ.

    ;):):rolleyes:

  7. Вижте този саит и нека по старшите в този тип пост да си кажат мнението и да споделятдали този човек и това списание от където е цитата са деиствителни.http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=266

    Защото аз лично му повярвах и се водя по него.Звучи ми доста истинско и обедително.Благодаря предварително за мнението.

    Благодаря за сайта axim! :thumbsup: Не бих казала,че съм много опитна в режима, правила съм го само 2 пъти до сега, но и на мен написаното ми звучи правдоподобно, още повече, че и преди като че ли ми е попадал подобен или може би същият материал. Така че ще се опитам да се придържам следващия път към него! Единственото изключение за тази година е, че ще го направя от 12 март. :hmmmmm:

    И още нещо да допълня като отговор към предишния ти пост - аз също оставам само на "тибетците" по време на режима.

    Привет на всички !

    Миналата година правих житния режим с грухано жито, защото не можах да намеря друго - написанота в spiralata.net ме мотивира допълнително затова, защото е написано много хубаво и звучи достоверно. Тази година правя житния режим както по -предишните години с негрухано жито и се чувствам много по-радостен и по-добре от миналата година. Учителят подробно е писал как преработката на житото е донесла само нещастия на човечеството и по-духа на написаното от Него някак не ми се вярва, че житото за житния режим е необходимо да бъде грухано - та нали така се отделя зародиша от него - точно това , което носи живот. Най-добре е обаче, когато има колебание всеки да опита и по единия и по другия начин и да реши сам за себе си.

    Житния режим е едно от най-свещенните неща , които могат да ни се случат в този живот и с каквото и жито да го правите в момента е прекрасно !

    Пожелавам светъл ден и много вдъхновение на всички!

  8. Здравеите.Днес ми е 4ден от поста.Казано честно въпреки скромният опит които имам с гладолечението на Пол Брег и плодовият режим на Л.Ковачева небях подготвен за повечето състояния които испитах до този момент.Първо не се чувствам гладен което е доста положително.Второ кръвното ми падна чак днес а предишните дни се чувствах леко превъзбуден.Друго нещо което наблюдавам в момента е че трудно се концентрирам.

    Имам питане към постещите.Каква вода ползвате?Аз за съжеление не оспях да се сдобия с изворна и ползвам от водопровода но преварена.

    Също така ще повдигна и тук въпроса с какво жито се пости?Лично аз след голямо ровене в нета избрах да грухано жито.Мисля че този пост е по скоро духовен отколкото физически.Но въпроса за житото е много интересен....с леко намигване даже мога да го оприлича на въпроса кое е първото кокошката или яицето. :3d_064:

    Бих искал да попитам също така вие какви упражнения правите по време на режима.Лично аз избрах нещо по леко и не така ангажиращо и всеки ден си права упражненията от тибетците.

    Мир на всичи и приятно почистване. :3d_015:

    Правя житен режим за 9-та година и от личния ми опит споделям, че е най-добре да се прави с жито за покълване. Излезе едно ново списание - казва се "8" - във втория му брой житния режим е много добре описан.

  9. Благодаря ще се си го казвам дано да има резултат .смисъл поне малко в такива моменти да ми се подобри настроението. :)

    Да ще има резултат , защото ми се даде да го напиша специално за теб. Освен това в моменти на тъга е много хубаво да си попееш. Има песни от Учителя, които в такива моменти вършат вълшебства и трансформират тъгата в РАДОСТ. Например "Ще се развеселя", "Благост","Скръбта си ти кажи" и "Сила жива".

    Пожелавам ти Светлина и много Вдъхновение! Нека Радостта извира от душата ти! :):):)

  10. Тъгата ме съпътства през церият ми живот и непомня и ден без да е имало нещо,което да не ме разстрои поне малко... :(

    Когато ти е тъжно си кажи:

    Всеки миг е чудесен,

    всеки ден е прекрасен,

    усмивка озарява лицето,

    радост изпълва сърцето,

    щастие огрява душата,

    неусетно си отива тъгата,

    в небето изгрява дъгата

    и носи радост на децата.

  11. В този смисъл вярата в бог е израз на човешкото незнание.

    Или, казано другояче, признание относно незнанието за свръхчовешкото - но не е ли това също и смирение?! Отдаване? Приемане? Освобождение? Защото, ако претендира за сигурно знаене на висшите истини, човек остава скован от своите представи за тях и това неусетно му пречи да се развива?

    Именно! Приемане. Не смирение, а приемане е точната дума. Не освобождение, не отдаване. От какво да се освободим - от човещината си ли - това е източния модел на философия. Будизмът е този, който води до осъзнаване на човешкото и приемане на нещата такива, каквито са. И до тук. Но будизмът като учение съдържа в себе си една празнина - липсва двигателя, стимула, има вагони, но го няма локомотива. А християнската философия запълва именно тази празнина - дава смисъл на това приемане. Точно в несмирението. Идеята за смиреността, според мен, е неправилна. Лесно се обърква смирение с примирение и тук е спекулацията. А християнството е именно непримирение, защото примирението води до застоя, а развитието е в осъзнаването на незнанието като стимул. В осъзнаване смисъла от него. Пък смисълът е - вечното движение.

    БОГ е Това, което е Било , Е и Ще Бъде. До Него не можем да стигнем с ума си , затова физикът казва така. Можем да стигнем само със сърцето си , ако е чисто, смирено и изпълнено с Любов.

    Светъл ден на всички и много вдъхновение!

  12. Не знам дали точно така се казват, а вероятно има и други названия.

    Говоря за съвсем малките миниатюрни светещи частички, които понякога виждаме, гледайки небето. Те се движат и както днес установих в ритъм. Всъщност, като че ли има и тъмни частички, но не съм сигурна.

    Всъщност ги виждам от малка и винаги съм си мислела, че това да прашинки, обляни в светлина или нещо такова. Днес не знам защо реших да направя вятър, за да видя дали ще им повлияе. Изобщо не им повлия. После си помислих, че може би този ритъм, в който "танцуват" е моя собствен сърдечен пулс, а това са някакви мини частички в окото ми. Но ритъма им беше една идея по-бавен и не беше моя. Допуснах за кратко почти невероятното твърдение, че може да са фотони, но бързо(хм...) беше отхвърлено, заради движението им. А движението беше на групички от по-няколко светлинки се събират, завъртат се, разпръкват се, събират се с други, завъртат се, разпръскват се... и тн, като не мога да преценя броя, но за посоката на завъртане ще се поинтересувам при следващото наблюдение.

    Какво знаете за тях?

    (Надявам се, че това е подходящия подфорум за това питане.)

    И аз ги виждам от малък, но не знам какво са. Може би енергия, част от праната - не съм сигурен ?!

  13. А да :D ,тръгнах да си губя времето с астрология и хороскопи.Това са резултатите,от хороскопите по медиите и весниците.

    Хороскопите в медиите са подигравка с астрологията, а иначе всяко нещо с времето си :D:D:D;):rolleyes::rolleyes::rolleyes: .

  14. Да ограничени са разбиранията на хората,и особенно с тия зодии на 80% от моми4етата им са пълни главите със тях,и все те питат коя зодия си,да видят дали ще си подхождат с нейната :D

    Значи време е да се заемеш по-сериозно с астрология за да им даваш по-точен отговор

  15. Преди да се роди детето майката е неговия микрокосмос и нейните мисли, чувства , действия , хранене, дишане и т.н. имат изключително важно определящо значение за формирането на човека, който ще се роди. По-този въпрос Учителя дава изключително ценни съвети и набляга особено на ролята на жените като майки за създаване на новия по-добър порядък в света.

    А относно астрологията имай предвид, че тя е много сериозна наука и не слагай астролозите и псевдоастролозите под общ знаменател.

    За слагане на човека в рамки пък въобще не може и да става въпрос - хороскопът на всеки човек е уникален както самият човек е уникален като индивидуалност.

    Зодията,за мен е именно такава рамка.Колкото до това че майката е микрокосмоса на детето,спор няма,но не влияе само тя на него,влияе също така и околната среда,пак от Дънов го знам,и щом и околната среда влияе,следователно и космоса си влияе на плода.

    Майката опосредствува това космическо влияние, защото детето е в нейната утроба и е част от нейния организъм. Рамки в астрологията няма. Рамките ние сами си ги създаваме, щото още са ни ограничени разбиранията.

  16. Не съм съгласен само с това,че от момента, в който детето се роди му се определя зодията,но всеки си има гледна точка ;) .Но ако го е казал Петър Дънов,че в момента на раждането на детето се определя и неговата зодия,по бих повярвал.Разбирасе,тази гатанка слага под въпрос хороскопите на хората,а и астологичните прогнози са ми и те малко смешни,нямам нищо против астолозите,всеки може да си губи времето както иска,и да си изкарва прехраната си по какъвто начин намери за добре :rolleyes: .Просто искам да се замислите малко,че човек по скоро е съвкупност от зодиите,и си е индивидуалност,която неможе да се впише в някакви рамки :P

    Преди да се роди детето майката е неговия микрокосмос и нейните мисли, чувства , действия , хранене, дишане и т.н. имат изключително важно определящо значение за формирането на човека, който ще се роди. По-този въпрос Учителя дава изключително ценни съвети и набляга особено на ролята на жените като майки за създаване на новия по-добър порядък в света.

    А относно астрологията имай предвид, че тя е много сериозна наука и не слагай астролозите и псевдоастролозите под общ знаменател.

    За слагане на човека в рамки пък въобще не може и да става въпрос - хороскопът на всеки човек е уникален както самият човек е уникален като индивидуалност.

  17. Като имаме в предвид,че детото се зачева някъде 10 месеца преди да се роди,и то е 10 месеца в утробата на майката,и през тези 10 месеца е под влиянието на космоса,на зодиакалните знаци,коя ще е неговата зодия като се роди ?

    Зодията и цялостния хороскоп зависят от момента, в който детето се роди т.е. стане самостоятелен организъм отделен физически от утробата на майката. Докато детето е в утробата, то на практика е част от организма на майката - храни се и диша чрез нея, възприема нейните емоции и т.н.

  18. Малко разсъждения (наясно съм че са доста разбъркани, непоследователни и недовършени, но умишлено ще ги оставя така).

    Кое е по-страшно от смъртта? Всъщност, за чия смърт точно става въпрос - нашата или на някой друг? Като се замисля, най-добрия метод, човек да се справи със страховете си е да си представи нещо още по-страшно и да си припомни, колко много хора вече са преминавали през същите или по-големи трудности. Всяка мъчнотия, дори и най-ужасяващата, рано или късно отминава. Прави ми впечатлиние, че смъртта се разглежда като състояние и то имам предвид продължително състояние, а не кратък преход, какъвто е обикновено. Също така, често свързваме смъртта с това, което ние самите изпитваме, когато някой почине и предполагаме, че това ще е състоянието ни и при нашата собствена смърт. Другото просто не сме в състояние да си го представим. Почти винаги смъртта се възприема като загуба. Останалите живи винаги се чувстват губещи, когато някой човек с който са имали известна връзка почине и в представите си пренасят това състояние и върху умрелия. Загубата е близка с неизвестността, а ролята на последната в отношението ни към смъртта е решаваща. Човек не може да замени това, което е изгубил, не знае и как да го намери отново - оттам и чувството за празнота.

    Всичко , което сте написали е прекрасно, но мога да споделя , че няма нещо по-страшно от смъртта на човек, който обичаш и ти е духовно близък. Най-страшно е прекратяването на контакта и да знаеш , че в това прераждане повече няма да го видиш.

  19. Здравейте!Аз също искам да споделя,че баща ми също почина внезапно на 63 години от инфаркт.Тежко е когато загубиш близък човек.Само че аз не мога да приема,че той е мъртъв,разбирате ли ме?Аз го чувствам,че е жив!Незнам защо е така,но така го чувствам.Искам да повярвам,а не мога.

    Приеми и моите най-искренни съболезнования! Мир на духа му и вечна светлина по пътя му! Преди повече от месец от този свят внезапно си замина една много близка до сърцето ми сродна душа - беше млад, чист и прекрасен Човек. Опитвам се да приема този факт, но ми е много трудно. Днес обаче една сестра ми каза нещо, което за първи път малко ме успокои : Дай свобода на тази душа.Ако наистина я обичаш - остави я да полети свободна като птица. Любовта е непреривна връзка между душите - никога няма да престанем да обичаме близките, които са си заминали, но постепенно трябва да им дадем свободата, която заслужават за да продължат своята еволюция. Моли се за него. Пожелавам ти Бог да бъде с теб в изпитанието и да те дари с много светлина, любов, мъдрост и сила . смъртта на земята е раждане на небето. Амин.

×
×
  • Добави...