Jump to content
Порталът към съзнателен живот

laoshih

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от laoshih

  1. ...

    Хората гледат животни откак свят светува и ги ползват за храна и други нужди.Дали намаляването на броя на тези полезни животни(да не кажа ликвидирането на цели видове)няма да доведе до нарушаване на екоравновесието?Не е ли по-добре да се остави на хората сами да решават с каква храна да се хранят,а усилията и средствата да се хвърлят за производство на екологично чисти продукти?!Може би това е по-трудно и по-скъпо от създаването на ГМО и няма да напълни бързо нечии джобове?:hmmmmm:

    Точно с употребата на месо за храна се нарушава екоравновесието и се убиват масово животни. Популацията се поддържа изкуствено свръх-висока само за да има в наличност повече животни, които да бъдат умъртвявани за храна.

    А изборът дали човек да се храни с месо или не си е наистина негов, но докладът на ООН по никакъв начин не отменя правото на човека да осъществи сам този избор, а единствено посочва последствията.

    Съгласен съм Станимире. Ето и още материали:

    http://ecovege.org/bg/blog/231-20-40000l-voda-za-meso

    http://ecovege.org/globalno-zatopliane/35-category/68-oon-doklad-jivotnovydstvo

  2. doklad.jpg

    Нов доклад, озаглавен „Животновъдството и климатичните промени”, разкрива, че животновъдството е отговорно за повече от половината от всички парникови емисии, които са резултат от човешката дейност. Той е публикуван в броя от ноември/декември на Worldwatch Institute, уважавана научно-изследователска организация, занимаваща се с проблемите на околната среда в световен мащаб. Авторите на доклада са Робърт Годланд, бивш водещ съветник по околната среда на Световната банка и Джеф Анханг, съветник по околната среда към Корпорацията за международни финанси на Световната банка.

    Съдържанието на доклада е достъпно вече и на български език:

    http://ecovege.org/globalno-zatopliane/35-...watch-institute

  3. Благодаря, Mindfield!

    За подкрепата на Европейския парламент за намаляване на производството на месо, защото то е значителен причинител на парникови емисии споделям тази информация:

    Европейският съюз подкрепя намаляване на месото

    Докладът на Worldwatch Institute за изменението на климата и емисиите от животновъдството разкрива още повече данни за значителното влияние на отглеждането на животни за глобалното затопляне.

    Livestock Responsible for 51% of Emissions, Says Worldwatch Institute

    http://www.worldwatch.org/node/6294

    http://food.change.org/blog/view/livestock...watch_institute

  4. Чудесен сайт !

    Попрегледах го набързо и определено ми хареса...

    Надявам се, че ще го развивате и усъвършенствате непрекъснато.

    Вече е във фаворитите ми ! :)

    Желая Ви много успехи.

    Благодаря за прекрасните отзиви. Разбира се, с всеки ден ще се подобрява и ще става още по-полезен, това е нашият стремеж :)

  5. Здравейте,

    от скоро време на български език има сайт, посветен на зеленият начин на живот и вегетарианството.

    Адресът е:

    http://ecovege.org

    В него може да намерите съвети за по-устойчив начин на живот, който да е в хармония с природата; интересни новини, интервюта, видеоклипове, практични съвети, справочник с веге заведения и магазини, изпитани рецепти и други полезни.

    Надявам се сайта да ви хареса :) и да ви е полезен.

×
×
  • Добави...