Jump to content
Порталът към съзнателен живот

settot

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от settot

  1. използвам подредба от 3 карти + тази която се пада най-отдолу в тестето...

    преди вместо нея използвах сигнафикатор, но ми хрумна че е уместно коренът на въпроса (или скритото влияние) да се обозначава с картата "най-отдолу"...

    така горните карти обозначават "явното" а най-долната "скритото"...

    :yinyang:

    това ми харесва моля те опиши как точно подреждаш картите?

  2. Човек няма как да бъде сам, дори и да се заблуждава в противното. В някои постове по-горе като че ли се противопоставиха индивидуалните усилия на човека с това да му бъде оказано съдействие от други хора (или нехора). Човек всичко постига с индивидуални усилия, но това не означава, че човекът е сам. Тук имам предвид тези неща, които са действително от значение за развитието на човека, които водят до негова вътрешна промяна и трансформация в една положителна посока.

    Преятелю би ли ми дал точна формулировка на (положителна посока) или коя е (положителната посока)???? :D

    Ха-хах, излизаме извън темата. Положителната посока всеки сам си я определя според разбиранията си, дори и с риска в последствие да се окаже не чак дотам положителна. Разбира се за избора си всеки си понася последствията – желани или нежелани, но все пак така се учим.

    Прав си излизаме извън темата но нали се движим на някаде! можеби това е (положителната посока) :D:D:D

  3. Има едно нещо ,което не доумявам.Въпроса ми свързан със сексуален проблем ,но не ми се иска да го споделям .... При въпрос какво мога да направя ми излиза Виша Жрица,Отшелник,9 чаши .

    9 чаши е крайния резултат и това е супер .Явно Отшелника е начина ... но не мога да направя връзката .Не разбирам посланието на Отшелника по моя въпрос .

    Много моля за малко помощ.

    Благодаря !

    Отшелника те предупреждава да си предпазлива с решенията си и ако се отдръпнеш получаваш 9 чеши!

    на здраве :D:D

  4. Човек няма как да бъде сам, дори и да се заблуждава в противното. В някои постове по-горе като че ли се противопоставиха индивидуалните усилия на човека с това да му бъде оказано съдействие от други хора (или нехора). Човек всичко постига с индивидуални усилия, но това не означава, че човекът е сам. Тук имам предвид тези неща, които са действително от значение за развитието на човека, които водят до негова вътрешна промяна и трансформация в една положителна посока.

    Преятелю би ли ми дал точна формулировка на (положителна посока) или коя е (положителната посока)???? :D

  5. ... В нея за Лудия се дава паралел с буквата алеф, а тав се свързва с картата "Светът". Това, което писах преди за тав и Лудия, идва от Hajо Banzhaf. Като се има предвид, че общата научна и философска стойност на неговите книги е доста по-ниска от това, което пишат Веташ, по-скоро бих приела тълкуванието на последните. При тях то е и обосновано философски.

    Не знам обаче как да кача част от текста на форума. Нямам руски и не ми се преписва, а в нета не знам да я има тази книга. Прави се интересна връзка межу Хокма, буквата алеф, картата на лудия и планетата Уран. Може би и това стига, за да се развихри въображеието на хората, които разбират от едното или от другото?

    В темата за Таро за начинащи има доста интересни постове за паралела Таро - Кабала във вичките й форми и нюанси.

    Аз лично не съм привърженик на тълкуване на картите таро спрямо която и да е религиозна традиция, нито пък и на еврейската азбука в мистичния й контекст.(освен ако не е за натрупване на различни познания и гледни точки).

    От позиция на наченаещ бих казал че всяка азбука има мистичен контекст от това че някой иска да наложе неговата интерпренация на заобикалищтея ни свят е савсем друго! Лудия или Глупака в други колоди има малко по различно значение :D

  6. Привет на всички! след като прочетох мненията тук разбрах че какъвто и провлем да имаш

    1) отиваш при психоаналитик

    2)отиваш на врачка (бяла или черна магия няма значение)

    3) молиш Господ да ти помогне ( може и сатаната но първия е една идея по добре)

    4) и накрая пишеш в нета и чакащ някой да изнамери радикално решение на личните ти проблеми

    Защото никой не е роден да бъде САМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Привет на всички ! ще се радвам да се запозная със хората във този форум! Преди няколко месеца купих карти таро (друиди и уика) беше на шега а и от любопитство от тогава прочетох доста неща разгледах и други колоди и сега започвам да разбирам какво несметно духовно богатство носят те! Моето пътеществие в света на таро едва започва и се надявам че хората тук няма да ме оставят сам в това наченание!!!

    С уважение:Сет

    Добре дошъл/дошла Сет, мнението ти е преместено тук в тази тема, тя, освен че е за начинаещи е и за хората, които за пръв път пишат в този форум, освен ако нямат по-специфични проблеми и мнения за анализ.

    Мона

×
×
  • Добави...