Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лаик

Участници
  • Общо Съдържание

    2
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Лаик

  1. Здравейте,имам въпрос и ще се радвам,ако някой отгорои. 5-ти ден съм на житен режим като от вчера съм с екологичното жито ,но то не покълва. Заливам го вечер и на сутринта не е готово.Голямо дъвкане пада.Не знам така ли трябва да е ,но като взема жито за покълване от магазин при същата процедура на сутринта се вижда,че започва да се отваря за кълмче.Нали това е целта уж,защото в процеса на покълване силата му се увеличава до 13,5 пъти до колкото помня.Да го държа повече време ли трябва. Какво ще кажете?Благодаря предварително за отговора. Пожелавам на всички,които сега са на житен режим устойчивост и сила да издържат до края.Слънчев ден:3d_146:

    Ами трябват поне 48 часа. Вечерта го накисваш в топла вода, но не гореща. Сутринта изливаш водата, измиваш го и покриваш с мокра марля, и, ако изсъхва я мокриш. Чак на другата сутрин става за ядене или дори за обяд. Различните семена покълват за различно време. Зависи и от топлината. И не е грешка, ако си дояждаш с плодове, особено ябълки.

  2. Покълналото жито губи глутенът, който е вреден за много хора. Справка -"Хранене според вашата кръвна група" от доктор Адамо. Освен това се активизират ензими и витамини полезни за човешкия организъм. Йогите също го употребяват. Подобни свойства имат и други покълнали семена. Тайната е в това , че те са жива и естествена храна за човека.

    Всичко, което може да се яде сурово, без термична обработка, е естествена храна за човека, включително и месото. Инуитите минават без зеленчуци, защото суровото месо съдържа всичко, включително и витамин С, но в неустойчива форма. Не ви го препоръчвам без да е прегледано от ветеринар. Февруари- март е наистина най-подходящото време за пречистване на организма и сваляне на килограми с плодовата диета на доктор Емилова. Това е така, защото с увеличаване на деня намалява отделянето на инсулин и организмът е "по-склонен да се раздели с излишните килограми. Хилядолетия недостигът на храна е бил през този период, а жените са носели в своите утроби бебетата, които се раждали рано напролет. Затлъстяването и свалянето на килограми е естествен приспособителен процес, но изобилието от храна по всяко време на годината и денононщието води до свръх тегло и здравни проблеми. Есенно време древните хора се угоявали , налитали на сладките плодове и мазната храна, а организмът им отделял повече инсулин за да натрупат запаси. Пролетно време, като свършели запасите, слабеели. Възползвайте се и влезте в природния ритъм. Покълналото житно зърно има малко калории и в същото време стимулира обмяната, качва оборотите. И избягвайте храни, които не можете да консумирате сурови. Картофи, например, ориз, варива и т.н. Ядките само сурови.

    Единственото сладко нещо -пчелен мед.

    Аз приготвям покълнали семена като ги накисвам от вечерта, а на сутринта ги измивам през гивигира и ги покривам с мокра кърпа в една голяма и дълбока порцеланова паница.

    Вечерта пак ги измивам и така те не се вмирисват докато покълнат. Колко бързо ще стане, зависи от топлината и вида на семената, но житото не обича много топло, според мен. Хапвам ги с мед, който разреждам с малко гореща вода, защото трудно се обърква със семената, особено, ако е истински и захаросан.

    Да ви е сладко!

×
×
  • Добави...