Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    14
  • коментара
    18
  • прегледа
    17469

Пътят

Sign in to follow this  
Ася_И

793 прегледа

Кога пораснах не разбрах, но разбрах, че живота е един път с не едно начало, с много отклонения и само с един край.Това ме наведе на мисълта, че няма значение от къде тръгваме, всички свършваме на едно и също място.Точно в този момент си казах, че като края и началото са без значение, то тогава пътя между тях е най- важен. Няма значение дали започваме по-добре от другите или по-зле от тях. Важното е единствено да стигнем до края на пътя, защтото заради това сме на началото, целта е да не се изгубим по пътя. Някои започват добре, някои зле, някои свършват зле, а някои добре, просто няма значение от началото. Да, то дава тласък и сили, но не е по-тежката страна. Човек, който не иска да стигне до края преди да е започнал, никога няма да стигне, дори и да няма дупка по пътя си.На някои хора се падат пътища без дупки, може би защото са късметлии или просто няма да се справят. Но пътищата са едни за едни - хубави и леки, за други лоши и тежки. Но такава е съдбата. Някои ще изминат пътя и без да ходят пеша, я някои ще се скитат до края на вечността, но така стоят нещата. Пътят си е път, просто трябва да вървим. Ако спрем трябва да спрем единствено да си починем и да съберем сили,а не надежда защото ако изгубиш надежда, края никога не идва. Няма значение по кой ще стигнеш накрая или по кой ще започнеш, важен е начина по който ще стигнеш до края.Това за мен има значение.Защото края е равен за всички, но това което ни откроява е начина по който ще стигнем до него!

Важното е да вървим, не да тичаме или пълзим. Когато тичаме, а не вървим пътя не можем да преценим. Когато пълзим надеждата и пътя напред губим, защото главата е забита към земята. Важното е да вървим, защото пътя ще преценим и надеждата няма да изгубим!

Иван - 16 години

Sign in to follow this  


3 Коментара


Recommended Comments

Пътят без дупки, не е късмет. Бог се вглежда в теб точно когато минаваш през дупките. Всяка дупка мисля, че е един урок. Тези по чиито пътища няма дупки явно са във ваканция. :3d_090:

Но след ваканцията идва пак училище :3d_016:

:3d_047:

Сподели този коментар


Линк към коментар

Най-важното е да вървим по Пътя, и да не се отплесваме да мислим дали е правилен. Защото всъщност той-Пътят се изгражда от стъпките. И не е важно накъде отиваме, а да се радваме и благодарим на всеки миг, защото ни носи нещо ново, което ни учи... :yinyang:

Прегръдки за всички вкъщи!:3d_053:

Сподели този коментар


Линк към коментар

Можем ли винаги да сме сигурни, че виждаме ясно има ли дупки или не по пътищата на другите хора?

Можеш ли да ми дадеш за пример нещо в тази Вселена, което има край?

От какво зависи скоростта по принцип? От разстоянието изминато за единица време, нали? Вече няма нужда да ти казвам, че човешките единици за време не съществуват реално, а са приети за удобство... Как мериш разстоянието по пътя на живота? В какви единици?

Сподели този коментар


Линк към коментар

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
×