Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
  • пост
    1
  • коментара
    5
  • прегледа
    4949

Смирение ли бе това?

helen

993 прегледа

Четох в една книга, една глава, която беше посветена на нашето его и как всъщност реагира то в различни ситуации. Как например ако някой изпревари вашата кола и ви пресече пътя, егото веднага ще реагира чрез желание да му отмъстим по един или друг начин.

И понеже не шофирам, точно същия ден ми се предостави много интересна ситуация.

Отидох в НАП да си платя осигуровките, взех си номер 72. Влязох и отидох до гишето с моя номер. Тъкмо съобщих на служителя за какво съм там и изведнъж дойде жена с номер 73 и си връчи документите смело. Служителят само ми каза, че веднага ще може да ми направи справка, но започна да обработва нейния казус, който беше доста по-дълъг.

Нищо не казах. Вътрешно се зачудих защо става така, нали съм с 72 номер. И в този момент направо връхлетя втора жена с номер 74 и през мен си подаде дискетата с нейната информация.

Тоест аз бях обслужена последна макар номерът ми да беше преди техните.

Но, не почувствах нищо. Нямаше раздразнение.

Но, дали е смирение?

И може би в такава ситуация човек вътрешно трябва наистина да е смирен, но външно да изрази и защити правото си.5 Коментара


Recommended Comments

Много е хубаво, че даваш конкретен пример от твоя живот!

Аз на твое място бих отворил отделна тема във форума.

Сподели този коментар


Линк към коментар

Не, знам. Явно не съм. <_<

Все не мога да ги разбера, защо го правят. И все си мисля, че ми се струва, че ме предреждат.<_<

Сподели този коментар


Линк към коментар

Хелен,много интересен разказ.Все едно бях там,но не съм номер 73 и 74.:thumb down:Аз стоя там някъде и си чакам реда,докато тебе те пререждат,а ти недоумяваш,но не се гневиш:thumbsup2:<_<.

:rolleyes:Даваш ми много интересен повод за размисъл.Тъкмо ,днес сутринта, прочетох в блога на Слънчева ,интересни мисли от Учителя за смирението и ето,че попаднах на тоя блог със същата тема..

На прима виста си мисля,че смирението е много ценно и важно качество,но е свързано с нашето вътрешно общуване с Първопричината,с Бог.Когато се обръщаме към Бог е нужно да сме смирени,като първа тухличка към възстановяване на тази толкова важна за всяка душица връзка.

Чудесно е,че не си се подразнила.Ако преди си имала такава реакция,сега новата ти реакция показва,просто че си пораснала и си застанала над дребните,човешки катерения.

Поздрави :feel happy:

Сподели този коментар


Линк към коментар

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
×