Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Иво

Администратор
 • Posts

  3,939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Иво last won the day on June 2 2022

Иво had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  България

Recent Profile Visitors

93,294 profile views

Иво's Achievements

 1. Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1111600682956331 Миролюбящи Приятели, Заповядайте да направим един малък опит! ------------------------------------------ Мирът - Тук и Сега. Онлайн работилница Кога: 02.04, събота от 19:00 ч. Къде: Zoom (линк по имейл и тук преди да започне събитието) Време: около 2 часа (в зависимост от големината на групата) За кого: за тези, които търсят и искат Мира; за тези, които са тръгнали по пътя на съзнателния живот Какво: колективна онлайн работа, тип работилница; ще развиваме умения за слушане, разбиране и преживяване на мира Как: най-добре е да се включите от компютър с камера и слушалки; но е възможно и да участвате през телефон със слушалки, докато сте на на място или на път; Как да се регистрирам за участие: https://forms.gle/hVBU5Q8ezM7RTrbv8 Кликнете тук и попълнете формата. След регистрация, ще получите потвърждение/google calendar покана със Zoom линк за срещата (линка ще бъде публикуван и тук в коментарите). По време на регистрацията ще ви бъдат зададени някои въпроси. Ако имате въпроси, пратете ми съобщение или пишете в коментарите. Отбележете се и във фейсбук събитието, че ще участвате. https://www.facebook.com/events/1111600682956331 ------------------------------------------ Мирът - исканият, търсеният, жадуваният, колко лесно го губим и колко трудно го ценим, понякога едва като го загубим. Мирът носи Божията Радост - казва Учителя. Историите за мир в нас или около нас. Истории за мир, истории за конфликти и войни, истории, които стават около нас и в нас всеки ден. Тъжни истории, радостни истории, вдъхновяващи истории, весели истории. Истории за победи, трудности и уроци в живота, истории за поука и израстване. Един безкраен свят на много истории, които се преплитат по един невидим начин и тъкат голямата История с нейните сцени, роли, задачи и изпити. История на разгръщането на вечния Мир. Каква история за мир се пише в момента в света? Каква е вашата история? Каква история разказвате за живота си? Каква история създавате? Каква история за мир е важно да бъде чута? Каква история понякога искате да не бъде чута и остава неразказана? Коя история е нужно да бъде погледната по нов начин? Какво ви радва? Какво ви окуражава? Какво ви натъжава? Какво ви дава надежда и вяра? Историите, които разказваме на другите и на себе си, променят нас и света около нас. В това занимание тип работилница, ще има възможност участниците да работят с личните истории за мир. Ще има защитено пространство за това различни истории да бъдат чути, както и възможност да видим под нов ъгъл някои нишки на колективната история, която заедно тъчем сега. Заповядайте и нека заедно да се потопим в това пътешествие към Мира. * Това събитие е част от поредица събития под наслов: Мирът Иде!
 2. 2-ри семинар за преподаватели по Паневритмия Пловдив 11-12.12.2021 Събота : Сутрешните занимания ще се провеждат в Братски център, ул. „Капитан Георги Цанев” 16 10:00-11:00 Разискване върху беседата „Тайни и откровения“. 11:00-12:00 Седемте херметични принципа, изброени в увода към учебника по Паневритмия от брат Боян Боев и тяхното приложение – Светла Балтова 12:00 – 12:30 Практическо занимание върху поддържане на правилни растояния и геометрични фигури в паневритмията – Снежанка Гечева Обяд Следобедна програма. Заниманията ще се провеждат в Пловдивдски културен институт, ул. „Иван Перпелиев”5 14:00-16:00 Практическо занимание по усъвършенстване на упражненията – Николай Конакчиев. 16:15 – 17:00 Развиване на вътрешен усет за разстояния и партньор – Живко Стоилов 17:00 – 18:00 – Методи за интерактивна работа – занимание с Ивайло Станев Неделя: Заниманията ще се провеждаат в йога студио „Ананда” , ул. „Леонардо да Винчи” 16 9:00-10:30 Тялото – храмът. Анатомия и физиология на нервната система. Електрични и магнетични течения в тялото. – д-р Светла Балтова 11:00-13:00 Занимание по музика, теория и практика – Надя Табакова и Йоана Стратева. 13:00 – 13:30 – Практически и организационни въпроси.
 3. Ще приведа онзи анекдот за една българка, която, каквото говорила, все казвала: "Ако е рекъл Господ." Една сутрин мъжът й станал рано, взел мотика на рамото си и казал на жена си: - Жена, отивам на лозето. Ти заколи една кокошка, сготви я хубаво и я донеси на лозето. - Добре, ако е рекъл Господ, всичко ще направя. - Рекъл-не рекъл, ще наготвиш кокошката и ще ми я донесеш. Аз отивам на лозето и ще се надявам там за кокошка. Това било в турско време. Тръгнал той за лозето, но на пътя го срещнали турски челебии, вързали ръцете му и така го развеждали целия ден из града. Жена му отишла на лозето, но останала учудена, когато не намерила мъжа си. Вечерта, като се върнал мъжът й, тя го запитала: - Къде беше цял ден - нямаше те на лозето? - Остави този въпрос настрана! Отвори ми по-скоро, ако е рекъл Господ, че съм уморен. Защо го развеждали челебиите цял ден из града? Защото при започване на работата си не е казал "Ако е рекъл Господ", или не е призовал Волята Божия на помощ.
 4. Здравей @holyvalentine И благодаря за споделеното! Ако правилно разбирам, от една страна изпитваш вътрешна потребност да вярваш, от друга са думите на твоя близък приятел за устройството на вселената и други неща, които четеш. И това ти създава вътрешно противоречие. И въпросът е толкова дълбоко важен за теб, че казваш е вероятна причина и за външни симптоми. Това ли е есенцията на това житейско предизвикателство, през което минаваш? Поздрави и хубав ден!
 5. @Никоя като чета какво си писала се зачудих, време за активно и редовно спортуване остава ли ти? Дори и само за вървене (като разходка в парка), сутрин и вечер примерно по 30-40 мин?
 6. Здравей @gerdda! Звучи така сякъш си в едно особено вътрешно състояние и търсиш път и следваща крачка. Правилно си съм разбрал?
 7. Комисията по Паневритмия обявява новия курс за преподаватели Първото събиране ще бъде на 6 и 7 ноември в Пловдив. Необходимо е желаещите да са практикували най-малко три години Паневритмия и да са съпричастни с принципите и идеите в учението на Учителя Петър Дънов. Курсът се състои от 9 семинара, всеки от които ще се провежда в рамките на една събота и неделя и ще завърши в края на 2022 година. Семинарите ще бъдат всеки месец или през един месец. Участниците осигуряват сами нощувките си. Необходимо е желаещите да попълнят Формата за записване. повече информация
 8. Здравей. Изчезна ми пощенската кутия. Какво точно се случва, Иво?

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Иво, здравей. Мисля, че две години и нещо са достатъчно наказание.

 9. Драги приятели,Раждането на европейската наука е знаменито събитие в културния живот на човечеството. В своето развитие от Античността до днес тя се опитва да обхване всички възможни разклонения на живота и продължава да прогресира, създавайки нови изследователски пространства. Несъмнено науката е проекция на човешкия дух в света, поради което тя е същностно необходима за индивидуалното, социалното и духовното развитие на човека.Творчеството на Учителя Петър Дънов обхваща множество тематични области с най-разнообразни духовни послания, екзистенциални решения и научни полета. Неизменна част от това творчество са науката, философията, образованието, възпитанието, музиката, изкуството и др. В своето слово той дава важни насоки за разрешаването на множество съвременни проблеми от най-различно естество – морално, социално, научно, философско, психологическо, педагогическо, музикално и т.н. От тази гледна точка изследването на словото му е повече от необходимо за днешното време, поради което продължаването на тази традиция от Общество Бяло Братство, датираща от края на миналото столетие, е едно актуално събитие. Убедени сме, че то ще отговори по подходящ начин на потребностите на съвременния човек. Науката, образованието и възпитанието са пространни области в словото на Учителя, които той разглежда по най-различни начини и в най-разнообразни аспекти. Тяхното изследване ще допринесе за разгръщането и приложението на това слово, в което се крият възможностите за бъдещото развитие на човешката култура. https://www.facebook.com/events/117274432245670/
 10. Заповядайте на концерт на 20.09.2017г. (сряда) от 19ч. в Съюза на архитектите на ул. "Кракра" №11 Концертът е в една част, относително разделена на три. ПРОГРАМАТА Първа част - български композитори 1. Добри Христов - Во Царствии Твоем 2. Г.Златев Черкин - Севдана 3. Христосков - Капричио 4. Парашкев Хаджиев - Бре, Стояне Втора част - предкласика и класика 5. Вивалди - Domine Deus из "Глория" 6. Й.С.Бах - ария из "Магнификат" 7. Моцарт - първа част на мотета "Exsultate jubilate" Трета част - Песни от Учителя Беинса Дуно 8. Цветята цъфтяха 9. Нева Санзу 10. Аин Фаси 11. Запали се огъня 12. В радостта на деня 13. Евера 14. Светъл лъч - аранжимент на Ф. Стоицев по тема от Б.Дуно
×
×
 • Create New...