Прехвърляне към съдържание


Submitter

File Information

  • Качен: фев 03 2011 13:03
  • Последна Промяна: фев 04 2011 11:27
  • Големина на Файла: 1,96 МБ
  • Прегледа: 7815
  • Брой Тегления: 2904

Изтегли Акордиране на човешката душа - том 1

* * * * * 2 ГласаСкрийншот
Акордиране на човешката душа - том 1
Боян Боев

Боян Боев е педагог и учен с богати интереси, намерили своя израз в публикации от областта на историята, културата, педагогиката, психологията, биологията, космогонията и езотеризма.

Роден е в гр. Бургас. Баща му е бил стопанин-редактор на вестник „Голгота“, преименуван по-късно в „Нова епоха.“ Боян Боев завършва образованието си в СУ „Климент Охридски“, специалност естествени науки. Владее френски, немски и руски език.

Образованието си продължава в Мюнхен, където има личен контакт с Р. Щайнер и изявява желание да следва неговата духовна школа, но той го отпраща с лаконичните думи, че Мировият Учител е слязъл в България.

Акордирането на своята душа Боян Боев получава в съприкосновение с Учителя Петър Дънов. През 1912 г. присъства на събора във Велико Търново. През 1919 г. е учител в гр. Свищов, където е уволнен дисциплинарно заради идеите на Учението, проповядвано от Учителя Дънов. От 1924 г. е в София и стенографира Словото. Същевременно отговаря за кореспонденцията и срещите на Бяло Братство с обществеността.

Това е първият от трите тома, съдържащи архива на един от най-близките ученици на Учителя - Боян Боев. В тях са публикувани материалите от записани разговори с Учителя по най-различни поводи, подредени тематично и оформени като писма, изпращани от Боян Боев до братята и сестрите от провинцията.


Акордиране на човешката душа - том 1
автор: Боян Боев
Издателство Бяло Братство
София, 2008 г., ISBN 978-954-744-087-6Дата на първоначално въвеждане: 26.07.2008 г.

потребители активни през последните 1 минути

0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители