Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Kali_ina

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Kali_ina's Achievements

  1. Ще съм благодарна за координати на хом. , за който казвате. При мен нещата се ограничават до силно възпалено гърло. Хремата беше само един ден. Каката обаче ме притеснява. На моменти говори пресипнало, хремата стана страшно гъста. Втечняваме секрета синхалатор и с физ. разтвор, а след това с помпичката с прахосмукачката го чистим. Кашлицата е давеща и суха. Вече трудно убеждавам таткото да продължим с хом.
  2. И аз да попитам, може би е монополист във Вашия град и затова се държи така? Не, от София сме.
  3. Естествено, аз искам само мнение. Но не разбирам, как с едно и също лекарство се лекува абсолютно всичко - каквото и да се появи при мен, щом детето пие дадено лекарство, пия го и аз. Все пак, става дума за различни хора- макар и по някакъв начин свързани, за различен типаж, поведение, психика, физически страдания и т.н., нали точно това е определящо при избора на лекарството. Между другото слава богу, обрива изчезна за часове, явно алергична проява към нещо и преди ми се е случвало. А също така ме смути и коментара на Мария-София относно точността на лекарството. Притеснявам се, зщото след две поредни неточни лекарства, ни приеха по спешност с бебето в белодробната с пневмония и на два м. го спукаха от антибиотици, вентолин и пр. Не ми се иска да се повтаря и с каката, затова изпитвам колебания. Посъветвай ме или поне малко ми обясни нещата, защото нашият хом. нищо не обяснява, казва взимаш това и това и без да ти даде възможност за повече обяснения или въпроси затваря телефона. Аз затова и досаждам тук.
  4. Е и аз се присъединих към болните. Сутринта като че ли някой щракна копче и зведнъж -за минути ми се възпали жестоко гърлото, все едно, че имам таралеж в носоглътката, хрема и за капак на всичко се появи мистериозен обрив по тялото. Личната - добре, че беше първа смяна, каза, че има минимална възможност да е варицела, защото едно единствено от обривчетата наподобявало тези при варицела. Каза да изчакаме и да видим. Сега вече наистина съм в шах, вече не съм много сигурна в хомеопата си и май ще се започва алопатия и за мен и за малката. След като се появиха тези симптоми при мен отново се чухме и ми каза пак същото - майката и детето са свързани, когато то боледува, майката също боледува и страда, каквото пие малката това да пия и аз т.е. алиум сепа 200с три дни по 7-8 пъти на ден. Моля за коментар и съвети.
  5. Сутринта се обадих на хом. да кажа, че секретите са станали жилави и жълтеникави, а към 6ч. сутринта се появи и давеща, суха кашлица от време на време- не постоянна. Отговори ми, че до три дни това ще се зчисти, да продължавам без промяна в лекарството и дозата. След Вашият отговор обаче, вече не знам как да постъпя.
  6. Алекс, би ли ми обяснил, как се доказва алиум цепа. Малката започна да го пие, единственият симптом беше полутечна хрема. Предписан е 3 дни по 7-8пъти. Днес е първият ден и след като го пи 4 пъти хрмата стана с по жилав секрет и като не се чисти нослето по-дълго време, секрета става жълто-зелен. Това нормално ли е?
  7. Здравейте, искам да попитам уместно ли е по време на прием на хамомила да се пие чай от лайка?
  8. Извинявам се, че не е по темата, но какво се случи с аватарите ни?
  9. По повод полезността на темата, мисля, че всяко едно "Мерси!" говори само за себе си, пък и не зная да има тема в която да се предписват лекарства - да се лекуваме пишейки си, ми се струва несериозно, пък и аз лично не бих се доверила на някой, който ми предписва лекарство, без да е проведена консултация, контактът очи в очи е много важен. Хомеопатът може да забележи неща, на които вие не обръщате внимание, все пак това му е работата, да преценява случая от всички посоки, иначе щяхме да си се лекуваме без да се подаваме от къщи, без да знаем дори как изглежда човекът, който ни лекува, само щяхме да правим парични преводи от време на време и готово.
  10. Малко е късно вече, но ако го боли му дайте. Арника ДА се дава ВИНАГИ НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД ТРАВМА! Тогава ще предотврати много последващи неприятности и усложнения. Аз на своя глава му дадох. Болка имаше само ако се натисне мястото, иначе се движи без проблем и е много жизнен. Надявам се вече всичко да е наред. Мерси!
  11. Здравей Алекс, моят синковец - на 5м. има съмнение за пукната ключица. Видно е и леко изместване. Според ортопеда за 10 дни ще заздравее, а до 1г. ще се прибере и изместването. Не се знае кога е станало и затова не съм наясно дали мога да дам арника. Знам, че по принцип трябва веднага да се даде, а при нас травмата е сигурно от няколко дни, късно ли евече и ако още може да се помогне с хомеопатия, каква потенция и колко пъти да я дам?
  12. Разбира се, както бях писала по-горе, веднага дадох арника. Притесни ме фактът, че беше много скоро след храненето /15мин./ и не знаех дали ще подейства. Сега обаче е добре, подуването отшумя в рамките на същия ден. Благодаря!
×
×
  • Добави...