Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ivafire

Участници
 • Общо Съдържание

  11
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Варна
 1. Здравейте, дали е едно и също л-во ли е CINA и CHINA? И също дали има л-во cHina без да има след него RUBRA? не намирам лекраство CHINA чисто без да е CHINA RUBRA,само което е изписано CINА е самостоятелно, но пък май не се чете хина а чина или сина. Тотално се обърках! Благодаря предварително!
 2. Благодаря за коментара! Вече сме при нов хомеопат, надявам се да тръгнем в правилна посока... Поздрави!
 3. Здравейте Александър, благодаря за отговора, но ми се струва, че не ме разбрахте правилно. Всъщност ние не лекуваме тази кашлица (даже когато се прояви я оставяме да си отмине от самосебе си). Просто изведньж детето започна да боледува по нов за нас начин. Хомеопатът ни е класически, един от малкото във Варна.Чуденката ми е, защо започнаха да протичат заболяванията по този начин. Не бих го определила като хронично заболяване, но може и да греша...По -рано като хване вирус,вдига температура, червено гърло, пада тонус. Сега 3 дни кашля и край. Опасението ми за алергия е породено от мислите ми да не е направено някакво потискане и да е предизвикана такава реакция...
 4. Здравейте, от 2 години лекуваме детето си с хомеопатия. От 5-6 месеца наблюдавам едно странно за мен нещо и бих искала да чуя мнение на специалист и/или други които са имали подобно явление. Започва кашлица. Суха, картки изкашляния. На втория ден зачестява - кашля примерно през минута - 2-3 изкашляния, но често . Може да се каже, че постоянно кашля, но не задушаваща кашлица да не може да си поеме дъх,а просто така 2-3 кашляния.Не се оплаква от болки в гърло. В по-тежките случаи на третия ден започват да се чуват свиркания в гърдите, което ме притеснява много. Слушан е от педиатър и от хомеопата, и двамата казват - "да има леки свиркания". НО това състояние продължава не повече от една нощ. После кашлицата става влажна и изчистваща и изчезва за ден-два. При по-леките случай пропускаме момента със свиркането в гърдите. Всичко това преминава за 3-4 дни без никакво лечение - нито стандартно, нито хомеопатично. Та това ,което ме тревожи е 1. Дали имунната му система се е засилила и преодолява леко вирусите или 2. Има някаква алергична реакция, която предизвиква тези кашлици и свиркания. Почти всеки месец изкарваме по 3-4 дни в кашляне.Други разболявания не е имал от година... Хомеопата ми е изказал едно становище, но бих искала да съм сигурна. Може би има някакви изследвания, които трябва да се направят? До колкото четох в нета, хроничните кашлици се изразяват в 2-3 месеца кашляне нон стоп, а не в често повтярящи се. Не знам вече, какво да мисля.... Надявам се някой ако е минал по този път да сподели. Поздрави!
 5. Благодаря,Александър! Що се отнася до полезността на темата - за мен като потребител е от изключителна полза. На който му е излишна да не чете.
 6. Здравейте, Aconite и Aconitum napellus едно и също лекарство ли е?
 7. Много благодаря! Определено не беше дооправено. Питали са ме доктори кой го е правил този шев, а и от време на време ме е болял Но реших, че може да си въобрязявам- вече всяко нещо,което се случва свързвам с хомеопатията и у дома малко ме вземат на майтап. Затова реших да попитам. Като му дойде времето ще се консултирам с лекуващият ме хомеопат.
 8. Еднократно, точно преди месец. А тази реакция (ако е такава) усещам от 2-3 дни. Не знам дали е от значение, но не съм потискала по никакъв начин. Един единствен път намазах с лидокаин в болницата, защото беше нетърпима болката, но след това си траех геройски.
 9. Здравейте Александър, дали е възможно прием на карцинозин 200 след месец да предизвика като реакция силно очувстване на белези (шевове) от операция извършена преди 3 години ?
 10. Зравейте, бихте ли ми предоставили основна информация относно картината на Калиум Каробоникум? Би ми помогнал и само линк към страница, където мога да почета, ако има такава.
×