Jump to content
Порталът към съзнателен живот

инта

Участници
 • Общо Съдържание

  33
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  ПЛЕВЕН
 1. Някой от вас знае ли нещо за билката "посекливо биле".Тя е страхотна и я бера само от Рила ,но незнам нищо за името и в ботаниката и въобще дали е известна на учените.За съжаление нямам снимка за да я покажа.Темата е наистина страхотна !
 2. инта

  Вегетарианство

  Здравейте!Във връзка с цитата ,поместен от Максим ,искам да споделя нещо.Мой познат беше познат и до известна степен приятел с един касапин. Този човек е бил такъв от близо 30 години.Той споделил ,че преди , някъде до 1960-1965 г. ,когато е колил живтните е било много по- лесно- имал чувството ,че те сами протягат шията си, сами се жертват .От тогава нещата се променили-вече го нямало това примирение, а този акт се извършвал насилствено.Човека бил обикновен човек , не просветлен , дори май и не вярващ .След като ми го каза това нещо , на мен ми направи впечатление , че почти всяка година около коледа има съобщение в пресата , че при клане на свине стават инциденти , при който дори загиват и хора.Преди няколко години прочетох за един случай ,когато ножа отхвръкнал от прасето и наранил смъртоносно колача.Та тука въпроса е и в саможертвата на животните-и в Учителя съм срещала , че има период от еволюцията в който месоядството е изиграло положителна роля , но той е приключил.Но е абсолютна истина ,че месоядството е само аспект от вегетарианството!Бъдете здрави, силни и светли!
 3. Здравейте !По повод на -"трябва"- веднъж гледах по националната телевизия изказване на някакъв диетолог,имаше даже и научни титли , който много авторитетно обясняваше ,че трябва ежедневно да се консумира месо , защото ,човек не може да живее ако не се храни с месо.Ако си вегетарианец до 5 години започваш да се разболяваш ,от анемия ,остеопороза и ..... , а до 10 г. ако не ядеш месо направо умираш.Съпругът ми ме погледна и ми каза- значи вече 2 г. си умряла. Аз съм вегетарианка от 12 г. , на не слагам себе си като критерии.Та ако вярваме на всяко трябва,дори и не от жълтата преса .... Решението да ядеш или не месо е от вътре, трябва да ти е естествено , както дишаш, да не упражняваш насилие над себе си.Мир ,любов и хармония на всички!
 4. инта

  За прераждането

  Здравейте всички !Мисля , че въобще не може да има съмнение в теорията за прераждането!Доказателствата са толкова много , а смятам че има и абсолютно безспорни , който са признати и от съвременната наука.Като допълнение към това , което цитира Иво - четох някъде , че въпросния император Константин , не е могъл да понесе мисълта , че може да се роди като роб на земята в следващото си идване , а не като император и това е било една от причините да нареди от библията да бъдат заличени всички свидетелства за прераждането.Мисля обаче , че все пак някъде е останало нещо. В "Учителя за Библията"- 2 ч. има интересни неща по тази тема.Познавам някой хора ,който имат невероятно подробни спомени от минал живот.Един приятел има спомени от целия си живот като инка в Андите,с подробности как са се прехранвали даже .А има и регресна хипноза която те води към такива знания.Мисля , обаче че към това не бива да се пристъпва от любопитство.Каъвто и да си бил ,какъвто и да решиш да бъдеш ,сега си това което си и градиш живота си , а така също и "заработваш" бъдещия си такъв.Мир ,любов и халрмония на всички ви !
 5. инта

  Защита на животните

  xameleona- колкото и чудно да е този стих е на Смирненски . Един позабравен поет-личното ми мнение е че е неоценен,но това е друга тема.В лекциите на Учителя има много информация за злото.Със злото не се бори ,но това не означава , че трябва да приемеш всичко - като тази гадост например със тюленчетата , и да си го обясниш със закона на кармата.Все пак Бог ни е дал свободна воля и всеки може да избира какво , как и кога.И съответно да си носи отговорностите после.Но темата взе да излиза от рамките си.Мир любов и хармония !
 6. инта

  Защита на животните

  Синева ,не обяснявай човешката жестокост и върховна глупост със закона на кармата- това е цинично.Не Бог или закона на кармата е накарал този любител да убива и да изпитва наслада от това- това е дело на други сили.Можем да се поучим от животните- нито едно животно не убива за удоволствие ,а само за да се нахрани.Уви човека е създал лова точно за това.Преди време една жена около 60 г. разказваше с голямо удоволствие как"отнесла със един истрел главата на една сърна , която я гледала.На мен ми стана лошо и в противоречие със възпитанието ми я попитах -можахте да стреляте по сърна , която има очи на дете , а след отговора и - като едното нищо , напуснах стаята .Аз вярвам , че ако всички хора се обединят и възстанат срещу такива "човешки прояви ",то и така наречените "ловци" ще намалеят.Ако приемаме нещата за даденост и си обясняваме всичко със "карма" и "божията воля"- тогава ще станем съучастници с тях.Мир любов и хармония на всички ви !
 7. Здравейте!Мога да споделя опитността която имам точно във връзка с болки в тазобедрените стави don Pozo.Съпругът ми е със много рядко заболяване- асептична некроза на коста , което води до страшни болки в тазобедрените стави.През 1997 г. положението му се влоши и почти през цялата година излизаше и влизаше в болница ,като му прилагаха незнам колко вида лечение.Накрая се почувства в безисходица-вървеше с две патерици с ежеминутни болки.По мой съвет отиде при д-р Емилова и след 11 ден на 20 дневно гладуване махна патериците ,болките му престанаха и контролните изследвания показаха , че няма никакви процеси , който да водят до болки или затруднено ходене.От тогава два пъти годишно правим 15-20 дневни гладувания и се чувства добре.Задължително е според мен след такъв изчистващ и лекуващ глад и захранване да се премине на разделно хранене,но това трябва да се осмисли в главата на човека и след това да се приложи.Препоръчвам ти лечението при д-р Емилова,има невероятен ефект.Желая здраве на всички!
 8. инта

  Цветята

  "Магарешки трън- този представител на физическата вселена не се цени,но е нещо необикновено мощно.Той насочва на всички страни снопове електрони с такава сила , че посветените се подлагат там на специални бани,след като са плували в гнусното море на градовете. Застанете прав пред такъв трън и използвайте формулата-нежна елфа,наречена от космичния човек Хин!Моля те отключи в мен минералното зрание ,за да видя докъде е стигнала кристализацията на моето следващо тяло".Оставете до тръна нещо минерално или кристално и затворете очи.Финната елфа Хин отпраща живите ученици на по- горното поле,където се разпределят кармичните сили.Това е многокристалното царство.Ако съзерцавате по- често с нежност лилавото му съцветие можете да ускорите растежа на минералното си тяло.Но само в съответствие със съзнателните ви усилия в обществото да градите екологични зони и жилища."Това е от Осиянията.А като билка - чай от нея помага страхотно при проблеми с простатата.Употребява се и профилактично.Изпитах тази рецепта , когато мой близък се разболя и имаше ефект.Употребява се обаче един вид със дребнички цветя , а не този с големите.Никола дано да съм ти била полезна.Мир ,любов , хармония и мистични преживявания със прекрасната елфа Хин !
 9. Никола,аз не те съдя.Прав си това не е човешка работа да съдиш другите.Извинявай ако така си приел писането ми ,ще ми е неприятно ако си се обидил.Това дали си напълно вегетарианец или само се пишеш на такъв пак си е лична работа.Пък и неяденето само на месо още не значи че си наистина вегетарианец.Ако си "хапваш" от другите със злоба ,завис и т.н.- значи си далеч от вегетарианството .Аз не ям месо от 1994 г.,но до преди 3-4 г. ядех риба,макар и рядко.Нещата така се подредиха , че от 3-4 години и това не ям.Изцяло на зеленчукова храна съм и се чувствам много добре. Наистина ми е интересно да прочета къде точно е описано че Христос е ял месо.Препоръчвам ти тази книга на Хуан Хосе Бенитес -"Операция троянски кон"там се говори и за храната на Христос!Желая на всички ви безусловна любов !
 10. Пре,пре любопитно твърдение Никола!А през всичките 5000 години , през който си буден сменяше ли физическите си тела, или си от рода на "безсмъртните" Къде си чел , че Христос е ял риба?Аз пък съм сигурна , че човек е създаден за да се храни със светлина,но ..... Дали да ядеш месо или не , това не е толкова здравословен проблем- всички съставки на месото могат да се набавят и от растителна храна.Има едно много интересно изследване на американски учени в тази насока.Това вече е безспорно за науката.Пък и си спомни , че най- силните животни на планетата са слона и бика - и двете се хранят само с растителна храна.Въпроса е ще приемеш ли заради твоята любов към "месцето" да бъде убито живо същество?Но това пак е много вътрешно за всеки решение !
 11. Никола,струва ми се че не си достатъчно чел по темата , или може би не си преживал достатъчно.Има много информация по темата и ако те интересува ще я прочетеш.А по въпроса дали Христос е ял месо- препоръчвам ти книгата на Хуан Хосе Бенитес-"Операция троянски кон".Пък прочети и стария завет, има какво да научиш по въпроса.А иначе съм съгласна с теб , че трябва да приемаме всеки човек - месоядец или не- това си е негов избор.Отговорността за живота му също .Последиците от избора - също. Незабравяй обаче , че много велики хора са видяли не само ползата от неяденето на месо , ами и причината за него."Човечеството няма да се оправи,докато човекът е направил от тялото си гробище за умрели животни" Б.Брехт.Когато ти хареса "месцето" , си помисли , че това животно не ти е дало доброволно месото си за твое удоволствие , а е убито,че то също е имало очи , гледащи света като тебе и емоции...За всяко нещо идва времето , но когато не си буден можеш и да го пропуснеш.Желая ти късмет и прозрение!
 12. Здравейте!Когато за първи път се качих на седемте рилски езера несъзнателно казах-"преди да си дойда ...."После се замислих и наистина установих , че усещам планината като "дом".Ходила съм в повечето планини , но бях пристрасна- обичам Рила.След посещението ми в Родопите -Буйновското ждрело,Триградското ждрело,дефилето на Въча ,Ягодинската пещера и дяволското гърло, разбрах , че не съм виждала достатъчно добре красотата им точно поради пристрастието си.Но на Рила съм имала невероятни преживявания и срещи.Планината говори на всеки-трябва да я усетиш.Но не бива и да забравяме , че преди да се качим в планината трябва да оставим в ниското"раниците си".Трудно е но е възможно .Желая ви магически досег с планините !Мир любов и хармония!
 13. Здравейте!Страшно ми харесаха разсъжденията на Орлин и споделеният му личен опит.Играя паневритмия от 1994 г.Наред със многобройните си други опитности , установих , че играта на жива музика и на касетофон е просто несравнима.А играта на жива музика на Рила е нещо изключително и не може да се сравнява с нищо друго.Тогава наистина усещаш че паневритмията е "висш космичен ритъм".Ако към това се добави и игра на приятели ,който знаят паневритмията и се отнасят към нея като към свещен танц-тогава се чувстваш във висините.Желая на всички ви такива преживявания и безкрайно хармонични паневритмии.Лилия в къщи можеш да учиш паневритмия,но тя се играе само на открито и по възможност веднага след изгрев слънце.Можеш да играеш и сам или с един приятел,но на открито.На Рила съм виждала и татковци с 10 месечни дечица да играят , но не съм си отговорила на въпроса дали това е правилно?Мир ,любов и хармония на всички!
 14. Здравейте!Наистина това което дава планината е неописуемо с думи.А красотата и е несравнима и величествена.Наскоро ходих из Родопите-бях удивена от величието и.Пропоръчвам на всички който обичат и ходят по планините български/ и не само/ да прочетат"Училище на планината" на Учителя.Там има невероятни уроци и ти помагат да осмислиш и осъзнаеш планината, да усетиш пулса и и да се възползваш от уроците и най- пълноценно!Мир любов и хармония на всички!
 15. инта

  Изгрева на слънцето

  Здравейте приятели!Благост , не знам за теб , но аз не бих искала да актуализирам "буквара",който Учителя ни е дал.Всяко нещо е на мястото си. Словото , което той е свалил чрез многобройните си лекции ,не бива да се променя дори и в една дума.Затова и преводите от стенографските бележки се извършват страшно внимателно.А много от приятелите предпочитат да четат словото ,което е издавано преди промяната в азбуката и по време на Учителя.Хубавото е че всеки сам решава за себе си.А иначе - изгрева всеки път е магически- няма значение дали го пресмяташ като първи , втооори и т.н... Телемах,случвало ли ти се е да виждаш сутрин при изгрева две слънца , или един лъч който е по- дълъг от другите и достига до теб?Мир, любов и хармония за всички.
×