Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Karinka

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

944 посещения на профила

Karinka's Achievements

  1. ​ Дори и в течна форма е възможно доказване, зависи колко често се повтаря, колко е чувствителен човека към хо л-ва, състоянието на жизнената му сила, потенцията на л-вото. Аз явно не разбирам и ще попитам отново по друг начин: като доказваме лекарствата ли се лекуваме? Не би ли трябвало дори и да има влошаване, то да бъде такова, че да не му пречи на пациента? Ако се влошава от лекарството Х в определена потенция, не е ли редно хомеопатът да премисли или лекарството или потенцията?
  2. Здравейте, някой би ли ми препоръчал класически хомеопат в София? Първия хомеопат, когото посещавах, се оказа, че не е класически. Вторият - неаткриваем в остро съснояние. Третия - е класически и откриваем, но в такива потенции ми дава лекарствата, че току се подобря и настъпе влошаване. Преживях го, но почнаха да ми се случват и неща, от които не съм имала оплакване. Дали това (последното) е доказване на лекарството? Например - натриум карбоникум има ли в картината си кървящи хемороиди?
  3. Здравейте, от около две години се лекувам с хомеопатия. Основните проблеми, с които отидох на първото интервю бяха пристрастяване към капки за нос, непрекъснати синузити, алергични хреми и доста тежък ПМС. За тези две години хомеопата се справи много добре с ПМС. В момента е сведен до съвсем леки (почти недоловими) неразположения преди цикъл. Обаче остана проблема с носа и алергичните реакции. При всяка една настинка изключително бързо следва запушване на носа и дори и с хомеопатичните лекарства, които ми се изписват нещата се задълбочават. До този момент на два пъти се е стигало до така неприятните за мен антибиотици. Но след като се налагаше всеки път в такова състояние смяна на поне две лекарства и съществено подобрение не се забелязваше, не намирах друг изход освен да последвам стандартната медицина. И за да не възниква въпрос - да, класически хомеопат - едно, течно лекарство съм получавала всеки път и то за по-дълъг период от време, в който съм се чувствала добре. С изключение на острите състояния, когато се е случвало да се чуем на някой от следващите дни и тогава картината е била различна и съответно ми е било препоръчан прием на друго лекарство. Как би следвало да мисля - справял ли се е този хомеопат с моето лечение? Аз почнах да не се чувствам уверена, в това което прави. Потърсих друг хомеопат. При него получих пак едно течно лекарство, но в съвсем различна потенция от тези които бях приемала. При първия основните лекарства бяха 200С и 1М (рядко), 30С (само в остро). Сега при втория получих лекарство в потенция 30С за дълъг период от време. И след първото подобрение (някъде след седмица) изведнъж започна непрекъснато появяване на най-различни симптоми. Стигнах до някаква много неприятна кашлица (не съм имала такова оплакване при започване на лечението), от която не можех да спя и сериозно задълбочаване на част от другите симптоми (синузит). Получих лекарство за остро състояние. И така се завъртя някакъв омагьосан кръг, в който не се чувствам добре. Тук направо съм на кантар дали да има имам трето виждане с хомеопата. Още на първото интервю му бях споделила какви и в каква потенция съм приемала лекарствата до този момент. И при двамата първото лекарство, което получих е едно и също, но в различна потенция и схема на приема. Това нормално ли е за разлика между двете интервюта от почти две години? Ще бъда благодарна да прочета коментара ви. Благодаря ви предварително!
×
×
  • Добави...