Jump to content
Порталът към съзнателен живот

FVT

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от FVT

  1. Здравейте на всички, някой може ли да ми обясни методиката на ридаещо то дишане? Или дълбокото дишане. Бих искал да започна да практикувам. Благодаря
  2. Да гледал съм и съм чел в тези сайтове. В един миг съм адски мотивиран да се справя, виждам живота си прекрасен и как успявам със всичко, в друг си казвам само един път, само малко. Какво толкова. Знам че ще успея. Вярвам го и го знам. Просто ми се иска да стане по бързо. Още един човек изтормозих освен себе си. А не искам да го изгубя. Благодаря ви.
  3. Добре, благодаря. За съжаление обаче се провалих. За две седмици изтърпях доста, и само за минута захвърлих всичко на вятъра. Честно, писна ми. Имам чувството че не мога да излезна от този обръч. Тъкмо се почувствам по добре, енергичен съм, имам желание за живот и с един клик всичко отива по дяволите.
  4. А секса? В период когато изчистваш мозъка си, сексът позволен ли е или въздържанието е пълно?
  5. Здравейте, искам да споделя своето състояние след седмица в която стоя далеч и настрани от порното и мастурбацията. Общо взето не се чувствам добре. Сякаш в главата ми няма покой. Отпаднал съм, сякаш имам температура и постоянно главоболие. Но реших да не се поддам и предам. Не и този път. Толкова много пъти го правих че не искам да минавам повече през това. Искрено се надявам че това са признаците на подобряване. Даже го вярвам, но все така остава малко нотка на съмнение. Ще започна и да спортувам. Дано това е пътят. Много ми се иска да бъде.
  6. Може би не е силна както при другите зависимости, но аз я усещам доста силна. Вероятно е различно при всеки. Вероятно заради това ми е трудно да спра. Някак си хем искам да приключа с това, хем не ми се минава по този път понеже е ужасен. Да никой не е казал че ще е лесно. Надявам се да успея.
  7. Здравейте, от време на време изникват въпроси свързани със зависимостта ми които бих искал да ви задам. Как протича отказването, абстиненция та? Наистина ли трябва да мине поне месец, два за да се усетят първите признаци на подобрение? Дали зависимостта ми е причина за отключване на тревожността и вероятно паническото разстройство? И най вече какви са симптомите показващи че преминаваш през абстиненция? Благодаря.
  8. Ами няма как да се видим. Той е във Варна, аз живея във Лом. Ходя на работа, няма възможност и време да отида, и то не само един път. Надявам се онлайн да постигнем ефект или поне да ми даде тласък. По добре е от нищо и от оставане в това състояние.
  9. Не знам как да преценя качествата му. За първи път се сблъсквам с такъв проблем. След първата ни среща мнението ми е 60 на 40 в негова полза. Надявам се след втората да имам повече яснота. Благодаря ви.
  10. Здраеейте. Започнах работа с НЛП терапевт. Предстои ми втора среща онлайн с него. Нямам възможност за жива среща. Има ли разлика между НЛП терапията и когнитивно-поведенческа каквато масово се препоръчва и ефектите какви са? Насочих че се към НЛП заради това че би могла да ми помогне и с зависимостта. Благодаря ви.
  11. Така се чувствам най-вече след като съм гледал порно и то с часове. Но да, има и други аспекти от живота от които се чувствам така. Живея с приятелката си в къщата на родителите й. А те не че са лоши хора но са изключително натоварващи. Не признават чуждо мнение. Ти не си достатъчно пораснал за да знаеш камо ли да даваш акъл. И още доста неща. Много се натоварвам и доста често си оставам сам в стаята. Аз съм човек който доста лично приемам нещата. Отделно работя във фирмата на тъста ми и там отношението не е като към голям и сериозен човек. И това ме дразни. Но като цяло смятам че именно от порното са доста от проблемите ми. Изключително много ми влияе на настроението, физически не се чувствам добре. Решил окончателно да спра поне за месец и да видя как ще се чувствам. Отделно в петък ще имам среща с психотерапевт и дано ми помогне да се справя като за начало с порното. Благодаря.
  12. Благодаря, наистина се почувствах по добре. Искам да кажа нещо относно порно зависимостта ми. От две седмици не бях гледал. Днес го направих. Почувствах се толкова зле че даже и на работа не отидох. Наистина виждам колко зле.ми се.отразява. Но не разбирам това желание да го правя. Хващам се че понякога го правя заради това че съм възбуден. От друга страна а и по често го правя заради скука. Представяте ли си? Но днес взимам решението че.ми стига толкова. Писна ми да се чувствам изтискан. Писна ми да съм смачкан. Писна ми да се тревожа постоянно. Надявам се да успея и ще дам всичко от себе си.
  13. Здравейте, бих искал да споделя нещо което също ме плаши. От време на време както си лежа и нещо напира в гърдите като някаква сила, нараства и имам чувството че ще се пръсне. Усещам го по откъм лявата страна. Не знам какво и имам чувството че сърцето ще се пръсне. Това симптом ли е някакъв на паническото разстройство.
  14. Здравейте, благодаря на всички които се включват и се опитват да ми помогнат. Искам да споделя нещо. Относно зависимостта които имам към порното, вече от една седмица не съм гледал или правил каквото и да било. Чувствам се добре. Понамалиха симптомите ми. Отдавам го именно на това че спрях. Или поне се надявам. Исках да попитам какво мислите за НЛП терапията. Доста четох за нея, и може би ще се.възползвам от една такава терапия. Определено има какво да променя. Благодаря.
  15. Имам един въпрос. Как човек преодолял паническо разстройство живее след това? Имам предвид, сеща ли се за това какво е преживял, как го е преживял, връщат ли се симптомите когато се сети, изпада ли отново в някакво такова състояние?
  16. Определено смятам че ще ми е трудно сам, не смятам че е невъзможно, напротив, но толкова много съм объркан, наред с физическия дискомфорт че ми е наистина трудно. Чудя се какво да направя, но все повече се ориентирам към терапевт. Надявам се да се получи защото се измъчих както себе си така и близките.
  17. Именно това исках да кажа. След като е нужна работа с ума, защо трябваше да гълтам хапчета? Оттам идва и съмнението в работата на лекарите. Как да бъда сигурен в това което ми казват? Може би затова ми е трудно да се доверя на психотерапевт и да започна някакво лечение. В момента опитвам сам да работя със себе си. Симптомите си ги има, като изключим паник атаките.
  18. Не вярвам на лекарите и техните методи. За тях ти си средство за припечелване. Досега нито един лекар било той личен или кардиолог не ме е изслушал до край. Затова и не искам да пия хапчетата които са ми предписали. Вярвам в силите на човек да се справи със всичко, все пак самият той си го е докарал на главата. Вярвам и във психотерапията. Въпреки че все още не съм отишъл при терапевт.
  19. Имах предвид че лекарското лечение е свързано единствено и само с хапчета. Не отричам чуждата помощ, напротив имам нужда, но нямам вяра в никой. Личния лекар изписа само хапчета. Не каза нищо за психотерапевт. Кардиолога каза да си пия валидола. Затова опитвам сам. Не съм сигурен и какво лекувам. Занм само симптомите. Натрапчивите ми мисли са свързани със сърцето. Предимно са от сорта как се разтуптява, набира скорост и се пръска. Исках просто да споделя с хора които са преживели нещо подобно, това е. Наскоро открих сайта и все още го разглеждам и прочитам. Благодаря че се отзовахте. Имахме разговори с жена ми за психотерапевт но все още не съм се решил.
  20. Да обичам я, привлича ме и то много, не разбирам зависимостта си. Въпроса е че не съм сигурен какво се случва точно. Не мога да си го обясня. Лечението си го провеждам аз, отказвам да пия антидепресанти, ни не знам общо взето какво да правя. Как да се справя и с двете след и само с едното е толкова теудно.?
  21. Историята ми е малко дълга за което се извинявам, но бих искал да я разкажа, или по-скоро да я излея. Всичко започна отдавна, може би отпреди 4 - 5 години, но даде ефект чак сега. Започнах да гледам порно преди години но в последните месеци гледането и мастурбирането зачести до ужасни нива. Всяка свободна минута гледам. Чувствам се ужасно след това. Не мога да се понасям но това не ме спира да продължавам. Дойде обаче един ужасен момент в живота ми. През февруари, една сутрин бях на работа, краката ми се подкосиха, получих сърцебиене, едвам дишах. След като минах през спешното ми казаха че съм получил аритмия и трябвало да си почивам. В онзи момент ме беше много страх. Не знаех какво се случи, защо. И така до днес, 5-6 месеца по късно. След посещения при трима кардиолози и уверението че сърцето ми е наред. Личния лекар каза че страдам от паническо разстройство. А според мен всичко се дължи на порно зависимостта ми. Или поне така ми се иска да бъде. Взел съм решението да спра. Но симптомите като, замаяност, сърцебиене, бодежи от ляво, изпотяване, сякаш се засилиха в момента в който реших че искам да спра да гледам порно. Чувствам се изцеден. Искам да се преборя но в момента в който ми стане лошо се отчайвам. Постоянно имам натрапчиви мисли. Пиша Ви защото искам да споделя как се чувствам. Никой не ме разбира. Имам приятелка която колкото и да опитва да ми помогне не може защото и е изключително гадно. Надявам се че това ще отмине, че е период на абстиненция. Отдавам всичко на порното, на лошите си навици, на това че съм занемарил себе си на психично и физическо ниво. Въпреки това се притеснявам от нестихващите симптоми. Най вече от силното по някой път пробождане от ляво. Кардиолог каза че всичко е от нервите. Слага ми холтер но той не отчете аномалии. Затова съм много объркан. Опитвам да спортувам. Да се разхождам. Спрях от седмица да гледам порно. Благодаря че ме излушахте. Надявам се да споделите с мен опита си в тези ситуации.
×
×
  • Добави...