Jump to content
Порталът към съзнателен живот

SNEJA

Участници
 • Общо Съдържание

  48
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. SNEJA

  Самотата

  Господ създал Адам,а след това и Ева,за да му прави компания,това значи ,че не сме създадени да бъдем сами.За да искаш да бъдеш сам,трябва да си голям егоист.Хоби,книги,компютър,да,ама те не могат да заменят човекът до теб,смехът на децата,лаят на кучето,вечерите,разходките и т.н.
 2. За мен ревността е болестно състояние.Ревнуват тези хора ,които нямат доверие на самите себе си.Ревността убива любовта и особено,ако е безпочвена,тя дълбоко наранява и те отдалечава.По някога в малки дози е дори здравословна за една връзка,защото иначе ще заприлича на безразличие.
 3. Ако погледнем от друг ъгъл,страсттта и по-точно пристрастяването го има навсякъде:страст към книгите,към изкуството,към вредните неща-цигари,алкохол,наркотици и т.н.значи страстта сама по себе си е хъс,а не страдание.
 4. Да,има една много хубава поговорка-Пари при пари отиват.Какво се получи на практика в BG,раздадоха се пари на неподходящи хора и те неподходящо ги употребиха.Господ си знае работата.Беден е не този който има малко,а този който иска много.
 5. Когато я няма страстта,когато я няма онази искрица,която те кара да тръпнеш,просто любовта си отива,никой не може да ме убеди,че любовта може без страст,виж страст без любов може то ,вече е просто нагон.Да точно,страстта е искра,която трябва да подържаш винаги,защото изгасне ли тогава остава пустота и самота.Мразя самотата.
 6. На скоро четох една притча няма точно да ви я цитирам,но горе долу ще разберете за какво иде реч.Господ седнал да вечеря със свойте ангели и арахангели на пребогата трапеза и казал,който днес се роди ще има всичко и живота ще му е лесен.На втората вечер,трапезата била значително по-бедна и той казал,който днес се роди ще се труди и ще има достатъчно.На третия ден почти нищо нямало на трапезата и той рекъл който днес се роди,колкото и да работи все трохите ще обира,и аз смятам,че май хората така сме орисани.Молиш се ,не се молиш все тая ,ако си от третия ден.......
 7. SNEJA

  Що е Щастие?

  Щастие,сигурно го има,но......... винаги има едно но.Моят живот протече горе долу така: В България имах хубава работа,много приятели,социални контакти,счупено и залепено семейство,две деца,но ми липсваше любовта и се чувствах нещастна.Сега в Америка имам любов,голяма,хубава и красива,но нямам работа,нямам приятели,нямам социален живот,нямам деца и пак се чувствам нещастна.Балансът просто липсва.Всичко в живота е свързано ,само една гола ЛЮБОВ не стига.
 8. Когато един човек е духовен,това не го прави автоматично грамотен.Духовността и интелекта са дар от природата,или ги имаш или не,но грамотността я придобиваш сам.И ако си такъв,значи си небрежен към себе си.Не уважаваш себе си,значи не уважаваш и другите,значи не уважаваш и Бог,а нали натам сме се запътили,ама май всеки по криви пътечки.
 9. Колкото повече се замислям за омразата виждам ,че хората мразят да спорят,мразят да им правят забележки,мразят времето,мразят водата,мразят слънцето и т.н и т.н Май наистина тъмнината е повече от светлината.
 10. Аз напълно споделям мнението на Чудесна.На правопис се учим до 4 клас-основно образование,да стъпиш на основата.Жалко ,че много хора го пропускат и си остават неграмотни за цял живот.Недопустимо е да се бориш за култура и да напишеш збогом или данак згради.
 11. Благодаря ви за отговорите.Аз съм зодия Кози рог и по принцип черногледството ми е вродено,всичко постигам почти без късмет,а с труд и много,много воля.Според мен да кажеш,че се чувсваш прекрасно,не е лоша мисъл и на следващият ден сякаш някой иска да ми докаже,че не е така.Нещо като дяволска работа,въпреки ,че чукам и на дърво,но и това не помага.Имам и още един показател-моят нос,до сега никога не ме е излъгал,започне ли да ме сърби 100% ще се ядосвам.Искам да мисля положително,но винаги се съмнявам,преди бях много доверчива и много се опарих,така че в мен остана 1% недоверие в хората и техните намерения,не зная за добро ли е или за лошо?
 12. На мен пък ми се случва нещо много странно,в момента в който си помисля,или пък се похваля,че нещо отдавна не ми се е случвало,примерно не ме е болял зъб и просто задължително на другият ден ми се случва.Това е много неприятно и майка ми го притежава и вече не се питаме как си? Ако някой знае с какво мога да го променя,моля да ми помогне.
 13. Здравейте,казвам се Снежка и съм на 46 години,от София съм,но от една година живея във Флорида.Разликата във времето понякога ми пречи,но пък обичам да чета кой какво е написал.По принцип не вярвам в случайностите и затова ,че сме заедно ме кара да мисля,че всеки има нужда от другия и от това да научи нещо повече както за себе си така и за света.Благодарение на Вас и спиралата научих доста неща.Не спирайте да пишете.
 14. Съжалявам,че се включвам сега ,но имам 7 часа разлика с вас.Първо искам да благодаря на Диана за подкрепата,защото вече започнах да се замислям дали в очите на някого и аз съм невежа относно омразата.Мона,лично за себе си ,си обясних що за личност си,и се радвам че България е оцеляла 1300 години,защото е Кози рог и не живеят самоубийствени страхливци.Мъчно ми е ,че пренебрегваме българската мъдрост,а се сравняваме с разни японци,китайци,индийци.Теорията е много хубаво нещо,ама е важно как я прилагаш на практика.
×