Jump to content
Порталът към съзнателен живот

vehadi

Участници
 • Общо Съдържание

  50
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. Четейки някои мнения можем да стигнем до извода ,че в България няма достойна трибуна за великите хора от Великото Българско Бяло Братство.То бива духовна гордост .... Преди отрекохме ''Великите българи'',но независимо от недолюбвания му формат, много българи се заинтересуваха от Учението.Какво лошо има в това ръководителят на Братството да докаже в едно от най-гледаните публицистични предавания в България , че хората в Братството не са захлупени и хвърчащи , а се интелигентни и интересуващи се от наболелите обществени проблеми? Време е да разберем , че не можем да се развиваме ,бягайки от обществото и от условията , в които сме поставени.Идеални условия може и да има в други светове , но на Земята и най-вече в България - няма.
 2. Вярно ли е ,че Андрей Грива ще бъде един от участниците в предаването на BTV "Пирамида ''?Ако е така , нека го подкрепим с обаждания. Аз гледам почти редовно това предаване.В него един от зрителите , познал победителя, получава награда/най-малко 6000 лв./Ако някой от нас спечели ,може да дари поне част от сумата за някакви духовни нужди.
 3. Много години се спестяваше част от истината за спасянето на българските евреи.Най-сетне един честен журналист се престраши да напише за решаващата роля на Учителя Петър Дънов. Ето текста: http://standartnews.com/bg/article.php?d=2...;article=180478
 4. И за мен този въпрос е основен.Но на него можем да отговорим след известно време. В основата на духовната философия на всеки един човек са две основни реакции:удивлението и съмнението.По време на тази кампания те бяха силно изразени.Защо?Ами защото човекът е още в детското си развитие от гледната точка на дългия си еволюционен път.След края на кампанията много хора решиха да разберат доколко ''правилно'' са се съмнявали и от какво са се удивлявали. И понеже нашият свят в основата си е рационален ,започнаха да търсят източници ,които ще потвърдят или опровергаят изградените в съзнанието тези.Налице беше и една гранична ситуация.Формираното дълги години мнение от обществото ,че Бялото Братство е секта , а Учителят е еретик и разрушител на православието ,се сблъска с една нова тенденция , която парадоксално на господстващото досега мнение, постави Учителя в пантеона на отдавна издигнати светци за българите като Левски ,Ботев,Кирил и Методий....Част от българите се объркаха .Макар и да не си го признават открито.''Лъснаха''почти стогодишни лъжи по отношение на Учителя и Учението му.Истината бе изречена с помощта на езика на обикновения българин и чрез неговата основна медия-БНТ.Тази , която според социологически проучвания се ползва с най-високо доверие.Резултатите са налице.Реакциите също.Следва нашата роля.А тя е да удовлетворим търсенето.Да разсеем съмненията.И...да поддържаме удивлението от един велик Дух.Това ще даде тласък на готовите да тръгнат уверени по духовния път.Може да не са много. Двама, трима , десет...Отначало те ще видят словото в братските сайтове или в някои от книгите на Учителя.Ще им стане интересно.После ще започнат да прилагат част от прочетенето... Някои ще ме нарекат наивник.Не е така.Имам достатъчно примери ,които показват ,че много по-малки ''тласъци'' напред от този ,са били решаващи за духовното развитие на даден човек.За мен от рещаващо значение бяха една книжка с упражнения от йога и един излет в Рила.
 5. В продължение на няколко месеца някои ни убеждаваха , че няма никакъв смисъл от участието ни в кампанията на БНТ за великите българи.А аз се опитвах да им докажа обратното. И се оказах много прав .На 18.02. 2007 г. , ден след като Учителят стана втори в класацията на БНТ,в един от братските сайтове , 500 души са ползвали търсачката google.bg и в прозореца и са написали името на Учителя.А посещаемостта на сайта е нараснала два пъти .Не можах да повярвам на очите си ,защото преди 7.02. 2007 г. тя беше четири пъти по-малка. Е, мили приятели , имаше ли смисъл от участието ни в тази ''светска'' кампания?
 6. Благодаря на всички ,които помогнаха Учителят да заеме своето достойно място сред великите българи.НО...БЪДЕТЕ ГОТОВИ И ЗА НАПАДКИ.Те започнаха още от сутринта по Националното радио,прогр.''Хр.Ботев''.Макар че много рядко слушам тази програма,нещо ме накара да пусна радиото около 8 часа.Имаше предаване за православието и прошката.После говориха и за кампанията.Бяха силно притеснени от класирането на Учителя.После се изказа и мнението , че сме гласували по няколко пъти с GSM.Горките....Те не знаят ,че Учителят ни е учил , че от хората можеш понякога да се скриеш, но от Бога не можеш.Но...всяка загуба трябва да се обясни някак.И...да се омаловажи всяка победа.Според мен е по- добре да си оправят своя морален облик.Но това си е тяхна , вътрешна работа. Нека си гледаме нашата. Искам и да поискам прошка затова, че понякога имах по-остър език в този форум.Но ,според мен ,целта и най-вече някои типично български черти, го налагаха в тези моменти на мобилизация. Порадвайте се на успеха и...да вървим заедно напред.Една малка работа се свърши.Следват по-големите и по-трудните.
 7. Днес от 20 ч.40 мин.ще бъде финалното предаване във връзка с кампанията на БНТ за великите българи/Подробности можете да намерите в http://www.velikite.bg/ .Ще има и застъпници на попадналите в ТОП 10.Там ще бъдат и десет наши приятели .Нека ги подкрепим.С молитви и с... гласуване./Могат да гласуват само тези , които не са го направили.Макар че не съм убеден , че всички спазват регламента.Особено за гласуване с GSM.Много GSM-много гласове./Нека поне за малко забравим ''мъдруването '' и оправданията.Ще бъдат представени извадки от гласуването в някои по-големи български градове.И...ще ''лъснем'' с пасивността си.За обикновените хора нашите духовни оправдания нямат значение.За тях първият си е първи ,а последният си е последен.Искрено се надявам да не бъде Учителят.Но като анализирам мобилизацията в другите ''лагери''-не съм голям оптимист.
 8. Има един дял от психологията.Нарича се социална психология.Изучава основно поведението на отделни групи от обществото. При направените анализи се оказва , че хората са склонни да следват явните победители.Тези ,които те виждат.Още по-добре е ,ако могат да се докоснат до тях или да ги чуят.Много по-малко от тях следват ''книжните'' примери.Колкото и красиви да са те. Част от ''новите водачи'' са рожби на класации.Колкото и да не ни харесва това.За част от съвременните хора значимостта на Учителя се гради на предно класиране в ТОП 10.За нас не е така.Дори е малко смешно.Но това са фактите/Ако не вярвате на мен, попитайте децата си.Те следват медийните победители и не се питат много ,много къде е истината/.Искаме хората да четат, а после да прилагат.Но това е много високо стъпало в развитието.Първо трябва да повярват във водача си.За жалост , а може би и за радост, това става най -лесно с класациите.Те представят силния и можещия на елементарно ниво. Уважавам мнението на всеки.Но сега... много грешите.И...оставяте други да ни свършат работата.
 9. Съгласен съм относно целта на този сайт .Но засега възможностите на интернет са много малки.Не знам колко точно бащи, майки , баби и дядовци ползват компютър.Но,според мен ,са много малко.А често проблемите и споровете вкъщи са резултат от незнание и заблуди.Засега няма по-мощно средство от телевизията за формиране на обществено мнение.Па макар и под формата на игра.Някои от нашите близки разбраха , че много години са ги лъгали и манипулурали.И...започнаха повече да ни вярват относно нашия духовен избор.
 10. Напротив .За Истината в съвременното общество всеки се бори.Ако не бяхме гласували,нямаше да го има филмът.Той ,според мен, ''изчисти'' много заблуди от главите на част от българите.Началото на разпространението на всяка велика идея е просветителството.Не можем да се крием.Ако Учителят е десети ,ще ''дадем храна'' на тези ,които го смятат за ''голямата изненада'' сред първите десет. В тези дни продължавам да си задавам въпроса дали ще доживея деня , в който ще бъдем единни по някой въпрос.Може би единственото изключение са трапезите ни.
 11. Филмът беше добър.За мен той изпълни основното си предназначение.Много българи получиха безпристрастна и обективна информация относно живота и делото на Учителя.В този зададен от теливизията формат, и за 30 мин., нямаше възможност да се представят много неща , които бихме искали да видим. Като недостатък мога да посоча само изборът на песни.За мен те приличаха повече на светски хорови песни.Затова не можах да почувствам духа на окултните песни на Учителя.Не усетих и онази типична за Братството празничност на пеенето.Но...може би е имало някаква идейна концепция , която аз не съм доловил.Или някакви изисквания на телевизията. Е,филмът свърши.Свършена е и една малка духовна работа. Да продължаваме да гласуваме за Учителя! Аз вчера ''спечелих '' нови три гласа. А вие?
 12. Нека не умуваме много ,а да гласуваме.Защото попадането на Учителя сред първите десет го дължим на всички духовни хора на България/а може би и на някои от чужбина/. Когато се качим в планината ,сме доста ,а когато трябва да се свърши някаква работа ,там ,''долу'',сред ''другите'',сме малко.Царе сме на извиненията/карма,проблеми.../.А сега всички се радваме ,че ще има филм по телевизията.Радваме се не само заради нас, но и заради близките ни ,които ще научат част от ИСТИНАТА. Такъв шанс за представяне на Учението чрез медиите рядко има.Затова го използвайте.Не само вие , но и близките ви. Въпреки че доста хора казват , че филмът е достатъчен ,за мен не е.Аз няма да бъда доволен ,ако Учителят е десети.Това ще бъде повод част от нашите ''доброжелатели'' да си помислят ,че е попаднал случайно в десятката. А вие как ще се чувствате? Няма нищо лошо в писането и говоренето за цветенца , пчелички ,за хубавото слънце...Но...уловията само след около 15 дни няма да ги има .И ...пак ще се оплакваме ,че околните не ни разбират.Но как да ни разберат ,като не им помагаме? Ние си оставаме затворени в книжното.Не искаме да проумеем ,че се започва от най-малкото.След кампанията на БНТ и доброто ни представяне в нея , ще имаме много повече основание да показваме идеите си сред обикновените хора и то по обикновен начин.За да сме полезни.Така,както изисква от нас Учителят. Не забравяйте ,че той ни завеща да разпространим учението в България и по света. Но как ще стане това?Чрез сбирки по десетима ли?Или са достатъчни само съборите и паневритмията? Според мен Учението е много по-дълбоко.А дали сме на нужното духовно ниво в нашите действия?
 13. Според мен филмът за Учителя в кампанията на БНТ /за великите българи / ще бъде на 7.02.2007г/сряда/.Вече имаше информация в този форум.Тя е на основание излъчването на филмите /за великите българи/ по два на седмица /всяка сряда и четвъртък/.Учителят е седми в списъка/по азбучен ред /. Призовавам ви още веднъж да гласувате.И...не се страхувайте от паметника. Ако Учителят е първи в класацията -паметник няма да има.Но първият е ясен.Нека поне докажем ,че попадането на Учителя сред първите десет, не е случайно.
 14. Извинявам се за допуснатата неточност относносно началото на житния режим през 2006 година.Но тогава причината беше по-друга.Възприе се срядата , за да може да се изпълни условието житният режим и захранването да бъдат в подходяща фаза на луната.Ако започнеше следващия понеделник,нямаше да има време. Чел съм и книгата ,посветена на житния режим .Чел съм и статията във вестника.Откъде идват разминаванията?Нали започвайки режима от определен ден,преследваме определена цел?Какво наложи преместването на началото на режима в понеделник?Каква е целта? Искам елементарно обяснение.Защото ,който търси информация,се обърква.На едно място пише едно ,а на друго-съвсем друго.
 15. Открих едно интересно представяне на Учителя Пeтър Дънов и на неговото Учение.Ето адреса:http://www.geocities.com/bratstvoto Знае ли някой кой е неговият автор?Макар че няма особено значение.Толкова много неща за Учителя се появиха покрай тази кампания на БНТ.И добри ,и лоши.
×