Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Posts

  2,587
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  129

АлександърТ.А. last won the day on December 1

АлександърТ.А. had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Recent Profile Visitors

20,711 profile views

АлександърТ.А.'s Achievements

 1. Неделни беседи - 1939 г., 1939 г. Любовта дава живот (1938–1939) Вам завещавам царствот
 2. Немога да си преведа тази псувня лие ? Но благодаря за възможноста да си припомня нещо от Щайнер казано за първата световна и валидно и до сега .Човек в миналото беше невежа , а сега е глупав .Разликата е че вече има знанията , има възможностите , но поради мързел или др. не се ориентира в реалното .Сега всички са за мира , за взаймопомоща , направо християни отвсяка страна . Но когато някой направи золум и започне война се забравят лозунгите и се разделят на глудници грабвайки пушките . И какво значение има как ще наречеш призива за огън по врага .За това мъдреците казват че още няма истински християни и тепърва с делата си ще ставаме такива ,Да примера на Каин и Авел , е пример какво не трябва да правим .Защото Христос е оставил Бог да реши и отсъди , не ние да се убиваме . И е грозно да се оправдаваме че някои нещо е казал , за да вадим пушкиите . Всяко такова действие е против Христос .А свободата ни е да се избием . А Той ще защити своите които настояват за мир и отказват да се избиват . Да грозно е ако сме равни . Но към децата може да сме по снисходителни и оправдателни .Но това си е наш проблем и го снемаме от плещите като предупреждаваме за опасностите които си навличат войнолюбците . Та Щайнер бе написал --Едва ли днешния кървав хаос може да премине в по-добър хаос . Защото ако през следващите години , ние не постигнем нищо и останем пасивни зрители на войнстващия и триумфиращ материализъм , ако човшкото съзнание остане в своята дълбока духовна дрямка , ако на тази основа възниква още и яростна борба за материални блага и стимули , за мнозина тази е основната представа за мира . В този случай хосът и разрушениата няма да изчезнат от лицето на земята . Единственото с което човек може да промени нещата е да изработи в себе си представа за духовния свят . И само тогава , човек в зависимост от своя принос , може да напредва в еволюцията . Разбираш ли royalrife , че няма значение от оправданията , че има много лоши по земята .Въпроса е ти къде си ще се включваш ли редиците на тези с пушките или ще се учиш от нашия най велик Учител Христос .. И сега ако не разбираш какво опитвам да кажа , направо не знам ти ли си които пише . пп Оставам на тебе да извадиш цитати от Дънов , подходящи за случая . Преди се справяше добре .
 3. Обсебен ? Или от налазилите умнокрасиви витражни кутии ?
 4. royalrife не мога да те разбера .Възхищаваш се и показваш цитати на Учителя за благоста , добродетелта ,безкористието и всички производни на Любовта .В някои случаи си реагирал с думите ,,Бог ще даде справедливост на когото каквото е заслужил ". Но се увличаш от отмъщението , чиято основа е озлоблението .С какво е по различна несправедливоста в Украйна с която и да е друга постоянно проявяващи се в обществените отношения .Защото каква е разликата м/у това да убиеш някого или да го заробиш до живот .Това са два , разбира се различни гряха .И двете са голями грешки .Причинената мъка на заробения е голяма за цял живот , на убития също е голяма но за кратко .Ще дам един анекдот за насока : ,,Коги прочетох съдържанието на кроасаня , реших , че а по-добре да едем от найлоня ." Човечеството е в процес на заробване .Храната става все по- изкуствена , културата опитват да извратят ,медицината стана смешна , образованието е на доизживяване ..Заробват хората като ги отучват да мислят като не им дават възможност да се научат .Тези всичките факти са първопричина за мъката днес в Украйна .А създадоха тази война за да ни будалкат и има какво да се занимаваме , а те да са герои ,застъпници на правото което винаги нагаждат според интереса си . И не им пука за жертвите стига да има екшън и светът да се занимава с Путин , не с истинските проблеми които те създадоха .Създадоха с алчноста си ... А крокодилските сълзи са съвсем естествени за днешните ,,средновековни езуити" .Защото сълзите са ,не за страдащите .А защото може да не им повярват и не се включат в кървавия екшън .Има ли война има и жертви и обикновения човек винаги е жертвата .Разделиха Германия , Виетнам ,Корея ,и много още без да споменавам България . Защото още не сме се измъкнали от глупоста да сме войници с пушки вместо войни на Христос .Вместо да учим другите на новото Божествено учение , ние се подлъгваме от празните приказки на римското право .Това право което до сега не е оправило света и не може да го оправи .Защото не думите са грешни . Грешното е че са кухи , без съдържание . Както ние имаме израз за закона ,,врата в полето "
 5. Ето демокрация : г-н Марков не дава точни факти и за това ето малко такива :
 6. Може ли малко обяснения , не лозунги . Щото само тълкувания даваш , не факти . Или не разграничаваш фактите от тълкуването им ?Покажи ми че се заблуждавам .И не ме карай да защитавам човек когото не харесвам но уважавам .Защото това се вижда повърхностно. Повтарям . В клиповете има само някакви обяснения за причините на случващото се . И следното е факт---,,странна война се води в Украйна, защото видите ли за шест месеца не е разрушена инфраструктурата на страната"И човека пояснява разликата между война ,каквато е имало по света и десегашната .По точно казва че при всички войни воюващите са се стремели да разрушат всичко важно и колкото може повече военна сила на противника .До като до разрушаването на моста е нямало такива разрушения .Нищо повече .Това са факти , каква пропаганда бълнуваш ?
 7. Престъпление е да се бомбандират всякакво градове на хора от хора .Изобщо е прстъпление да се съкращава живот .Само Бог дава живот и взима живот правомерно .И до сега не съм видял тук , някой да твърди обратното .И ако прегледаш спокойно това което съм пуснал (клиповете) , ще видиш , че никой не призовава за война .Всичките твърдения са постфактум , за вече станалата война .Това са обяснения за причините довели до нея . До колко са истинни е отделен въпрос . За Русия няма какво да се говори , то е ясно , че влезе в капана на братоубииствената война .И тя е губеща нищо че сега може и да не се вижда . Но тъй като живеем в Европа и сме една общност , Не мога да си затварям очите какво правят нашите , за лъжите , лицемерието , двойния аршин с който се разглежда всичко .За това пускам тук клипове изпълнени със здрав разум или поне със алтернативи неприемливи за официалните медии.. Преди година , някъде , гледах клип диспут на един бивш военен , сега външнополит. коментатор . Беше с една наша посланничка , Онази , която няколко пъти я хванаха да краде .Разговор не се получи защото тя искаше да се коментират само някои неща и то само по точно определен начин , Все едно е пред компютъра сама и се сърди ако машината не показва желаното ... Като в сегашния парламент , Не се търси решение , а всичко е само реклама . Както е масмедииното пространство изпълнено само с лозунги и критики .Като че ли зрители и читатели са тинейджъри и от емоции нямат време и възможност да мислят . Няма лошо да се спре човек на една добра кауза , като да се защити някой . Но ако е извън здравия разум разглеждащ цялата картина ? Не само последиците ... Защото войната се подклажда от преди 2014г . Така , по същия начин ,са съдили вещиците през средновековието . И най важното , няма лошо в противополюсните мнения . Лошото може да се появи в резултат от тях , когато не се търси разбирателство .Това е разумното да се намират общите добрини .Напр.Защо не се сътояха , вече двата опита на Турция за намиране на решение .Не се намериха решения де . . ПП на друг език избягвам да коментирам . Виж с тебе уж едно четем а различно го виждаме . А какво остава ако единия е на друг език .Гарантирано неразбиране .
 8. Благото на човека седи в жертвата, която той може да направи за доброто, но щастието на човека седи, когато направи жертва за злото. Всичките хора, които страдат, от там произтича нещастието. Жертват живота си за това, което не донася никакво благо на света. Следователно, когато човек жертва себе си, ако жертва живота си за Божествения свят, защото аз говоря: „Ако говоря с човешки и ангелски езици.“ Това са два езика. Под думата Любов, апостол Павел разбира Божествения език. Ако говориш на човешки и ангелски езици, а не знаеш Божественият език, ти нищо не разбираш, защото тия два езика – човешкият и ангелският, са спомагателни за Божественото. Защото, за Божествения свят ти нищо не може да кажеш и да не го направиш. С човешки и ангелски езици
 9. Диляна Колева 2 дни · КАК СЕ СЛУША ЖЕНА??? Ако жената е натоварена от дневните задължения, стресът от работния ден е ориентиран към постигане на цели и няма подходящи разтоварващи взаимоотношения, тя се справя най- добре, когато се върне у дома. Нуждата и в къщи е да бъде обгрижена с любов и внимание. Най-важно за нея е в къщи да побъбри, без да се насочва разговора към нови задължения и цели. Като си поговори с някого, без да трябва да решава проблеми, без да се насочва към нещо съществено, жената се освобождава постепенно от мъжката си страна, която се изисква от нея в работната действителност. Когато споделя у дома, без да има специални цели, жената подхранва женствеността си, която не се подхранва в работата и. Спонтанното, емоционално говорене действа особено добре на жената, когато слушателя и разбира, че само като изрази проблема си, тя ще може да го отстрани. На жената не и е нужно да разрешава проблемите си, за да се чувства по-добре. / Нещо, което мъжете не разбират и постоянно дават решения/ Жената забравя за проблемите от деня, като си ги припомня, а това схващане е много чуждо за мъжа, който отпъжда проблемите от деня, като не говори за тях. Когато повдигне проблема, той търси решение. Повечето мъже, не разбират, че на жената и е по- важно просто да си разисква проблемите, без да търси решение веднага. Докато за повечето мъже е важно да мълчат, за жените пък е важно да говорят. Това е страхотна съвместимост, ако се изтълкува по различен начин. Изкуството да се слуша една жена не изисква да се решават проблемите и или да се предлага съвет. Мъжът, който изслушва жената, трябва да се стреми да и помогне да възстанови баланса между женското и мъжкото у нея, като просто я изслуша без да и предлага решения. Тя се нуждае от съчувствие, а не от решение. За да развие умение да слуша, мъжът е добре да осъзнае, че когато жената е ядосана и като че ли изисква решение на проблемите си, то е само защото все още е потопена в мъжката си страна. Мъжете, често смятат, че даването на решение е отговора, но...,ако оставят жената говорейки сама да стигне до отговора си, ще се наслаждават на добри и хармонични отношения. Когато мъжът реши, че жена му е сърдита, ще се помогне особено много като си спомни току-що прочетеното. Ако се опита да обясни защо тя не трябва да му се сърди, нещата ще се влошат. Когато просто бъде изслушана, тя ще може в по- голяма степен да му даде оценка на признание, което той заслужава.
 10. Неделни беседи - 1939 г., 1939 г. Любовта дава живот (1938–1939) Новите форми на Любовта Отче наш. Ще се развеселя. Ще прочета 5-та глава от второ послание към Коринтяните. Духът Божи. Бог създаде земята за веселие на хората. А пък те я направиха мъчилище. Хората са недоволни, защото им липсва нещо. Болни са, защото пак им липсва нещо; невежи са, понеже им липсва нещо; глухи са, понеже им липсва нещо, слепи са, понеже им липсва нещо. Това, което им недостига, те го считат за наука и искат по научен начин да си направят един свят, дето да са доволни. Ако вие сте недоволни, липсва ви нещо. Следователно, за да бъдете доволни, трябва да наваксате от някъде това, което ви липсва. Най-първите същества, които Бог създаде на земята, се хранеха с отрова. Те бяха силни. Тези същества бяха толкова умни, че отровата превръщаха в храна. И тези същества като устроиха земята, като я направиха твърда, казаха: „Няма какво да седим повече.“ И те си заминаха и оставиха хората. И последните, като не знаят как да живеят, само от горе орат земята и изваждат нещо. И после като се намериха хората в това трудно положение, дойдоха други същества, които живеят във водата. Те като устроиха света, създадоха растенията. И хората като не знаеха как да работят във водата, те се разхождаха във водата с кораби............. Та казвам сега: В живота трябва едно ново разбиране. Ние тълкуваме нещата така, както не са. В един дом мъжът и жената се карат. И жената налага мъжа, и мъжът налага жената. Влиза един и ги пита: „Какво правите?“ Той иска да ги примири. Примирява ги така: хваща мъжа и го удря два пъти. Жената го хваща и му казва: „Ти какво право имаш да бараш мъжа ми. Кой те е викал да се месиш?Съдия ли си? Я навън!“ Ние криво разбираме нещата и в следствие на това страдаме. Могат човека и да го убият. Правили са опити. Могат да го убият за едно лъжливо схващане на нещата. Някои са правили опит за действието на лъжливи представи. В Америка завързват очите на един човек, който е осъден на смърт и му казват: „Ще ти прережем отзад една артерия на врата и ти ще умреш.“ И турят отгоре един съд, от който капе вода на това място. И почва да тече вода, и той горкият мисли, че е кръв, и клюмва горкият, и умира. Той мисли, че за 10–20 минути му е изтекла кръвта. И чудното е, че този човек като умре, казват другите: „Чудна работа, как лесно се умира.“ Сега във вас има такъв възглед: смъртта я представляват за страшна. Действително в някое отношение смъртта е страшна, но в друго отношение тя не е страшна. Смъртта, сама по себе си, има две лица. Ако ние разсъждаваме от чисто Божествено гледище и смъртта е допусната от Бога. Това е един ангел на смъртта. Когато някой човек не знае как да живее на земята, този ангел на смъртта му занася душата в другия свят. А пък другия, плътския човек го оставя тука. Де е лошото като умре човек? Че ти като умреш, душата ти излиза. И ти като останеш на земята, оставаш без кираджии, и тогава няма кой да ти плаща. И тогава страдаш, че си умрял. Да умреш, значи да излязат добрите кираджии, които са живели в тебе. И Давид, който е знаел това, е казал: „Да не отнемеш светия си Дух от мен!“ Има една животинска душа и когато излезе това разумното, тогава идват тези страдания в света. Страданието идва от следния факт: щом почувствуваш, че няма кой да те обича на света. Любовта е това разумно начало. Ние се радваме и веселим на Божествената Любов, която е промислила заради нас. Ние се веселим на светлината, която идва, на звука, който идва, на въздуха, който влиза в нашите дробове, на храната, но всичко това е излязло от първото Начало, от Бога, и влиза в нас и носи живот във всичката му пълнота. Докато ние сме във връзка с Него, ние се радваме. И в денят, когато почнем да грешим и се нарушат тези връзки, веднага от този ден започват страданията ни. И страданията не са нищо друго освен недоимък. Те произтичат от факта, че няма кой да ни обича. И тогава човек умира. Умира в смисъл, че почва да страда. А пък когато се радва, значи живее. Страданието е, че Любовта се е намалила; не че самата Любов се намалява, но ние възприемаме по-малко от тази любов. Хората не могат да живеят добре, защото не могат за разбират закона. Ти Бога в хората не можеш още да обичаш. Но за да възприемаш Божията Любов, ти трябва да обичаш някого. Ти казваш: „Защо трябва да го обичам?“ Защото чрез Любовта, когато ти обичаш някого, то ти ще възприемеш Божията Любов. И ако ти не обичаш, ти се осъждаш на смърт. Защото по никой друг начин не може да се поддържа в тебе Божествената Любов. Следователно, когато имаш Любов към ближния, това е заради тебе. Или когато една жена люби един мъж, това е заради себе си. И ако тя престане да го обича, тя губи. И ако мъжът престане да я обича, и той губи. И ако и двамата се обичат, то и двамата стават проводници на Божествената Любов. Жената става проводник на Божествената Любов, за да живее мъжът. И мъжът става проводник, за да може жената да живее. Това е велик закон. Някой казва: „Защо я обичам? Тя е парцал.“ Само когато този „парцал“ е жив и ти ще бъдеш жив. И щом престанеш да я обичаш, ти ще изчезнеш в света. И когато жената каже: „И без него може, и без тази любов може“ – то и тя ще умре. Сега някои цитират Евангелието, цитират следните Христови думи: „Които се сподобяват с онзи свят, нито се женят, нето за мъж отиват.“ Жената не трябва да стане паразит на гърба на мъжа. Тя не трябва да стане от теми, мъхообразните, да се залепи за някой предмет и да смуче. Мъж ти трябва да бъде свободен и Божествената Любов трябва да излиза от него свободно. Мъжът трябва да бъде свободен, както извира изворът. Също така и жената трябва да бъде един извор за мъжа, и мъжът за жената. Това е Новото Схващане, за да се образува ново общество, новият живот в света! Същият закон е и за младите. Горното е за мъжа и жената, а пък за младото поколение, за братята и сестрите, светият закон е. Ако брата не обича сестра си, той не може да живее. Сестрата е проводник на Божията Любов спрямо брата си. И братът е проводник на Божията Любов спрямо сестра си............. И после вие нямате една идея. Вие нямате идея и понятие за съвършената Любов. Една жена, след като умре и като се роди, за същия мъж ли ще се ожени? Тя за същия мъж по никой начин не се жени вече! Някой казва: „Втори път дали ще се срещнем?“ Втори път вече – не. Доста е едно срещане. Втори път тя ще има друг мъж. 500 или 600 пъти като дойдете на земята, 500 или 600 мъже ще има. В любовта има единство! И аз съм превеждал един пример, за да ви покажа това. Ще ви го преведа и сега: Той е из американския живот. Една американка била много недоволна от живота си. Тя намира, че нейният мъж е човек сух, студен. Той иска да ѝ угоди. Той бил много умен човек, та един ден си направил една маска и с нея изглеждал на един много красив млад момък, около 25 години, с хубави мустачки и почва да ѝ пише любовни писма. И като се връща в къщи той вижда, че тя въздиша. Чете писмата. Тя казва: „Има мъже, които обичат.“ Той ѝ казва: „Да, да. Зная, има ги.“ Нейният мъж, маскиран като млад момък има срещи с нея. Той ѝ говори, но тя не може да го познае. Тя казва: „Аз много се радвам, че намерих този който ме обича. Който ме оценява и не е като тебе.“ Така казва тя на мъжа си. Той ѝ казва: „Ще ме извиниш, аз съм грозен, но аз се радвам, че ти намери него.“ Тя казва на мъжа си: „Я му виж портрета. Аз ще се оженя заради него.“ Той казва: „Хубаво.“ Веднъж, когато той се представя на нея за млад момък, снел маската и тя видяла, че той е същият. Този, когото обичате във всички хора, той е същият; тоя е един и същ. Вие не разбирате. И в лошите си и в добрите си форми той е същият. Та един ден вие ще видите, че сте в пътя на заблуждението. Благодарете на живота както изявява. Аз не искам да вярвате, но да опитате нещата. Понеже живеете в един Божествен свят, трябва да го разбирате от Божествено гледище. Погрешката е във вас. Новите форми на Любовта
 11. Бе интересно да се наблюдават нашите медии след взривяването на ,,Кримския мост". По една телевизия Няма да казвам коя , щото да не обвинят редактора , че не е подредил предаването както са му казали . Та гледам и слушам водещите , за мащабния ракетен обстрел на целия град .Положението е страшно има много човешки жертви и разрушени згради . Изброяват кои згради .После пускат коментари от мястото на събитието . както и изказвания на още няколко специалиста по международни политики .Всички говорят за жертви , като един каза само жертви без никакво уточнение , другите споделят различни неща : много загинали , множество пострадали . Но един даде инф. че има четирима тежко пострадали . Другото интерсно бе отговора на въпроса за бомбоубежищата , влизането и излизането и нарушен ли е трудовия процес . Та отговора бе ,че като обявят въздушна тревога се влиза и стоят там по 2 до 3 часа .А бомбардировките са само сутрин и има по 3 или 4 тревоги . Объркан съм , една сутрин колко часа има ?Не е ли като влезат и са там почти цял ден .? Значи съм съгласен , че хората са шокирани и говорят под стрес .Но после от медиите без да уточнят информацията я разпространяват . И е ясно че просто потдържат ,,супер интереса " , а че не е точна няма значение . Но това . както и няколкото предишни отговора не са ли за темата третираща медиите .Щото информазиите на royalrife ги гледам само по централните радио и телевизионни канали . Точно тези , с политически правилната ориентация . ПРОБЛЕМА е ,че ние би трябвало да гледаме зад фасадата .А най простия начин е да се следят противоборстващите и по възможност на живо .Иначе сме в залата и от нас се очаква да ръкопляскаме не за усърдието на актьорите . А на обясненията на говорителите . пп интересно е че се говори за помощи , за Украйна а почти не се дискутира според мен важния въпрос ---за бежанците от Украйна .Там трябва да се работи от държавата , А не да чуваме как доброволците измиват срама на чиновничеството
×
×
 • Create New...