Jump to content
Порталът към съзнателен живот

baby777

Участници
  • Общо Съдържание

    157
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    baby777 got a reaction from Деяна in Големите Аркани 1   
    Първо отношението към Таро не се гради благодарение на времето, през което се занимаваме. То е отражение на нашата същност и нашия живот.
    Виждам, че ти за две години си на ниво да четеш чужди мнения и книжки, нямаш никакъв свой опит с Таро. Или греша?
    Защо масово по форумите седите и редите карти у вас - карти, които не изживявате, които товарите със значенията, които сте прочели някъде си и упорито вярвате, че те са точно това, което някъв смотаняк е написал.
    Отворете си очите най-после и изживейте вашите карти и пишете от своя личен опит.
    А относно това, което си написала за моето тълкуване на Силата - то е крайно, защото ти даваш квалификации - какво значи "слабо"???
    Не мога да ти говоря за картата по принцип, момиче. Ние тук говорим за конкретни неща, конкретни карти в конкретна ситуация.
  2. Like
    baby777 got a reaction from Деяна in Големите Аркани 1   
    Аз съм съгласна с това твърдение. Например за Колесницата в много книги пише, че означава успех, победа, триумф и не знам си кво... Аз съм забелязала, че тя бележи едно състояние на цялостно мобилизиране на воля, емоции и разум в името на нещо - дали е добро или зло, умно или глупаво няма значение, но човекът си е поставил цел и е готов едва ли не да мине през трупове, Колесницата не се съобразява с нищо и никой. Сама по себе си не говори за победа в никой случай, до голяма степен е равностойна със 7 жезли, но като че ли при 7 жезли има повече мисъл и съобразяване на ситуацията.
    За Асо Пентакли - без съмнение много силна карта, нищо общо с остналите аса.
    Със Слънцето нямам кой знае какъв опит. Не съм се докоснала истински до неговата същност.. Значенията му наистина варират силно според комбинацията.
  3. Like
    baby777 got a reaction from boba75 in Големите Аркани 1   
    1.Светът при гледане с 3 карти се тълува до голяма степен в зависимост от позицията му. На първа, както е в твоя случай, говори за мечта и силен стремеж към нещо, близък е до Асо пентакли на първа позиция.

    2. Асо мечове - СИЛА - ЛУНА - Много тежка комбинация е това според мен. Ти си жертва на страховете и параноите си. Ако Асото е стремежът ти към яснота, една малка светлинка в душата ти, забележи колко е недостатъчна тя, за да освети нощтта, където властва Луната. Не се вслушваш в сърцето си, в разума си, отдаваш се на страхове.
  4. Like
    baby777 got a reaction from boba75 in Големите Аркани 1   
    Аз рядко тълкувам Силата така. За мен тя е преди всичко потискане на онова, което наистина чувстваме и искаме, налагаме си определен начин на действие, който смятаме за правилен, но винаги остава едно гадно чувство. Силата винаги е борба със себе си.
    А Луната по принцип е карта, която е свързана със страховете и притесненията, които често са само плод на въображението ни.
×
×
  • Добави...