Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Ради
Ради

Планетата Ерида, ябълката на раздора и войната в Украйна

    Автор: Радислав Кондаков
 
 
Древногръцка богиня на раздора и съперничеството, една от първичните сили - Ерида.
Тя е разделението, тя наднича зад всички разногласия и разправии, конфликти и битки, сражения и войни.
 
Тъкмо нейният сватбен подарък, известната ябълка на раздора, предизвиква Троянската война.
 
И тук има нещо от характерното действие на Ерида, което е бавно и иска време - този епичен сблъсък щял да се състои по-нататък в бъдещето.
 
Планетата Ерида е открита на 5 януари 2005 г. от снимки, които са направени на 21 октомври 2003 г.
 
Този период е изпъстрен с редица събития, свързани с нейното влияние. Всички те са посочени в изследванията ми за Ерида (приложената презентация и видео) и сега няма да се спирам на тях. Фокусът е върху Украйна и кое събитие е скрило в пазвата си ябълката на раздора, довела до сегашната война.
2004 г.: Проруският кандидат-президент Виктор Янукович е обявен за държавен глава на Украйна. Всичко това е съпътствано с множество обвинения за фалшифициране на вота, които предизвикват масови протести. Това е т.нар. Оранжева революция, вследствие на която са насрочени отново избори. На тях печели Виктор Юшченко, който е с прозападна ориентация.
2005 г.: Юшченко поема страната с намеренията да изведе Украйна от опеката на Кремъл и да поведе украинците към НАТО и ЕС.
След тези събития, които се случват в момента на откриване не Ерида и са свързани с нея, започват всички раздори, противоречия, провокации, манипулации и подривни дейности, които през 2013 -2014 г. ескалират в различни трагедии – протести и насилие на площад Майдан в Киев, анексиране на Крим, бойни действия в Донбас. Ябълката работи – проруски, прозападно, прокомунистически, профашистко, пронечовешко.
 
2022 г. Смърт, насилие и ужас - война.
 
Безсилни ли сме?
 
Не и ако надмогнем насилието (в нас и към околните), разединението, лъжата. Ерида дава власт над всички низки страсти, агресия и гняв. Дава, но и иска. Иска да сме разумни, съзнателни и добри. Да мислим и обичаме, а не да мразим и хвърляме бомби, жлъч и камъни. Да си подадем ръце, защото всеки нормален човек иска мир и живот за себе си и близките си.
 

Връзка към видео лекцията за Ерида: https://www.youtube.com/watch?v=sq77A1SwUnA&t=2348s

Презентацията е прикачена.

Радислав Кондаков

Erida Radislav Kondakov.pdf


User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...