Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво
Иво

Смисълът на Е-тата в храните

Тук са показани Е-станадартите на EU, като тези номера са тествани за безопасност и са разрешени в нея. Числата без Е са разрешени във Великобритания, но е вероятно да не бъдат разрешени за употреба във всичките стани от Европейската общност. САЩ използуват друга система за класификация. Независимо от това тук ще предостави информация за хора, имащи алергични реакции, да разберат дали тези добавки се отразяват върху тях.

Вижте най разпространените хранителни алергии, кой ги причинява и какво трябва да избягваме.

По долу е списъкът на всичките Е - номера, използвани от Европейските производители на хранителни продукти по типове и номера.

От тук може да видите какво представляват ензимите и ролята им в организма.

1. Оцветители (E100-E181)

2. Консерванти (E200-E290)

3. Киселини, антиоксиданти, минерални соли (Е296-Е385)

4. Гуми, емулгатори, стабилизатори (Е400-Е495)

5. Минерални соли (Е500-Е585)

6. Овкусители (Е620-Е640)

7. РАЗНИ (E900-E1520)

e-ta.png


http://www.analytica-bg.com/a_shop/useful/e.html

Дата на първоначално въвеждане: 01.09.2005 г., 08:15 ч.

User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...