Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    42
  • коментар
    1
  • прегледа
    9031

,,с Христа " трилогия от Любомир Лулчев


АлександърТ.А.

279 прегледа

--Сега хората работят много неща, но взима ли Бог участие в тях ?Питат ли го те ?И след това недоволни от резултатите , държат Него отговорен за своите грешки и питат , защо светът е направен така . А трябва да се дойде до любовта . Любовта е закон на освобождение . Само любовта може да освободи хората . И ако има извор има и река . Богат , учен и добър , трябва всеки да стане за да може да помага . Когато работи човек за себе си , ще работи и за другите . Сегашните възгледи не са техни , на хората . Те са възгледи на дъските на кацита ,които обръчите държат по неволя на едно място в подчинение .Една велика идея , да работим с любов трябва да ни свързва , а не нуждата . Първоначално хората са били божествени но после са дали цена на човешкото , наравно с Божественото и там са погрешили .Там се е родил човешкият морал .Хубаво е да набереш и ядеш от плодовете на градината и поднесеш някому, но още по добре е ако го оставиш да си набере сам от дърветата . . Нека това което Бог мисли и прави , мислим и правим и ние . Другото е користолюбие .Няма мъчнотия която Божията любов да не разреши . За да ви приемат хората , трябва да носите нещо ценно в себе си . Мислите ли че банкеринът ще остане равнодушен , ако му посочите диамант колкото яйце ?Така е и в любовта --тя има цена на всякъде . Хора силни се изискват сега , които да не се изменят в любовта .Всички трябва да знаят , че ако постъпват както постъпва дяволът и ги използва  и те ще станат като него . Само когато човек чувствува , че всичко има и нищо не иска , тогава е истински свободен .. Глупавите се забавляват ,умните учат ,а мъдрите проникват в тайние на природата . От човека зависи как ще премине живота му .

----Оо аз по рано много четях и имах голяма жажда за учене . От някое време след последните събития чета по малко .И разбърках се някак .Потъмняха ми много работи .Като че ли прозорци някакви се завесиха и слънчевите лъчи вече  не влизат тъй обилно при мене .

---Това е временно само . Вие ще навлезете в една нова страна във вашия живот . Вие сега ламтите за външна дейност и искате да устройвате обществото и порядъка му с нещо външно--мярка , закон или постъпка , но забравяте , че всички живи същества са едно органично цяло  и че то е разумно .Оправянето му , както и развалянето стават от вътре , тъй както се приема храната от вън , а тя се разпределя в тялото от вътре, така става с всичко което дълбоко засяга човешкия живот .Един народ има своя път и ако той се следва , всичко върви добре .Когато някога евреите слушаха пророците , (а не свещениците) , тогава всичко отиваше добре .Но когато ги гонеха и избиваха и царе плащаха и народа плащаше .Сполетяха го много злочестини , не защото Бог искаше тяхното нещастие , а защото те в своето невежество , не можеха да използват благата които им се даваха .И тогава благословението се обръщаше в нещастие и проклятие .

-- Да те са близо няма да мине много и големи страдания ще споходят странанта ни , предизвикани от неразумното ограничение на свободата на хората . Управляващите вършат погрешки след погрешки .Но те режат клона на който са качени .

--Че не е ли днес същото . Не сме ли пред такива злочестини . запита бързо Генко . Но Учителю , ако това е така защо не им се викне да се опомнят ?

--Кой . Каза Учителя . те не признават никой който им говори неприятни работи не тъй както те мислят .

--Ами да им се каже , каза Генко и сърцето му зайгра в гърдите , като че ли сега бе най важния момент в живота му .

--Да им се каже ! , Да но човекъткойто ще говори трябва да е смел, да говори истината тъй както е , без да му трепне окото . Трябва да им се каже че нещастието постига всеки народ който се откаже от Божествения път . Не е въпросът на обичаи , предания и човешки рабирания и обреди оставени от человеци .Против тях нямаме нищо , но и на Божественото трябва да се даде място и ход .То е като истинската храна , ако се не яде , заболява се или се изтощава организма .

автор : Любомир Лулчев 

с много малки съкращения 

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...