Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как да постъпя

Recommended Posts

Здравейте. На 22 години съм,имам си приятел от година и малко,със 6 години по-малка сестра,живея с родителите си. Баща ни ни забранява почти всичко. За всяко излизане е трябвало да искаме разрешение. Сега при мен е малко по-различно. Мога да си излизам,когато поискам,но винаги след конско,че не се излиза всеки ден или през ден,а ако закъснея след 24 или 1 часа скандала е неизбежен. Сестра ми е много по-ограничена от мен. Излиза веднъж в седмицата до 22 часа. Забележките са за всичко - ако ядем - защо ядем,ако не - защо не. Била съм напълняла,да взема мерки,а когато съм на диета е вредно за здравето. Защо пием безалкохолно - вредно е. Да пием по-малко вода,защото било вредно за сърцето. Всичко е вредно за нас. Никакви дискотеки,никакво нищо. На 22 години,аз нямам един спомен за нещо приятно.

В началото много харесваше приятеля ми,но изведнъж,без нищо да му направи, започна да го убижда, забрани да идва вкъщи. От тогава и с него само се карам. Като оставам в приятеля ми,баща ми е сърдит постоянно,а не искам да се тормози,защото има проблеми със здравето. От друга страна пък,когато съм си вкъщи,приятелят ми се заяжда с мен. Започва да ме обижда и си мисли,че ще му изневеря с бившия,с когото имах 5 годишна връзка,но това няма как да се случи,защото го обичам. Никъде не излизам и пак не ми вярва. Разкъсвам се между баща ми и приятеля ми. Искам всички да сме добре,но не се получава.

А майка ми...тя изневерява на баща ми и тя е виновна до известна степен за проблемите в семейството. Заради нея таткоо стана такъв.

Не издържам вече. Само мъка и гняв има в мен. Не знам до какво ще доведе всичко това. На няколко пъти по време на някой от поредните скандали, усещам силно пробождане в областта на гърдите и задух. Съсипана съм. Как да постъпя?

Линк към коментар

Няма как да ти дадем готова рецепта , за това как да постъпиш.

В теб има много нерешени въпроси. 

Да поправиш взаимоотношенията между майка си и баща си е невъзможно, но е напълно възможно да им позволиш да повлияят на твоите партньорски взаимоотношения. 

На 22 год е добре да определиш какви са твоите приоритети и в какво си решила да вложиш енергията си. Ако целите и приоритети ти са неясни, ще се луташ в нечии чужди.

За да работиш спокойно за подобряване на партньорските взаимоотношения е добре да ги отграничиш от тези с родителите ти. Само тогава ще можеш да се вложиш пълноценно във връзката си.

Линк към коментар