галче Добавено Октомври 10, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 10, 2014 Здравейте, Вероятно ще звучи много объркано, но наистина имам нужда от консултация. става въпрос за синът ми който е на 6г. Винаги е бил много добро, кротко, изпълнително и послушно дете. Проблемът започна когато тръгна на ясла, но не мога да го датирам с точност. Имаше един период в който мигаше много често с очите, в последствие това мигане отшумя, може би в рамките на месец, след известно време пак се появи, и пак отмина, притеснявах се да не стане тик. след време започна с подсвиркване, после с други прояви. опитвах се да разбера на какво се дължи и да го отучвам от тези вредни и неосъзнати навици, но в крайна сметка разбрах че той само ги заменя и не стигам до дъното на проблема. Реших че е време да подходя по -радикално и да поискам направление за специалист /от декември миналата година не е спирал с последния навик - само малко го намалява или усилва/. Педиатърката ми даде направление за психиатър с думите: Просто е по-чувствителен и с възрастта ще го преодолее - направлението ти го давам за да се успокоиш ти , че всичко е наред. И аз се успокоих ... докато не посетихме психиатърката. Изписа му антидепресант и ми обясни колко безотговорно е от моя страна до сега да не съм го завела и как детето се мъчи и не се чувства добре и че в други държави би било подсъдно да не му ДАВАМ предписаните лекарства, само защото аз се страхувам да му ги дам... Считам че би било подсъдно да измъчвам детето така, но и че е мое право да избера начина на лечението му. Ще го заведа на друг лекар и ще искам второ мнение. Въпросът ми е към какъв лекар трябва да се обърна: психиатър, психоаналитик, психотерапевт или психолог? /извинете за некомпетентността, но аз не правя разлика между тях/ Нормално ли е на шестгодишно дете да се изпише антидепресант, при положение, че поне с близките си общува нормално? Не е ли твърде субективна оценката на поведението му от някой който дори не се опита да го предразположи...както и моета естествено вероятно е субективна... Благодаря че ме изтърпяхте! Ще очаквам отговор. Успешен ден! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Октомври 10, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 10, 2014 (edited) Психотерапевт, по възможност, който работи с деца. Редактирано Октомври 10, 2014 от didi_ts - Диляна Колева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts