Jump to content
Порталът към съзнателен живот

страх

Recommended Posts

здравейте.казвам се Тони,от мальк провинциален град.на 26 години.майка сам на две годишен син.всичко започна преди година със страх от болести най-вече рак,само да споделя баща е починал от рак когато сам била на 3 години.за няколко месеца всичко отмина,докато един ден не започнаха да ми изкачат някакви ужасни мисли,че мога да нараня сина си,ужано се изплаших обичам го повече от всичко и тези мисли ме ужасиха.с дни небях на себе си вместо да се радвам на детето аз мислех ужасни неща.не смеех да кажа на сапруга ми от срам и страх.започнах да изпитвам постоянна тревожност и страх от всичко.чуя ли нещо лошо по новините и се почва чуството че и на мен ще се случи.ходих на психятар,каза ми че имам ОКР и ми предписа лекарства.мислите ли че ще се справя само с тях,без психотерапия.моля за мнение благодаря предварително.

Линк към коментар

Според мен е силно наложително да започнете психотерапия, възможно най - скоро.

Страховете са свързани с определени мисловни модели и вярвания, които е необходимо да бъдат повлияни. Само медикаментозната терапия няма как да им повлияе. 

Срамът, който неоснователно изпитвате води до вина и самообвинение. Неинформираността за възникването на подобни състояния, води до чувство за безсилие и неадекватна реакция, което  засилва още повече състоянието на страх.

В процеса на терапия най - напред ще ви бъде изяснено какво всъщност представляват натрапливите мисли, които имате, след това ще ви се предложат техники за реакция. В процеса на работа ще осъзнаете, защо се пораждат те и как да успеете да ги трансформирате.

Линк към коментар