manayes Добавено Ноември 10, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2014 Здравейте, обръщам се към Вас с надежда за съвет и помощ. Преди няколко месеца направих един неприятен задух, беше точно преди лягане. Следващите дни не се чувствах добре, през деня пак се появяваше този задух. Тръгнх по лекари - ендокринолог, пулмолог, кардиолог. Ендокринологът ми постави диагноза Вегетативна дистония, вторият пулмолог (тъй като първия ми постави диагноза астма без да ме прегледа и реших да направя втори преглед при друг), ми каза, че е дистрес синдорм, прави ми изследване на дишането, нямаше нищо. Периодически продължих да си получавам такива мигове на задух, кмежду които се чувствах дискомфортно дни наред. Направих консултация с психиатър, по съвет на пулмолога, той ми постави диагноза паническо разстройство и ми изписа велаксин. Естествено самият факт и самата диагноза ме стреснаха, отказах да закупя лекарството, исках и все още искам да се справя сама. Моя близка ме посъветва да започна да пия деанксит, тъй като е сравнително безобиден. Първоначално ме успиваше, но тъй като бях с проблеми със съня преди това, това ме зарадва сравнинтелно, тъй като успях да си възстановя съня. До тук добре, близо 3 седмици нямах паническа атака, но през това време чувствам едно почти постоянно напрежение, сякаш нещо не е наред с мен, започнах да се заглеждам в ноктите, косата и окосмените части на тялото си. Започнах да си внушавам, че ноктите, косата и окосмението расте прекалено бавно и оредява. Сами се досещате в какъв сериал се вкарах. Общо взето се получава като един омагьосан кръг, от който не мога да изляза. В момента не съм и на работа, което допълнително ме изнервя и притеснява. Сякаш е едно непрекъсната тревожност за щяло и нещяло. И това вече почти 4 месеца. Притеснявам се, че отсвен това разстройство съм развила паралелно с него и още нещо, сякаш не мога да се отпусна, да се забавлявам, да бъда себе си. Хубавото е в цялата ситуация, че близките ми хора ме подкрепят, макар да им е доста трудно, срещам сред част от тях разбиране. Но наистина това си е истинско мъчение, предивид продължителността и неприятните симптоми, които ту се появяват, ту изчезват. Много ще бъда благодарна, ако можете да ми дадете някакъв конкретен съвет. Благодаря предварително. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Ноември 11, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 11, 2014 Тревожното разстройство е състояние, което е стряскащо, когато не се знае за какво става въпрос, всъщност е напълно преодолимо стига да се разглежда като тревожно разстройство и се работи с психолог ,психотерапевт , не като, всичко друго, което изброихте. Тревожните състояния са едни от най - често срещаните към момента психологични неразположения. В основата на тяхното развитие е страха. Получавайки първия симптом, често хората се отправят по прегледи с различни специалисти изследващи физиологичното състояние. Там разбира се, няма проблем и не даването на точен отговор и обяснение на състоянието засилва чувството за страх, което пък засилва симптомите на тревожността. Така хората се завъртат в един омагьосан кръг, често с години. Пиейки хапчета и стоейки си в къщи, твърде вероятно е да засилите симптоматиката или да я "разнообразите" с нещо ново. Тези две дейности дават на мозъка ви послание "Аз съм болна" и тялото започва да се държи като "болно", а всъщност то е в идеално здраве. За тревожните разстройства тук из темите е обяснено много подробно - от какво се получава, как се развива, как се повлиява, техники, методики и т.н. Изчитайки по . голямата част е твърде възможно да добиете една по - ясна представа за това какво ви се случва и да го повлияете благоприятно. Психотерапевтичния процес ще ви помогне по- бързо и по - лесно да се справите със състоянието. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts