Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Грешна ли съм?


Recommended Posts

Здравейте!

От много време не бях влизала във форума, но ето, че отново ми се наложи. Чувствам се в безизходица. Чувствам се объркана. 

За мен приятелството винаги е било много важно, въпреки, че знам, че хората идват и си отиват, въпреки че знам, че всички сме заменими. Има едно момиче, с което излизаме заедно от година. Много държа на нея и съм й благодарна, за това, че беше до мен. Помогна ми, когато изживявах раздялата си (въпреки, че според други мои приятели тя просто е била на правилното място в правилното време), започнахме да излизаме заедно, създадохме наша компания и т.н. Докато един ден приятелят й не я остави. Причината била, че е изстинал към нея и просто не я обича. Така, де.. Скоро след като се разделиха започнахме да си пишем с бившия й приятел на всякакви теми. Споделяхме си и така го опознах, както никога не съм си и помисляла, че ще го опозная. Изненадващо за мен започнах да го харесвам. Преди няколко дни той ми призна, че е влюбен в мен, така както не е бил до сега. Излязохме два пъти (нищо не се е случвало между нас) и това влоши още повече нещата, защото се убедихме, че наистина много силно искаме да бъдем заедно. Това много ме изплаши. Да, той й е бивш приятел, но е бил с нея. Чувствам се грешна, предателка.. Чувствам се виновна, макар да знам, че не я е оставил заради мен. Не знам какво да правя.. Чувствам се в безизходица и просто не знам как мога да изляза от тази каша. Наистина много го харесвам, но не бих искала да й причиня болка. Знам, че приятелството ни не е силно, защото не един път се е държала с мен зле, не един път е говорила против мен и т.н., но все пак го е обичала (а може и все още да е така). Как да постъпя? 

Преди известно време имах тревожност, съпроводена с дереализация и проблеми с паметта, е сега от няколко дни имам чувството, че отново затъвам в тази черна дупка и съвсем се плаша. Започвам отново да се чувствам като в сън, да се плаша, че ми е мъгляво всичко, което съм правила снощи, или дори днес. Знам, че е от стреса, но все пак не искам да изживявам този ад отново. Моля, посъветвайте ме как да постъпя. Сърцето си ли да последвам, или ума/ съвестта ми?

Линк към коментар
Share on other sites

Привет, на колко години си?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...