Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Има ли светлина в тунела? (Интимност и зависимост)


Recommended Posts

Здравейте. Извинявам се, ако ви притеснявам, но изпитвам ужасна нужда да разбера отговор на един въпрос. Пратих ви мейл, но не знам дали сте го получили. Въпросите са отправени към Орлин Баев, но всеки може да пише. Ще се радвам да получа повече съвети и мнения по проблема. Благодаря.

 

Ваш цитат от една ваша тема: "Порното залага погрешни вярвания в мъжката психика за жените и секса: жените са проститутки, лесни и леки жени; жените са почти като животни самки - лазещи с каишка на врата; жените са собственост - почти като вещ за ползване в скъпата кола или вила; жените обичат изнасилванията и униженията; Порното отнема на дълго време гледащият го и мастурбиращ мъж умението му за флирт, сърдечност и разбиране на жените и психиката им, на желанията им; Отнема нужния подход за сближаването с тях - то създава погрешни вярвания за очакванията на жените за начина на сближаване и път за стигане до секса."


ВЪПРОСИТЕ МИ СА възвратими ли са всички тези следствия след дългото гледане на порно или такъв човек е обречен? На 22 г. Съм гледал съм порно с онанизъм дълги години с дълги часове с над 5-8 мастурбации/ден, имам еректилна дисфункция, стигал съм до порно с кръвосмешение. Всичките ми опити да създам каквито и взаимоотношения с противоположния пол са неуспешни. От месец без 5-6 дена съм чист без никакво п и м, както и блокирам всякакви фантазии и изкушения - стигал съм до шамари и удари по тялото с цел да мисля за нещо друго - успях. Не възнамерявах да пиша толкова, но мисля, че моя случай е отделно по-загубен и труден и едва ли някога ще се оправи нещо. Извинявам се за дългата история. Казвате в един пост, че са нужни от 2-6 месеца за възстановяване, та тези неща включително от цитата оправят ли се сами или ще трябва допълнителни усилия във флирта и общуването? Защото всичките ми опити са жалки и без никакъв успех. Просто не знам има ли смисъл и оправия. Благодаря ви от сърце за помощта :)

Линк към коментар
Share on other sites

Линк към коментар
Share on other sites

П.п. също говорите и за социалната импотентност.

Има ли промяна? Ако наистина има, то е незначителна и непълна.

Баси, гадна работа как човек може сам да си провали живота и изпусне толкова златни шансове...

Поне предупреждавайте другите глупаци да не стигат дотук! Благодаря за вниманието.

Линк към коментар
Share on other sites

Навикът следва патерни - наруши ги. Нямай никакво свободно време - работи, спортувай, учи извън вас. На тв и компа блокирай сайтовете - дай някой д ати го направи, за да не знаеш паролите. Работи по социалната тревожност (социална импотентност) - от там тръгва всичко. С терапевт и в групите му. Общувай, предизвиквай се постоянно наситено. Жена - заживей с нея. Ако не се получи, смяна, гъвкавост, - така се стапя защитният перфекционизъм и посреща страхът от провал и несъвършенство. Не си импотентен - пълно възстановяване за няколко месеца, но способен за интимност с жена още след седмица-две. Само след като така поставиш на първо място социалните контакти, професионалното развитие и общуването с жена, тогава директното ментално реструктуриране по отношение на порното, визуализациите и медитацияа работят! 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...