Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Зависимост от човек


Recommended Posts

Здравейте, господин Баев .Пиша ви тук , защото за съжаление видях ,че е невъзможно да ме приемете в момента . Искам да споделя проблема си който не мога да реша сама. Преди 5 години започнах връзка , която продължи три години. от две години вече не съм с въпросният мъж . Буквално от третият ден имаше конфликти между нас . Постоянно се опитваше да ме контролира , ревнуваше ме , обиждаше ме опитваше се да подбие самочуствието ми и да ми внуши че съм неморална . В последствие аз реших да се разделя с него , защото виждах , че тази връзка е нездравословна. И от тогава до сега съм в омагьосан кръг от който не мога да излезна . Въпреки фактическата ни раздяла аз емоционално ме мога да се разделя с него. От две години той вече е с друга жена ,но аз все още се надявам , че той ще с промени и ще се съберем , въпреки , че ясно съзнавам , че не го харесвам като човек и , че не искам да си прекарам живота с него . Той ме търси периодично и ми казва , че ме обича и че иска да е с мен , но все още е с въпросната жена . От това което прочетох във вашият сайт се определям като ригиден характер в който има и мазохистични нюанси ( това разбира се само мои лични предположения) . Не знам как да си помогна искам да продължа живота си като по - здрав психически човек. Моля за вашата помощ. 

Линк към коментар
Share on other sites

Съзнанието ти вижда, че "промяната" на бившия е рационализирана кауза пердута и те води към различен живот, но подсъзнанието ти си има свое мнение. Като куче е, което въпреки, че е бито, има нужда от насилника си и се стреми към него, за да задоволи автоагресивните си програми, слели се с либидото. Тоест, колкото повече ревнува, държи се подозрително и гадко, повече възбуда и залепване. Красотка! Отнякъде идват тези програмирания - проследяването на залагането и работата по дългосрочната памет е и един от възможните начини за пренаписване на заложеното. Още по-важно от реално случвалото се, е собствената ни реакция, възприятието ни. Понякога родителското възпитание е симфония, но собствени носени схеми я превръщат в какафония. Сподели сбито за възпитанието и преживяванията си, направи връзки, свържи точки.

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Ще се опитам да бъда възможно най-кратка и да предам най - ясна информация. На 25 години съм живея с родителите си с които никога не съм имала приятелски отношения , а с баща ми и близки. Ясно откривам прилики в отношението на баща ми и бившият ми приятел. Не веднъж баща ми е имал грубо и арогатно отношение към мен. Той е студен и затворен . Майка ми цял живот е била домакиня , доста тревожна , която също определям с ригиден характер . След осмата си годишнина в отношенията им винаги е имало липса на любов . Отношенията им по скоро са били винаги формални . В продължение на няколко години дори не спяха в една стая.  Много пъти са били пред раздяла , но майка ми ми е споделяла че остават заедно заради брат ми който е доста по - малък от мен . Има още много неща които мога да кажа , но това е най - общата картина. Надявам се информацията да е достатъчна. Много благодаря за вниманието което ми отделяте.

Линк към коментар
Share on other sites

О'к, а сега свържи "точките" - родителско семейната ти ситуация, присъстваща в теб като партньорски модел и казуса си.

Линк към коментар
Share on other sites

Предполагам , търся връзката , която  имат родителите ми . Така си го обяснявам аз , но не знам как да се откъсна от това. И какво мога  да направя по въпроса.

Линк към коментар
Share on other sites

Току-що, K.d. каза:

Предполагам , търся връзката , която  имат родителите ми . Така си го обяснявам аз , но не знам как да се откъсна от това. И какво мога  да направя по въпроса.

Можеш да работиш в процес на психотерапия - отговарям ти в същия дух, в който и ти, с 0.8776776% усилие... 

Ако искаш тук да поговорим, положи малко усилия - свържи повече точки. Без такъв процес, всичко е недокосваща неразрешености механика. Тоест, казвам ти, че отговорът ти е твърде общ и второ, че самото ти усилие по въпросното свързване на точки в детайли и дълбочина, вече е правене по въпроса. Като се вади един дълбоко вкоренен троскот, ако само се скубе външно, за малко уж всичко е направено, но след месец е пак същият буренак... 

Виж податки за такова свързване и начално разкопаване и ако искаш не да си зяпнало гардже, а вече правеща промени човек, напиши тук, моля! Ползвай каквото прецениш от статията, в посока семмен модел в мен <--> каквото повикало, такова се обадило привличане на партньор.

 Можем да ти напишем общи факти за ставащото в теб, но по-добре е сама да видиш ясно вярванията си и оттам, "троскотът е разкопан..." и промяната в посока самоуверена асертивност е лека! 

Линк към коментар
Share on other sites

търси къде е Болката... от къде е дошла, какво те е разочаровало;
и Потребността - за какво си копнеела, мечтала.
Там се оформя Празнината, но запълването ѝ изисква нови мисли, отношение, убеждения, дързост.
Не можеш да разрешиш даден проблем на нивото на което е възникнал, още повече пък ей така, между другото, в едно форумче, 'щото някой си там не те бил приел.

Виж това:


 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...