Jump to content
Порталът към съзнателен живот

05-07.09 - Братска среща във Варна. Тема: Паневритмия


Recommended Posts

Любезни братя и сестри,

Каним ви на братска среща във Варна на 5-7 септември 2008 г.

Тема на срещата: "ПАНЕВРИТМИЯТА".

Програма

5.09.

Настаняване на гостите в братската градина във Варна

6.09.

Посрещане на изгрева на слънцето от Ташла тепе

8.00 Паневритмия на новата поляна в братския център

9.30 Закуска

10.30 Лекция на тема: "АСТРОЛОГИЯ И ПАНЕВРИТМИЯ" – Светла Балтова

13.00 Братски обяд

14.00 Лекция на тема: "ПАНЕВРИТМИЯТА КАТО МЕТОД ЗА ПОСВЕЩЕНИЕ (Как ученикът може да се ориентира в духовните области на Слънчевата система чрез Паневритмията)" – Филип Филипов

16.00 Свободни занимания (в близост до морето)

18.30 Братска вечеря

19.30 Разговори, концерт, песни край огъня

7.09.

Посрещане на изгрева на слънцето от Ташла тепе

8.00 Паневритмия на новата поляна в братския център

9.30 Закуска

10.30 Семинар на тема: "ДИНАМИЧНИ МЕТОДИ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПАНЕВРИТМИЯТА" – Александър Стойчев

12.00 Лекция на тема: "ЗА НЯКОИ ХАРАКТЕРНИ ОСОБЕНОСТИ НА ПАНЕВРИТМИЯТА" – Николай Конакчиев

13.00 Братски обяд

Молим желаещите да участват в братската среща да си носят палатки и спални чували.

Телефони за връзка:

Соня Митева 0897 847649; 052 761145

Иван Джеджев 0896 669 729

Стоянка Димова 0896 669764

източник: bialobratstvo.info

Линк към коментар
Share on other sites

:) Нали съм по ходенията, може и да дойда, защото изгрежда привлекателна. Само в тези дни трябва да си получа чувала и палатката от един брат, в чиято кола останаха.
Линк към коментар
Share on other sites

Благопожелания за спорна духовна дейност на тая чудна нива-Паневритмия.Разумния подход и сърдечното съзвучие между търсешите души,би отвело танца на хармоничните движения до нови висини.Наред с бързото си разпространение по света Танца се нуждае от нова жива сила и форма на изява,която да предаде обновеност в очите и душите.

Като се погледнем през "очите" на You Tube и други "видеоиздайници" не можем често да си дадем оценка на танцуващи.По скоро се виждаме като хора вършещи нещо с голям ентусиазъм.И ако има ножица за изрязване на брак-движения,то често подстригвайки ни ще подскачаме.

Понякога гледам танци от съвсем различно тесто,на световноизвестни трупи и по малки.Прекрасна хореография,костюми,музика,дават образ на една идея,кратко казано.Поставям се намястото на един американец,който обикаля полянката ни по Паневритмия сутрин рано я на кънки,я с колело,я с въдица по брега на езерото.Та той снощи е гледал някой такъв бляскъв спектакъл.Какво ще го накара да мисли че това е Танц-Висше Изкуство.

В Паневритмията-идеи,дал и дава БОГ.Музика-излял БОГ.Хореография-взел БОГ.Костюми-???

Много ме радва ,че ще се поднесе виждане за динамични модели в играта,наред с другите интересни теми.

Да кажа,че тайно се надявам големи хореографи от българската тацова школа ,като една Нешка Робева например,да усетят

божествения полъх на Паневритмията във вените си и да помогнат на България и света с опита си.Или да повикаме Неволята.

Помогни си сам -да ти помогне и БОГ.

Подкрепа гореща към работната среща пожелавам.

Любовта към любимия ни танц ще извае образа му такъв,какъвто БОГУ е угоден.

Успех.

Дамян.

Линк към коментар
Share on other sites

Иво би ли ми казал мога ли от ЖП гарата във Варна да хвана някой номер автобус който да минава близо до Братската градина? Мисля, че се намира някъде над Болницата, ориентировъчно. Смятам в петък привечер да пристигна.

Линк към коментар
Share on other sites

Изминаха два чудесни дни с Варненския събор-вече традиционна дружеска среща в приятната обстановка на Братската градина край морето. Събраха се около 100 братя и сестри от цялата страна. Домакините се похвалиха с новата си придобивка-нова поляна за Паневритмия в братската градина, съоръжена с модерен метод за напояване, благодарение на което в тези дни тревата е зелена, мека, гъста и подкосена като килим. Ние, участниците разбира се оценихме новата придобивка по достойнство :):thumbsup1: Условията бяха отлични-време, база, гостоприемните домакини ни прехраниха буквално и разглезиха от вкусните трапези, които три пъти на ден поднасяха. В събота вечерта всички се събрахме край лагерния огън на разговори и братски песни. Беседите и лекторите бяха много добре поднесени-раздвижено, с модерен подход, с въвличане на участниците и подтикване сами да търсят и откриват. Сутрин посрещахме слънцето на тепето над Варна, където Учителят е водил учениците си. Следобяд мнозина се възползваха от щедростта на позакъснялото лято и се отправиха към плажовете-кой във Варна, кой в Свети Константин и Елена, кой в Златни пясъци :sorcerer: При завръщане ни чакаха пълни тави със сочна червена диня. Разбира се имаше и по-сериозни занимания, молитви за защита на Рила от пожарите в тези дни, за просперитета на България... Хиляди благодарности на любезните домакини, които отдадоха нещо от себе си, за да го има този уикенд-празник за всички нас. Снимки:

http://www.yogimax.snimka.bg/album.php?alb...amp;pid=7458804

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Guest НиколаДамянов

Чета Максим и не мога да се нарадвам на духовният купон,който се е бил спретнал във Варна :

"...традиционна дружеска среща... в Братската градина... около 100 братя и сестри...

Паневритмия в братската градина...вкусните трапези - три пъти на ден...разговори и

братски песни...пълни тави със сочна червена диня след плажа..." Направо чудеса! :)

Всеки може да забележи колко много БРАТСКО е било всичко и то благодарение на една традиция,която е оставена от Учителя.

Радостта ми щеше да е пълна обаче ако бях прочел,че е имало и обща беседа и наряд както определено е прието да се прави.

Уви явно организаторите са счели тези атавизми за ненужни,но кой знае...Може би времето ще ги опровергае ?!?!

А може ли да допуснем,че точно избягване от традициите с присъствието си на такива свещени места не пораждаме проблемите в т.нар. Братски имоти? Знае се,че на голяма час от Братската градина във Варна и е хвърлил мерак високопоставен чиновник,а от друга страна наследници "сестри" тълкуват своите части от градината за частна собственост и са решили да ги продават навярно.

Интересно е за в бъдеще какви ли изненади още ще бъдат поднесени от Небето и какво ли "окултно" обяснение ще им се даде от духовните братски среди?

Някак си без наряд сутрин и вечер,и без обща беседа на подобни братски срещи,нещата ми изглеждат много егоистични...В случая събрали се някакви хора,които да изучат по-добре Паневритмията,че да може да са още по-здрави,жизнени,заредени с енергия и ...щастливи.Между другото това се припокрива на 100% с мнението ми за играенето на Паневритмията,което написах преди доста време,но все пак надеждите ми остават,че нещата ще се променят.

Последно за да сме обективни трябва да се отчете общата молитва на срещата за пожарите в Рила,но като се има предвид,че пожарните френски самолети закъсняха с няколко дни,...дъждове на валяха,...пожара от локализиран се разшири с 10-тина декара,а вчера е пристигнал само един самолет,а другият бил с повреда...Все ми се струва,че общата молитва не е била "изстреляна" много на високо и не е "чута".Може би молещите са били прекалено превъзбудени от предоставените им благинки,но няма лошо...Все пак това е натрупат опит,от който най-важно е да се направят обективни изводи,което пък е много рядко срещано нещо.

С най-добри чувства и Поздрави на всички.

Линк към коментар
Share on other sites

"Радостта ми щеше да е пълна обаче ако бях прочел,че е имало и обща беседа и наряд както определено е прието да се прави."

Братко Никола, Максим се е поувлякъл да разказва по-подробно за светската част на срещата и по този начин, както се вижда, е заблудил както теб, така и много други, които четат поста му, но нищо от това, което е правил Учителя, не е пропуснато - посрещане на изгрева,наряд, неделна беседа, дори се наложи, с цел плътно оползотворяване на времето, Светла Балтова да започне своята лекция в 10 часа и 30 минути и в 11 часа да я прекъсне, за да се направи наряда и да се прочете неделната беседа.

Така че, радвай се с пълна душа и имай вяра, че и молитвите ще бъдат чути.

Наистина обективността е нещо много наложително, особено когато се правят коментари в такива отговорни форуми, каквито са форумите на Портала за съзнателен живот и да не се ръководим от лични чувства,настроения и отношения и да не се мъчим да "изгаряме юргана заради една..."

Поздрави.

Линк към коментар
Share on other sites

Николай защо първо не провериш фактите, и чак след това да говориш, за да не се излагаш? Сарказмът ти е напълно ненужен и неоснователен, понеже си имаше наряд всяка сутрин, и беседа в неделя. А дните бяха изпълнени с по 2 лекции сутрин и 1 следобяд. Лекциите бяха повече, отколкото бяха обявени в програмата. И вечер се получи наряд край огъня, макар не официален. Но така са решили, и бих те попитал - трябва ли да копираме като папагали едно и също нещо от време оно на всички събори? Затова няма млади хора, затова те бягат, затова не им е интересно, защото понякога е стереотипно, а сега когато беше раздвижено и интересно пак излиза, че някой като теб е недоволен. Тук беше обявено като среща-Братска, а не събор или духовна школа. И наистина беше братска среща! Трябва ли сектантски да се ограничим и да кажем "морето не е духовно, не трябва да ходим на плаж, ако не се молим и не четем през цялото време няма да е духовно???". Морето и плажът и те са творение на Бог, и те са природа, нали в крайна сметка е важна връзката с природата? И повярвай ми, посещението на плажа беше абсолютно конструктивно, бяхме в света, но не бяхме от света! В морето се водиха дълбоки философски дискусии, а на плажа под чадъра Братски съвет. Вършеше се и работа. Всеки иска да му е приятно (ти също!), заедно с полезното. Така че нека бъдем искрени и да не се прикриваме зад учения и молитви. Те си имат своето място, но те са рамката, ако рамката заема цялото пространство няма да има място за самата картина, тя би я изяла! Молитвите са просто метод, техника, ти си животът, цялото творение е направено за теб за да му се насладиш, а беседите колкото и да са ценни реално оживяват във взаимоотношенията, включително и братските, включително и с грижата за храната, включително и с морето! Иначе колкото и да четеш остава сухо знание, мъртво знание. Всеки е чел беседите, и може да ги чете вкъщи сам също, кой е казал че непременно трябва да повтаряме едно и също от беседите на всеки събор? Затова, че там дойдоха и напълно непознати хора, тепърва стъпващи в учението, и те също бяха приети радушно и топло, като свои. Това ли е лошото на домакините? Къде другаде няма да имаш роднинска връзка и няма да ти гледат в портфейла, за да те приютят?

И не си ти този, който може да отсъди "молитвата ви не е била достатъчно искрена, или дълбока и затова не са заваляли дъждове", нито за паневритмията. Ами що ти не ги спреш пожарите като много знаеш? След 3-4 дни ще завали обилен дъжд и ще ги изгаси, нищо фатално няма да стане.

Хората са се опитали да направят нещо, един празник за всички в традициите на Учителя, вместо да им благодарим се намират черногледци, дето все нещо им е криво. Ами ваш е проблема, аз предпочитам да уважавам и да подкрепям всеки опит за сплотяване и чувство на принадлежност.

П.С. Таня, странно с какво съм се поувлякъл, след като съм споменал накратко, което се случи. А това, че Николай не е разбрал си е негов проблем. Пък и намерението ми беше разказът да бъде лек и весел, а не натруфено фалшиво дълбокомислен. Кое е по-ценно? А истината е, че мен светското изобщо не ме влече.

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Максим, страшно добре ти се е отразила братската среща!

Поздравления за мнението! :thumbsup:

Администраторска бележка: Темата е изчерпана. За доизесняване използвайте ЛС (лични съобщения).

Редактирано от Иво
Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.
×
×
  • Добави...