Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте всички. Искам да опиша състояние, което ме притеснява, като се надявам някой да може да ме посъветва как да постъпя. Става въпрос за приятел, който през някойлко дена получава силно сърцебиена, придружено с обилно изпотяване, повдигане (съответно повръщане постоянно) и силна отпадналост.

Направени са му изследвания и всичко е в норма.

Моето питане е на какво се дължи всичко това? Ще ви бъда много благодарна, в случай че ме опътите или на някой също му се случвало подобно нещо. Търсиме причините, поради които да се чувства така през няколко дена. Човекът не е възрастен и това е плашещото в случая.

Благодаря на всички

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, най-лесното е да се каже, че е на "нервна почва", но има и доста други неща - храносмилане, лабилна кръвна захар, частичен хормонален или минерален дисбаланс и т.н., които е добре да се имат предвид. Но това, ако се възприема като тревожно, се нуждае от специално внимание. При моите консултации изясняването става поне за 1 час, а който иска за 1 минута, при това чрез друг... ами няма да се получи!

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей shtuporjdah! Незнам как точно да започна, защото за първи път си позволявам да пиша във форум, но проблема ми е до болка познат и за това реших да ти напиша няколко реда!

Това, че лекарите не откриват нищо донякъде е добре, защото показва, че няма органическо заболяване! Но това не значи че няма проблем!? Проблем има, но е от различен характер, т. е. на нервна почва е! По-точно засегната е вегетативната нервна система и това води до тези състояния. Могат да сложат различни диагнози - "Нервно-вегетативна дистония", "Сърдечна невроза", "Депресивна невроза", "Страхова невроза", "Паническо разстройство" и т.н. Трябва да знаеш, че тези състояния не подбират пол, възраст и др. Това са т.нар. гранични състояния и с тях се занимават психиатри, въпреки че това не е точно психическо заболяване. За това въоръжете се с ТЪРПЕНИЕ И ВЯРА и се настройте за дълга битка, защото тези състояния са доста натрапливи и е необходимо време, за да се справи човек с тях! Но трябват и конкретни действия!!!

Първо трябва да се посети подходящ психиатър, но да знаеш, че лекарствата само помагат на организма да преодолее кризата, а не лекуват! За това трябва да се прилагат и много природни методи за истинско излекуване!

Най-важната ми препоръка е, ДА НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА С УСПОКОИТЕЛНИТЕ, защото към тях се привиква и после става много сложно...Изобщо при тези състояния много е важна дозата на лекарството, защото - "Дозата прави лекарството, дозата прави и отровата"!

Засега толкова от мен, успех с лечението!

Редактирано от Колев
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, shtuporjdah,

Радвам се, че си задала въпросите си тук. Може от съветите, които получиш или от прочетеното в темите, да има нещо полезно и за вас.

Ако не си успяла да разгледаш всички теми, във форум Здраве има тема за Емоционално състояние и болести. В някои от постовете има линкове към книги, които биха ви помогнали. Тук е качена Книга за здравето. Може в началото написаното в тези книги да ви се стори странно :), но понякога човек разпознава вътре своите проблеми (състояния) и получава необходимия отговор. Остава да направи и промяната. Доста дълъг процес е това :). Консултация или помощ от подходящ специалист също не е излишна :). Не винаги знаем как да се справим сами, колкото и да четем. Има теми за лечение с Рейки, прана и др. алтернативни методи, може и това да ви е от помощ. Всеки избира сам най-подходящия за него начин да оздравее.

Споделям мнението на Колев, че може би стресът е в повече. Но на всеки може да се случи. Важното е, че търсите помощ.

Успех :thumbsup:

Бъдете здрави!

П.С.

Когато се получи такова състояние може да ви помогне пиенето на малки глътки вода. С шише става по-лесно, но не повече от 300-400 мл. Кръвта от сърцето слиза надолу към стомаха и за момента се отбременява сърдечната дейност. Временна помощ, но все пак :). Аз лично съм получавала по-добър резултат със студена вода, но при всеки е различно. Помагала ми е дори бучка лед. Сама разбираш, че това е за момента помощ, а не решение на проблема, който е някъде вътре и твоят познат трябва да си го "изрови" и оправи.

Другото, което би помогнало в тези горещини, е да се сложат под течаща студена вода китките от вътрешната страна, на около 3-4 см от сгъвката с дланта - малко като се охладят и става по-леко.

Редактирано от Ася_И
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...