Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lifetime

Участници
 • Posts

  730
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Lifetime

 1. Първоначално ми се вижда доста голям контрапункт между 8 меча и 7 чаши плюс 8 чаши. Но на втори прочит, това представлява естествена реакция да се затвори една болезнена рана. Цялата тази схема ми напомня за Колелото, но не в аспекта на съдбовна, надчовешка карта, а като последствие от някакви действия. Но има и нещо надчовешко в нея, така си мисля. И да, има мазохистичен хедонизъм, човек е странно същество. По този повод цитирам с мои думи извадка от една книжка на Дон Мигел Руис: единствено човек наказва себе си стотици, дори хиляди пъти, с мисълта, че го заслужава. И тъй като става въпрос за психика (отношение), 8 меча може да се явява като стигма, която не подлежи на адекватно лечение. Страхотен анализ и поглед върху нещата. Още вчера ми направи впечатление, че и по-горе си писала, че Колелото е като отзвук на някоя чаша. Аз съм на същото мнение. Колелото е там именно заради човека и неспособността му да излезе от омагьосания кръг на себенаказването, с надеждата, че рано или късно ще изкупи нечия вина, припозната като своя. Всички тези чаши, които тъжно бележат края на всяка комбинация (и то какви чаши - 4, 7, 8), се преплитат в това Колело на вина, на страх, на пасивност, на застиналост, на едно тъжно, тъжно битие на неудовлетвореност и жал по нещо, което никога не се е случило и няма да се случи. И както казваш - да, има и нещо надчовешко в нея. С действията си (и бездействията си, също) човек кове съдба. Този цикъл на отваряне на раната, загниването й, затварянето й някак, няма как да доведе до нещо друго, а тук етапът на Обесения вече е преминал - след години носене на плаща на мъченика, вече отникъде няма спасение, вече дебне само Колелото. Всеки шанс на Кулата, Крал меча, 8 меча на трета, например, са били пропуснати и са използвани за самонаказание, което още повече влошава състоянието. Колелото е последната инстанция на бездействието и мазохизма. На желанието да страдаш, за да се усетиш нещо повече от другите, валяйки се в калта; да умреш, метафорично или не, в безизвестност, за да накажеш тези, които обвиняваш за собствения си провал. В този смисъл, 8 меча е стигма - а е могла да бъде лечение. Тази комбинация конкретно - 8 меча, 7 чаши, 8 чаши, за мен е точно това - една отворена, кървяща рана, която трябва да бъде затворена, за да не умъртви тялото. Рана, която винаги заплашва пак да се отвори - двете осмици имат някаква окултно-циклична връзка помежду си, носят в същността си омагьосаното повторение на урока, който не е бил научен и сега трябва да бъде забравен. Като тежка травма, тежко пиянство и тежък махмурлук, от който се излиза отново с пиянство и временна забрава.
 2. Ейй, браво за Alice Cooper, страшна песен От мен това: https://www.youtube.com/watch?v=4op1esLn4mc Има си и текст, имат си акордеон La la la la la la...
 3. Какви са въпросите за тези двама? Или идеята е да се тълкува без тях? Щях да напиша и за това, хубаво, че ме подсещаш. Не помня какви са. Аз самата много се дразня, когато няма въпроси, защото изучаването на карти не става с празни философии, но много често ми се случва да ги неглижирам, за сметка на комбинациите. Редно е винаги да има въпрос, особено при положение, че пускам комбинации за напреднали и среднонапреднали в тема за начинаещи, но тук просто няма. Водете се по картите, тези комбинации са много красноречиви. Плюс това, тук не става въпрос за връзка и как тя се развива, става въпрос за отношение на един човек към друг. Помислете и пишете.
 4. Хванала си грешна посока на разсъждения още в началото и оттам си се отнесла. Искам да кажа, между другото, че тези комбинации са много сложни - поне някои от тях, които влизат в категорията за напреднали. Така че, не ги подценявайте. Помислете и пробвайте пак.
 5. Сещам се за две интересни комбинации за отношения и те са 8 жезли, Крал жезли обърнат, 7 чаши, както и 8 меча, 7 чаши, 8 чаши. За едни и същи хора са, тоест, може да намерите паралели. Интересно е присъствието на 7 чаши в двете. По същата тема са и 5 чаши, Рицар жезли, Колелото, а също Рицар жезли, Крал меча, 4 чаши. Който иска - да заповяда
 6. Много добре, много интересни и ясни комбинации, с ясни цели (и предистория, мъчна и трескава, но все пак лесни карти. На мене ми харесва друго, като дългогодишен "специалист по мартирология" - проекцията на Страшният съд в 10 жезли ... 8 жезли - Светът, 6 жезли - 5 меча, макар, че не можем да говорим за последните както финализиращ елемент, той е съпътстващ ситуацията. Радостта ми идва от факта, от само единия факт на Страшния съд, като логично продължение има само в една 10 жезли - уникално постижение на духа над социалната и лингвистична еквилибристика на проклети хора, чиято задача е само да търсят неустоите. Напротив, израстването на Смъртта и на поуките от неживеенето преминават директно в живеенето и в горенето, каквото могат само едни 10 жезли да дадат на човека. Това е химн на човешката воля, на човешкото "не", отвъд обстоятелствата, отвъд страха, това е параноично бягство от статуквото, каквото тайно се съзира в Страшният съд (с неговия полубог Император и полубогиня Императрица). С тъжното усмихване на несъстоял се Глупак и 6 жезли - често срещано при получовеците ... Затова за мен, отвъд останалите карти, най-важни са Страшният съд чрез интелекта на родената звезда (Паж жезли), става тегоба за собственото си битие, ала и награда, защото само онзи плод, който сам е откъснат, е сладък. И се е откъснал сам от битието на Съда, съдилищата вече затворени са за него. Какво да кажа, няма какво - радва ме фактът, че тези карти са те вдъхновили за прекрасния анализ, който си направила. Уникален анализ, всъщност! Благодарна съм, че имаме поводи да видим реални карти и реални истории, със страхотни анализи Макар, че въпросът касае човешко битие
 7. Мерси на всички, които проявиха интерес. Картите са наистина интересни и има много какво да се разсъждава върху тях. Аз бих подходила към тях аналитично - първото нещо, което се набива на очи са ниските карти - аса, двойки, тройки. Тоест, тук всичко е една маса, директно идваща от несъзнаваното. Второ, няма големи аркани - няма идентификация с архетипен образ. Трето, има 8 меча, която на въпрос за общата картина на състоянието му е на втора - това е състоянието, на моменти латентно, но в което той е вкопчен; в следващата комбинация за скорошно развитие на болестта, 8 меча е трета, тоест, предстои криза, казано иначе - повторение. Колкото до 6 пентакли, която е и единственият пентакъл, с Лиула обсъдихме, че тя индикира наследственост, но това вече подлежи на по-сериозен анализ. П.С.: Не мога да не отбележа, че Ceca има значителен напредък и много добри попадения. Въпреки липсата на достатъчно опит си се справила прекрасно Браво!
 8. Тази комбинация най-много се доближава до съществото на проблема, само че от гледна точка на психологията. Комбинацията не е за конкретна жена, макар че има такава, тя е за конкретната му представа за жена, която обърква ясната преценка за това кой действително кой е, и налага неловката употребата на някаки ролеви игри в комуникацията с жената. Тази жена е властна, тя е любовница, майка, тя е, ако щеш дори, Бог - тя е далеч от него. Това е мярката, по която той се определя (без успех, само идейно) и на фона на която мъжът винаги остава едно кастрирано дете, което не знае как да задоволи и как да подходи към това плашещо създание, този силен образ. Трагично е, че няма идентификация с мъж и мъжка роля, само един сковаващ образ на жена.
 9. Наскоро Лиула беше писала някъде във форума за 10 жезли като предизвикателство, да кажем, което ме подтиква да споделя тази комбинация: Страшен съд, Паж жезли, 10 жезли - въпросът е до какво ще доведе едно "събитие", вижда се че става дума за разговор, някаква споделена информация. Самото случване на нещата е предшествано и отбелязано от 8 жезли, Кулата, Светът, както и 6 жезли, Умереност, 5 меча. Изглеждат разнородни, а всъщност съставят една цяла картинка. Не мога да кажа, че това са някакви интересни и изключителни карти, мога да кажа само, че те имат своя чар, защото са реални. Това са съвсем човешки карти за конкретна ситуация и случка. Просто ми направи впечатление, че напоследък няма много такива из форума.
 10. Момичета, предлагам ви няколко комбинации които са, според мен поне, полезни и хубави за анализ. Касаят психическото състояние на мъж на около 40 и нещо. Асо жезли, Асо чаши, 6 пентакли 2 чаши, Рицар меча, Паж жезли Асо жезли, 8 меча, 7 меча - какво е психическото му състояние, 2 меча, 3 чаши, 8 меча - как ще се развие в близко бъдеще, ще има ли проява; Не си спомням въпросите на първите две комбинации. Какво ви прави впечатление на пръв поглед? За какво се хващате, какви са отличителните характеристики на тези комбинации и какво мислите е неговото състояние?
 11. Аз ще отговоря извън темата, просто конкретно по картите. 9 пентакли, спрягана за велико щастие, често пъти е сигнал за блокаж, както е отбелязала и Лиула. 9 жезли на втора пък няма никакъв живот в себе си, специално в областта на изпитите. С 3 жезли на първа, подготовката е била в съвсем начален етап и не е достигнала до никакво реално покритие. Извън тия практически насоки, картите реално не дават отговор, както и сама си забелязала. Просто като допълнение ще ви дам реални, тоест непроективни и така нататък карти за изпит, който е протекъл и има резултат. Картите са 10 пентакли, 6 пентакли, Паж пентакли. Тук всичко е съвсем буквално и неслучайно всички карти са пентакли - тук вече няма жезли, защото този етап на подготовка е минал, т.е. тази комбинация е показ на знанието, не добиването му, не емоциите покрай изпита, просто реален резултат от реални усилия. Това беше малко лирическо отклонение
 12. Ох, сериозно ли искаш да занимаваш пишещите в този форум с екзистенциалната си скука?... Не ти е за пръв път, но аз лично ще се постарая да е за последен.
 13. Любов или не, тези карти говорят за твоето душевно успокоение, за намиране на емоционален баланс, на удоволствие в нещо - временни или не. Аз бих казала, че това е твоята "вълна" към момента. По тези карти едва ли ще се случи това, което мислиш, но няма и нужда - ти имаш други неща, които да те удовлетворят. Това би могла да бъде дори приятната комуникация с хората около теб. Уловила си някакво временно спокойствие
 14. Това би било апатия, ако имаше 5 чаши, 4 чаши например. В твоите карти, обаче, има някакво търсене, успокоение, което душата не намира, което повлиява и материалния свят на човека, и неговото самочувствие. По 5 пенатакли със Справедливостта, това е надвиснало над теб като сянка, това изпитание на духа, а ти се чудиш какво още лошо ще ти дойде на главата, и си настръхнала да го посрещнеш, по 9 жезли - по-скоро те плаши мисълта, да не ти се стовари нещо "изневиделица". Питаш кога ще стане, за съжаление това не е нещо, което става в някакъв конкретен момент. В тези карти има равносметка за преживяно - постигнато; поемане, също така, на някои отговорности, пред себе си най-вече. Успокой се и насочи мисълта си другаде, където имаш силата да промениш нещо.
 15. Защо бягство? Имаш Луната на втора - ти и твоето съмнение, но това в никакъв случай не е бягство. Всъщност, ти много добре знаеш отговора на въпроса. Със Справедливостта и 7 меча нещата се случват, независимо кой какво си мисли, или за какво се съмнява. Кажи още нещо по тези карти, или пък за ситуацията, развий ги. Понякога 7 меча ми е излизала като бягство от отговорност и задължения. Тук си помислих, че става въпрос за бягство във въображаем свят ( Луната ). Обаче, като се замисля, 7 меча може да значи и помощ, скрита помощ от някой, а Справедливостта - че нещата са резултат от предишни събития и решения. Преди 2 дни, докато заспивах, телепатично усетих моя починал приятел да ми казва едни неща, успокояваше ме и се зачудих, дали наистина е той или започвам да полудявам. Тя значи това. Приеми, че си я получила
 16. Защо бягство? Имаш Луната на втора - ти и твоето съмнение, но това в никакъв случай не е бягство. Всъщност, ти много добре знаеш отговора на въпроса. Със Справедливостта и 7 меча нещата се случват, независимо кой какво си мисли, или за какво се съмнява. Кажи още нещо по тези карти, или пък за ситуацията, развий ги.
 17. Не знам дали тия комбинации не са за Таро и психопатология, само дето такава тема няма Императрица, Рицар чаши обърнат, Император Рицар жезли, Рицар чаши обърнат, Крал жезли Толкова упорита карта така да излиза за някого не бях виждала. Как бихте коментирали тия комбинации?
 18. Рицар меча, Рицар чаши обърнат, Глупакът - какъв е основният проблем на някого? Надявам се да ви е интересна.
 19. По тези карти нещата са застопорени, макар че на теб това ти тежи. С 9 пентакли, подкрепена и от другите карти, тук нямаш много избори - те ще бъдат забавени. Няма как винаги всичко да е разбираемо - винаги пробвайте да тълкувате първо сами, трудно или не. Така постепенно нещата стават по-лесни
 20. Ще изразя скромно мнение. Първо, определението "руски учен" на никого нищо не говори - това е една клиширана формулировка, която всеки чул-недочул използва, за да обясни всяка една неясна концепция, дошла от т.нар. "научни среди". Редно е да дадеш име/цитат/линк/референция преди да се изказваш, само колкото да ни покажеш, че си гледала "видео на учен". Второ, не можеш да "докажеш" нещо, тъй като това директно го изключва от полето на научните открития - можеш само да подкрепиш хипотеза. Всичко, което не може да бъде опровергано, спада към псевдо науките, по ред очевидни причини. Трето, какво значи "изкривяване в мозъка"? Четвърто, можеш ли да дефинираш какво значи "адекватно разсъждаване", защото по моите критерии, аз такова при теб не виждам? И, накрая, защо не можеш да си структурираш мисълта логично и да сложиш точка на изречението си, а слагаш етикети наляво и дясно? П.С. Силните негативни чувства към определена група хора говорят за несъзнателната идентификация и отхвърлянето й на съзнателно ниво. Дали пък ти не принадлежиш към тази така "вредна" общност?
 21. Решихме, че няма да провеждаме срещата, по очевидни причини. Може би ще дойде по-подходящ момент за такова събиране. Макар че, по традиция, пишещите тук рядко се осмеляват да присъстват, не знам защо
 22. Втората тройка от карти, за мен лично е безсмислена - тя не дава никаква допълнителна или полезна информация. Може би все пак е добре да се придържаш към нормално гледане с три карти. Колкото до самата комбинация, Крал чаши в случая е ниска карта - той не е на мястото, на което да е в силата си, и на което да значи нещо съществено. Не мисля, че има проблем да започнеш работа като инструктор, но се съмнявам, че това ще те удовлетвори, или пък че такава смяна ще ти донесе някакви бенефити - Крал чаши на трета често се явява доста безполезен, когато става дума за такива неща. С две думи, търсиш утеха, където няма да я намериш.
 23. Опитай се, все пак, да разтълкуваш картите сама.
 24. За какво си питала?
 25. Понеже казваш за картите - проводници, но все пак Императорът не е ключ, има ли все пак връзка неговото "раздвижване" по някакъв начин с ключовете, или това просто и ясно бележи етап на израстване в Таро?
×
×
 • Create New...