Jump to content
Порталът към съзнателен живот

RoseNIkita

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от RoseNIkita

  1. Мерси за отговора! Намерих още един документален филм. Моят случай е като този на Рой във филма. Майка ми е събирач и живее сама, защото у дома няма място за никой друг. Тя не може да изхвърли дори опаковка от семки, защото може да й потрябва. Въобще не разбира,че има проблем и отказва каквато и да било помощ. Все си мислех,че подходът трябва да е радикален - да се изхвърли всичко от къщата и да се почисти. Но след като започнах да проучвам темата и да търся повече информация за това заболяване си мисля, че това е много погрешна стъпка. Какво да правя??? Да поканя психолог в къщи за една семейна консултация както в случая на Рой??? ИЛИ?????
  2. За да разберете какво точно имам пред вид и колко сериозен е проблемът, моля гледайте прикаченият клип http://www.youtube.com/watch?v=OePmQQ9pfGY Темата е табу в България - простият отговор е, че домакинята е мърла. И колкото и кретенско да звучи, дълго време мислех същото. Но съвсем случайно гледах това предаване и направо се потресох, защото познавам подобен дом (ако може да се нарече дом) и искам да помогна.
  3. В момента чета "Reinventing your life" и сташно се заинтригувах от този хов вид терапия. От описаните 18 схеми, аз открих, че имам 11. Както каза една приятелка - "Поне имаш мегдан за още пет", така че търпя развитие . Бих искала да нуча повече за този вид терапия и да ли се специализира в тази насока у нас?
  4. Здравейте, бих искала да знам какъв трябва да е подходът към човек страдащ от натрапчиво събирачество или т.нар. Compulsive hoarding. Както разбирате той е в пълно отричане на състоянието си и никога не би потърсил помощ, както и би отказал да отиде на среща с психолог. Бих желала да получа информация дали има психолози специализиращи с този вид невроза.
×
×
  • Добави...