Jump to content
Порталът към съзнателен живот

catch22

Участници
  • Общо Съдържание

    128
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Всичко добавено от catch22

  1. Сънувах, че държа детето си и 5 празни бели, хубави и ненамачкани листа хартия в ръката си и си мисля в съня си, няма болест има нови начала. Няколко дни преди това се чудех дали не съм болна от нещо, защото има някакъв вирус и болни около мен. След съня усещането за болест беше изчезнало. Можете ли да ми помогнете с мисли по съня?
  2. Сънят Ви е показателен. Твърде много време сте били човекът, който не сте, за да угодите на другите и това Ви е осакатило. Вече сте убедена, че трябва да направите жертва, за да може да сте свободна.
  3. Нацуме Сосеки композира 10 странни сънища, чиито истории се случват в различни периоди от японската история. Началото започва с ерата Мейджи, преминава се през времената на боговете, периода Камакура и се стига до бъдещето. (1867-1916) Филмът, направен по неговите сънища, се казва "Десет нощи сънища". Последният сън, в който той вижда бъдещето, се препокрива до известна степен с Вашия. Хората се превръщат в прасета от лакомията си и после ги колят и дават за храна на други хора. Същият мотив е застъпен и в "Spirited Away" на Миазаки, където родителите на малкото момиченце отново се превръщат в прасета, водени от своята лакомия и ненаситност. Според мен сънят Ви отразява несъзнателното отхвърляне на действителността - лакомия, ненаситност, показност, информационно облъчване, агресия, наркотици, проститутки, убийства. Ако имате възможност, се откъснете малко от живота в града и телевизията и отидете в природата за известно време.
  4. Може да имате високо вътреочно налягане. Получава се от стоене много пред компютър или продължително четене на книги. Не е страшно. Отидете на очен лекар
  5. Сънувах, че съм в изоставен град в планината, ама много високо, хората вече ги няма или живеят на големи разстояния. Аз се разхождам на поляната, прилича на Алпите най-много и виждам от гората да излизат огромни горили, четири на брой, 3 мъжки и една женска. Веднага се връщам в къщата и виждам вътре родителите си и сестра ми и им казвам, заключете всички врати и прозорци. Аз докато го правя, обаче, в кухнята майка не е затворила вратата и влиза женската горила. Майка започва да пищи, а аз й казвам спокойно, дръпнете си и заставам лице в лице с животното, което стои и ме гледа. Аз повтарям на горилата, излез, излез и започвам с тяло да я избутвам. Тя излиза и аз заключвам. След това се появяват жена на средна възраст и момиче на 13 години и аз отварям на жената, тя влиза, затварям и й казвам, горилите са тук, да приберем детето. Тя ми казва, с нея не можеш да се разбереш, няма да иска да влезе, каквото й кажа и тя все прави обратното, остави я навън, тя ще се оправи. Аз започвам да мисля, защо, след като едно дете не изпитва страх от горилите, аз изпитвам и дори изгоних едната. В този момент се събудих. Какво мислите?
  6. Всяко едно съмнение е урок за всеки един от нас, който трябва да разрешим - борбата между сърцето и ума. Ако и се съмнявате, че можете сама да разрешите тази задача, излезте навън идните дни и послушайте един път ума си, а по-късно сърцето и после преценете. Отговор ще намерите
  7. Според мен светецът се е появил в съня Ви, за да Ви успокои. Всеки един от нас има собствен път, който трябва да извърви. Водете се от любовта, вярата, надеждата и милосърдието.
  8. Ако около 70% от съня ни може да се представи от колективни образи от съзнателния ни живот (кола, сгради, радио), то можем да сметнем останалите проценти като нашата неосъзната чувствителност. Символиката, с която пресъздаваме последната, докато сънуваме, е пряко свързана със собствения вътрешен свят и може да няма същото значение при някой друг човек. Аз мога да предложа следната насока за огнените кълба. "Силата, която ни държи на Земята е гравитацията. Това е същата сила, която образува планетите, звездите и галактиките. До голяма степен, гравитацията е най-важната сила във вселената. Едно от основните неща, които тя създава, са звездите. Звездите са първото нещо, което се получава, когато гравитацията скупчва материя на едно място. Всеки колапсиращ облак може създаде от няколко дузини, до хиляди звезди." При Вас гравитацията Ви издига до огнено кълбо. Ако сметнем, че огнените кълба са новосъздадени звезди, то, вероятно е имало няколко различни хаоса около Вас, нещата са започнали да се развиват, приели са вече определена форма и Вие сте взели вътрешно решение към коя "звезда" да се насочите.
  9. Сънят ти ми навява мисли за завръщане към природата. Хората са напуснали вече изкуствения свят, който са опитали да създадат, следвайки животните и птиците. Останали са само опитите им да пресъздадат част от природата - животът се заражда в пръстта, а не в камъка.
  10. Ще може ли да ми помогнете с тълкуването и на тези два?
  11. Сънувах как пътувам с цел и стигам до океана, стоя на висока скала, гледайки надолу водата. До мен се появява малко момче и ми казва, трябва да скочиш във водата и да се гмурнеш на 3 м дълбочина. Там ще намериш вратата, в която трябва да влезеш. Аз скачам и започвам да се гмуркам, виждам подводната врата, но в този момент изпадам в паника, че няма да ми стигне въздуха и тръгвам да изплувам. Момченцето се появява до мен под водата и ми казва, вярвай ми, всичко ще е наред. Аз успявам да преодолея страха си и отварям вратата и виждам много тесен тунел, в който трябва да вляза, който може да побере тялото ми само в легнало положение. Решавам да рискувам и влизам плувайки, но вече останала без въздух. Подводната врата се затваря, а аз започвам да се давя. Изведнъж водата в подводния тунел се отдръпва и аз си поемам въздух, изпълзявам навътре и се озовавам в голяма подводна пещера. Чувам стъпки и се появяват няколко човека, които ми изглеждат като герои от приказките. Най-големият човек излиза напред и ми казва, това беше, справи се, сега може да излезеш от другия тунел и ми показва подземен тунел, който води до повърхността. Може ли някой да ми даде насоки за съня? Благодаря предварително.
  12. „Вървял един ден Конфуций из гората с учениците си много умислен и мълчалив. Те никога не го били виждали такъв, чудели се и накрая попитали какво има. - Тази нощ сънувах, че съм пеперуда – отвърнал Конфуций. Учениците се засмели: - Какво толкова странно имало в това. Конфуций продължил: - И сега вървя и си мисля дали пък в момента пеперудата не спи и не сънува, че е Конфуций….“
  13. Аз не съм виждала картите Таро и не разбирам какво значи Архангелите да са изобразени върху тях, но начинът, по който определяш посланието, което ти споделят "говорене на много бавна скорост, като мучене, като на човек прекарал инсулт.", на мен, лично, ми изглежда като, че да не разбираш нещо, което се стремиш да разбереш. Според мен, лично, това разбиране ще започне едва, когато има съответното търсене. Според мен човек намира това, което търси, дори да не го вика директно, а само подсъзнателно, така че скоро ще го разбереш, ако наистина го искаш.
  14. Пробвайте частта със соковете от 14 дневната терапия на Герсон, като запазите настоящия си хранителен режим.
  15. Запознах се с 2 момчета от Канада на твоята възраст, които търсят точно тази малка сила, която да им каже какво трябва да правят. Те обикаляха Европа и търсеха дарбата си, срещайки различни хора и култури, използвайки горния сайт. Дадох го като пример, защото понякога човек трябва да излезе от средата си, за да може да намери това, което търси. Хубаво е, че си решил да го търсиш сега. Успех
  16. Понякога човек има нужда да се откъсне от познатата среда и да се сблъска със света, за да намери себе си. Има сайтове, в които най-различни ферми предлагат работа на доброволци, не за пари, а за храна и подслон и то в цял свят. Единствено са нужни пари за път до фермата, а в Европа дестинациите не са толкова далечни, съответно билетите скъпи. Ето един такъв сайт: http://www.helpx.net/
  17. Здравейте, ако може да ми помогнете с разсъждения за 2 съня, много бихте ми помогнали. Сънувани са 2 поредни вечери.Благодаря предварително. 1ви сън Аз съм в гора, в планината и вървя по пътека нагоре. В гората е пълно с мечки, има майки с малки, големи мъжки и ги виждам навсякъде. Те също ме виждат, но ме приемат и си следват техните пътища. Аз се страхувам, но умерено. 2ри сън Аз съм в планината, в комплекс, с непознати хора. Решавам да отида някъде, където няма никой и излизам извън комплекса. Там, в гората, виждам мъж, който изпълнява някакъв ритуал или магия. Той държи в ръката си правоъгълен кафез, пълен с плъхове, вади ги един по един, разглежда ги и ги прибира. Аз се приближавам и го питам какво прави. Той ми отговаря, добре че дойде, за да ми напомниш за опашката. Аз го питам, какво има предвид и той вкарва при плъховете една сива, наплашена котка и си тръгва с кафеза. Аз влизам вътре в комплекса и изведнъж пред мен се появява една лисица. Тя се втурва към мен и се качва на раменете ми. Аз изтръпвам и лягам бавно на земята по очи, като й казвам, слез. Тя, обаче, отказва. Тогава се приближава една жена, навежда се, взима лисицата и ми казва, сега можеш да станеш.
  18. Защо не отворите темата в раздел "Психология и психотерапия"? Аз, лично, не мисля, че тук има значение какво, примерно, аз мисля, тъй като ситуацията не може да се представи като бяла, черна или сива. Предполагам, че всяка една реакция от Ваша или негова страна, всяко ваше чувство на страх, съответно вина, са неща, на които Вие за себе си трябва да намерите отговор. Правилните въпроси, според мен, могат да ви помогнат да формулирате психолози.
  19. Преди 1 месец изхвърлиха голямо овчарско куче с малки в нашето населено място и няколко човека започнахме да се грижим за него, като му търсихме осиновител. Малките бяха отделени от нея. Преди 2 дни я евтаназирахме, защото уби пред очите ми и на едно от семействата, които се грижеха за нея, в техния двор, едно домашно куче-пинчер. Едвам го изкарах от устата й. Аз я социализирах от 1 месец и се бях привързала изключително много. Още съм в шок. Защо трябваше да се случи това? Може ли човек да си прости убийство?
  20. В децата е ключът. Само трябва да се намерят истинските учители. Така мисля аз
  21. Снощи се събудих от песен, която сънувах. Досега не ми се беше случвало да сънувам музика, без никакви образи. Просто музика. Беше невероятно красива музика. Чуваха се примеси от природата - водопади, птици, вятър и на този фон страхотен глас пееше песен на български. Мелодията беше толкова топла, мила. Какво значи да сънуваш музика?
  22. Възможно ли е да сте направила нещо, което според нейните възгледи би било неправилно и самото чувство, което тя би изказала приживе, да се връща при Вас чрез сънищата Ви?
  23. Здравейте, сънувах следния сън, в който има преплетени много елементи и ми е трудно да ги свържа. Благодаря предварително за помощта. Аз съм в село, в което всички жители се събират на дълга маса и празнуват по някакъв повод. Аз също съм там. Нещо обаче ме връща по улиците на селото и изведнъж се озовавам с майка си пред една къща. Много жени стоят на терасата на къщата и една от тях ми казва да вляза. Аз влизам и се качвам по стълбите към терасата. В този момент забелязвам още една жена, която явно е от семейството, как влиза, облечена в дрипи и след малко се връща преоблечена в хубави дрехи. На терасата има много жени, от които една е майка с дете и една възрастна жена, която всички слушат. Тя е тази, която ме вика. Всички гледат към улицата, но аз от уважение към възрастната жена не поглеждам, а я слушам какво ми говори. Тя ми казва да взема двете купи, които ми подава и сипва в тях нещо, което аз не мога да определя и ми изглежда невкусно. След това ми казва да ги изядем с майка ми. Аз изяждам моята купа, обръщам се към нея и й казвам, че много й благодаря за гостоприемството. В ръката си държа 2 лева, с които исках да си купя нещо, но й ги подавам и й казвам да ги вземе за късмет. Тя ми се усмихва загадъчно и ги взима. След това аз тръгвам по улицата и започвам да гледам небето. Виждам как звездите са наредени всички точно над мен, сякаш са направили път над улицата, по която вървя и извън него няма никакви други. Събуждам се точно преди да се върна на дългата маса.
  24. Сънувах, че правя скулптура на лице. Сякаш има готов, неоформен шаблон, върху който аз започвам да забивам малки парченца ябълка с клечки за зъби, докато не покрих цялата глава. Какво ли означава това?
  25. Благодаря Сиджей, оказа се права. Искам да споделя още 2 съня, ако може да ми помогнете с тълкуване, ще съм много благодарна. 1. "Аз стоя в къщата си през нощта и говоря с някого. Казвам му, направих къщичката за костенурката, но всъщност нямам такава. Минава известно време и чувам тропот. Излизам сама навън и виждам как целият двор е покрит с костенурки, от най-малките до най-големите. Аз стоя с отворена уста и питам: "Какво се случва тук?" Едната костенурка се обръща към мен и ми казва, те ни докараха. Обръщам се до портата и виждам огромни костенурки, най-малко 1,5 м. Едната се качва на гърба на другата и успява да прескочи портата, после се навежда и с уста захваща другата и я вдига, за да й помогне да прескочи. Аз стоя като хипнотизирана и гледам." 2. "Аз съм в град, непознат за мен, наблизо има гора. Поглеждам към небето и виждам как облаци се движат под формата на тайфун, но без тръба и заформят огромен черен облак над града. Хората изпадат в паника, започват да бягат или стоят хипнотизирани. В това време до мен идват 2 вълка и моето куче. Всички тръгват едно след друго и кучето ми ме поглежда, за да ми каже да тръгна с него. Аз тръгвам, от време на време се обръщам и поглеждам назад и виждам как са започнали страхотни разрушения. Ние стигаме вътре в гората и двата вълка започват да копаят яма. Пръстта е много странна и нетипична. Те се овалват в нея и ме подканят и аз да го направя. Аз го правя и знам, че съм се спасила, заради тях."
×
×
  • Добави...