Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ayla

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от ayla

  1. Мисля, че Орлин, още в началото даде формулировка на проблема за липсата на воля и прилагането и в "дребните" неща, които градят навиците, а съответно и живота ни. "- волята като дисциплина - мъжки принцип. Усилие по отлагане на удоволствието!" А от друга страна, Станимир най-много се доближи до моята идея за справянето с този проблем. И това, наистина мисля, се корени във влагането на определена дисциплина, ред в първо по-малките неща, а придържайки се към него, правейки компромиси с удоволствията, които пропускаме на свой ред, може би ще затвърдим волята си и за повече неща. Някой спомена, че ако Хитлер не е имал воля.. мисля, че не във волята е проблема тук,а в избора ни какво действие да предприемем, както вече и други казаха, първо трябва да разграничим мисълта и желанието от волята. Да сме силни е чудесно, когато влагаме енергията си в хубави неща.
  2. Мислиш ли, че има начин да усилим волята си от гледна точка на дисциплината, която споменаваш, волята която именно ни е нужна, за да държим именно на всекидевните си навици, било то за хранене или медитация, учение и тн., нещата, които именно ни градят живота такъв, какъвто искаме да бъде. И намират ли място изключенията в него..
  3. Някога замисляли ли сте се какво би било да имате волята да направите всичко необходимо, за да постигнете всичко, което желаете? Независимо колко усилия ви коства.. сядате, решавате какво искате, обисляте какви са начините да го постигнете и го правите. Колко лесно звучи.. Воля да промените живота си с малките неща.. не се харесвате, за 2 седмици на чай и плодове правите пречистване на организма си,ходите да бягате всеки ден - отслабвате с 6-7 килограма, изглеждате добре, чувствате се добре. Решавате да спрете цигарите и кафето и го правите, вече дишате спокойно, не се задъхвате по стълбите, не миришете на отвратителен цигарен дим. Трябва ви втори език в работата и сертификат по компютърна грамотност, за да ви повишат в по-горна позиция.. всичко това с интензивни курсове може да отнеме 2-3 месеца максимум..колко лесно звучи. Мога да продължа до безкрай... и колко лесно звучи всичко. Винаги съм си мислела, че волята е свързана с желанието, колко силно искаме нещо... Нима никой от нас не иска да изглежда добре, да работи това, което му се иска, да се чувства добре? Това не са ли достатъчни причини... тогава защо толкова голяма част от нас нямат волята за тези неща, като те, сами по себе си, толкова незначителни, променят живота ни.. На какво се дължи липсата на воля, възможно ли е да я имаме и да я изгубим, дори и да не сме отчаяни и изморени от живота..
×
×
  • Добави...