Jump to content
Порталът към съзнателен живот

lina_70

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от lina_70

  1. Благодаря! А съм признателна и на хората, спомогнали да се появи това филмче: Идеята е на Ивелина Белчева (майка на 6-годишната Вики), организатор на заснемането е Петър Калеев, а оператор е Дорел Дорелов (снима с почти професионална камера, подарена от внучката му от Щатите)! Изобщо - толкова много хора напоследък се втурват да ни помагат... Просто чудесно! Надявам се по този начин да стигнем по-скоро до целта - да обновим сградата и да приютим в нея най-големите сладури, на които с обич да даряваме частици от сърцата си!
  2. Здравейте! Юлето ме подсети да Ви пиша. Ще ми бъде приятно да споделя с Вас, щом се интересувате. Всъщност, в първите си публикации тук съм писала, че работя в село Николаевка - родното село на Учителя. Навърших 7 години "служба" и вече осма година съм директор на училището тук... Училището ни е най-старото във Варненски регион. Сега около 1.ХІ. ще честваме 165-годишен юбилей. Създадено е от дядото по майчина линия на Петър Дънов (един от основателите на селото, Чорбаджи Атанас Георгиев), а и той самият е учил там - мисля до прогимназия... А за колорит, в нашето училище са завършили основното си образование и Ахмед Доган и Касим Дал - и двамата от съседното село Дръндар Сега видях, че сте от Ямбол, значи сте много близо до Сливен - благородно Ви завиждам, че сте на една ръка разстояние от Ванина... Там се случват хубави неща... Всъщност, за да не обърквам повече ситуацията, както разбрах преди малко, съм публикувала старите си мнения под името "ПавлинаАтанасоваИванова" - това са трите ми достоверни имена, тъй като тогава съм влизала през Фейсбук, преди да си направя официална регистрация, която не помня по какъв повод се наложи... Така че ако търсите нещо за мен - това е начинът...
  3. Много ми е близък емоционалният поглед на jul за сугестопедичната система на преподаване. По моему нейно е бъдещето, тепърва ще се развива и ще носи ползи в обучението. Макар да е по-скоро предназначена да бъде част от формалното образование, поне както е замислена и създадена, може да се намери връзка и с неформалното (алтернативно). Мисля, че тук е мястото да споделя една наша инициатива, след като преди време - миналия февруари мисля, на форум в този портал получих окуражаване и подкрепа за прохождане... Става дума за това, че с моите колеги наскоро преминахме обучение по Сугестопедия за преподаватели и обмисляме (направо планираме) сега от новата учебна година да въведем тази методика в училище. Тъй като време до началото и почти не остана, се надявам нещата да се случат по най-добрия начин и тази новина да достигне до точните родители, интересуващи се от подобен род нетрадиционни начини на преподаване, за да го предложим на децата им. Но дори тези очаквания да не се оправдаят, ще експериментираме с досегашните ученици, пък да видим... Тъкмо ще имаме база за сравнение (както едно време с експерименталните и контролни класове).
  4. Е, сега вече мога да споделя своите впечатления от курса за преподаватели, в който имах щастието да се включа (още не е свършил, в момента тече): преживяването е невероятно, изумително - да се потопиш във вълшебството на това велико ЧУДО!!! Наистина е трудно с малко думи да се изрази усещането, но ще опитам да обобщя: Има надежда за българското образование! Безкрайно съм щастлива! Сигурно е имало смисъл да чакам няколко години, за да се случи. Имало е смисъл да не се родя по-рано и да не попадна в онези експерименти от 70-те. Но сега си давам сметка, че си е струвало да изтърпя всички премеждия, да търся и да вярвам - и това се случи, дойде като награда! Пожелавам на всеки да изпита подобно усещане и пожелавам на себе си да се обединим в популяризирането и прилагането в реални условия на науката Сугестология и на нейното приложение в педагогиката - Сугестопедията/Резервопедията! Едва ли е толкова трудно, колкото изглежда, но пък е приятно, изпълващо със смисъл! Времето е дошло! Моментът е настъпил! Нашите български деца имат нужда от това! (Защото по света отдавна са повярвали и го прилагат!) Благодаря от все сърце на нашата учителка от курса - Ванина Бодурова!!!
  5. Здравейте всички почитатели на тази великолепна методика! С радост съобщавам, че на 9.VІІ. започва курс във Варна под ръководството на Ванина Бодурова - сътрудничка на професор Лозанов, която сега ръководи дейността на фондацията (доколкото зная). Тя има намерение да прави паралелно два курса - един за учене на английски език (т.к. желаещите са много) и втори - за преподаватели, желаещи да усвоят методиката и да я използват в работата си по своите предмети... За информация можете да се обърнете директно към нея - във Фейсбук или на имейл.
  6. Мили хора! Позволявам си да ви поканя - тези от вас, на които е възможно или са от Варна - на среща -дебат по повод НОВОТО образование или по-точно алтернативите в сферата - на 15.2.2012г. от 13.00 часа в център НАЧАЛО на ул. "Г. С. Раковски" №4 - срещу Общината, зад Пъблик... Преди това на 7.2.2012г. от 11 часа, тъй като дискусиите зачестиха от известно време, ще има друга среща - в по-тесен кръг - също отворена за любознателните - в офиса на Фондация "Децата на бъдещето" (има сайт) зад спирка "Патриарха" на бул. Владислав Варненчик по посока към автогарата. Събират се родители, загрижени за децата си и желаещи да променят и усъвършенстват системата на образованието...
  7. Днес е денят на детето... Не знам дали Таня е още дете, но всеки от нас носи ДЕТЕТО в себе си, затова я поздравявам! На този ден разговарях с моите ученици по една тема, която живо ги вълнува - предсказанията за КРАЯ на СВЕТА... И между другото говорихме за това как искаме да се промени нашият свят - реалността край нас. Как можем всички - всеки от нас поотделно и заедно да допринесем за тази промяна, как ни се иска да живеем по друг начин... Прочитайки стиховете на Таня, си спомних, че и аз писах послание до Апостола, когато бях на 13 години. На една олимпиада по български език и литература в училище, на която зададената тема беше свързна с Васил Левски, написах на листа стихотворение, в което излях чувствата си. Естествено, тогава реалността беше различна... Много силни думи, Таня! Много прочувствено стихотворение! Но ми се ще да окуража някакси това момиче, защото звучи обезверено! Защото и аз имам деца и не ми се иска те да мислят по този начин и да усещат света по този начин! Не искам да виждат подобни неща край себе си! За които сме виновни ние, поколението на техните родители... Дано повече хора заработят съзнателно в тази посока - за промяна на реалността, за по-добъри по-красив живот!!!
×
×
  • Добави...