Jump to content
Порталът към съзнателен живот

i_ilieva

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    i_ilieva got a reaction from Иванка Калбурджиева in Лични благодарности   
    Аз искам пък да благодаря на Alexander, за това, че не излъга, че телефона му е денонощно включен, че ми помогна да се справя в критична за мен и детето ми ситуация, и да повярвам, че съм избрала верния път и сега трябва само да го следвам. Благодаря!


  2. Like
    i_ilieva got a reaction from Розалина in Лични благодарности   
    Аз искам пък да благодаря на Alexander, за това, че не излъга, че телефона му е денонощно включен, че ми помогна да се справя в критична за мен и детето ми ситуация, и да повярвам, че съм избрала верния път и сега трябва само да го следвам. Благодаря!


  3. Like
    i_ilieva reacted to Мария-София in Духовните измерения в хомеопатията   
    Продължение

    Ала не такова е днешното състояние на човечеството.Нещо сякаш се е объркало повтаряме отново и отново грешките си,не реагираме уместно на различните обстоятелства,а им позволяваме все повече да ни ограничават...
    Когато се чувстваме наранени,нашият гъвкав човешки разум престава да откликва адекватно на ситуациите в живота и не съумява да ги обработи.
    Важно е да осъзнаем този факт,защото той лежи в основата на нарушените ни функции.От него произхождат всички заболявания.Щом веднъж застинем в дадено състояние,ние реагираме от неговата позиция на всяка подобна ситуация,с която се сблъскваме в живота.Затлачването има мисловен,емоционален и физически аспект.Всички те действат едновременно и поддържат модела жив,като постоянно го презареждат.
    Ако сравним човека с река,бихме могли по-лесно да разберем механизма на зареждане и действие на травмата.Изворът на реката е човешката душа,от която блика жизненост,проникваща в цялото тяло и намираща израз в нашите мисли,чувства и поведение.С други думи-това е потокът на живота ни.
    Някъде по течението на реката има бент,изграден от погрешно обработени и натрупани чувства,така че движението на водата е възпрепятствано и тя прелива от бреговете.Над бента се струпва излишна жизненост,която изтича в различни посоки,докато под него се процежда тънка струйка.Например затлачването може да е в сърцето и да се проявява в гнойно акне или накакъв абцес,докато в същото време лошото кръвообращение причинява изтиване на крайниците.Отстраняването на бента ще възтанови нормалното течение на реката,тоест хармонията в организма.

    Отражение на човешките дисфункции
    За щастие хомеопатичните препарати са отражения на всички познати човешки дисфункции,така че за всеки конкретен случай може да се намери лекарство,което да премахне бента,тоест ограничението.Първоначално ще се получи покачване на водите,които ще носят със себе си много нечистотии от бента.Това е процесът на детоксикация,който често настъпва след примането на хомеопатично лекарство.После равновесието ще се възтанови...

    Нов речник на симптомите:
    Екзема-гняв,който се изразява чрез кожата.
    Сърбеж- раздразнителност и неспокойствие,проявени посредством кожата
    Главоболие-гняв ,който избухва в мозъка под формата на болка
    Световъртеж - противоречиви пориви,пораждащи физическо неравновесие
    Възпаления-локални натрупвания на токсини,причинени от страх да изразим чувствата си
    Стави-наслоено психично напрежение
    Акне - неприязнени чувсва,проявени върху лицето
    Рак - дълго трупани отрицателни емоции,фокусирани в дадена област
    Депресия - неизразен гняв,заключен от страх,който се корени в позната или забравена/датираща от най-ранно детство/причина
    Астма - гняв,заключен в белите дробове от страх,напластен в бъбреците
    Очи - неспособност или нежелание да видим нещата,които ни заобикалят
    .....

×
×
  • Добави...