Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мирише ми на ЛЮЛЯК

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Мирише ми на ЛЮЛЯК

  1. Мястото е много красиво! Ние ходихме есента, но беше претъпкано с хора. Все пак беше приятна разходка ако се абстахираш от туристите. Детето беше превъзбудено и искаше да прегръща дърветата по пътя. Това желание тогава се появи за първи път и сега като излезем на разходка ги прегръща.
  2. Имах възможност да прегърна и накърмя детето си още на 2-3 час от раждането, искаше ми се и по-рано, но не вярвах на себе си да не я изпусна. Кърменето създава невероятна близост между майката и бебето, изгражда я. Кърмата не е само храна, това е най-специалното, лично нещо, което получаваш в живота си и то поднесено с прегръдка. Дъщеря ми е на 1г. и 4 м. и сученето и доставя голямо удоволствие, а и е оновна храна все още. Беше само на кърма до 6 м. и после я захраних много внимателно. Сега предлагам често и разнообразна храна, но яде по-много малко, предпочита да суче и аз я оставям да ме води. Имам приятелки, които бързо приключиха с кърменето и смело мога да кажа, че децата им не са така привързани към майките си като кърмените деца, които познавам. Мисля, че точно кърменето създава специалната връзка майка-бебе. Що се отнася до физическите промени в тялото на майката, да, има ги. Още по-време на бременността гърдите наедряват и пота е предпоставка за отпускане след време като се останови кърмата. Това за вен не е проблем, гърдите са съзадени да изхранват и след това за други цели. Естествено, има начини да се запазят в приличен вид, те са важен атрибут на самочувствието на една жена. Много бих искала повече жени да се вслушат н инстинктите си и по-малко да се доверяват на медицински лица, баби и .. специалисти.
  3. В събота ще посетим Беланташ. От години се каним. Тогава четох и книгата на Боев, но честно казано не помня много, но помня добре силното ми желание да видя с очите си мястото. Дойде време! Като се върнем ще споделя как е минала малката разходка.
  4. Здравейте! Баща ми има сериозен здравословен проблем. Искам да му запиша час при холистичен лекар, но не знам на кого да се доверя. Моля, препоръчайте ми!
×
×
  • Добави...