Jump to content
Порталът към съзнателен живот

anonimen

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

anonimen's Achievements

  1. Отпуската от първата работа, през която ще работя на втората работа, е платена - аз няма вече да работя за първия работодател, но отпуската ще ми се плати, все едно ще съм си на работа при първия.
  2. Благодаря за изчерпателните отговори и мнения! Отпуската, през която ще работя е платена - аз няма вече да работя там, но ще ми се плати, все едно ще съм си на работа. Въобще нямам проблеми стова. Така или иначе ми стана ясно, че ще ми платят от втората работа това, което ще работя през отпуската, и че не мога да съм на два трудови договора по 8 часа едновременно. Благодаря и поздрави на всички! Ако желае, администраторът може да премести или да изтрие темата, за да не виси самостоятелно...
  3. Пуснах нова тема, защото видях, че е с насоченост прекратяване и съкращения, за което се извинявам. Не мога да кажа по кой член от КТ ще е договорът - не съм го сключил още - но със сигурност ще е срочен трудов с изпитателни 6 месеца. Ще започна работата 10 дни преди да е свършил платения отпуск и съответно първия трудов договор.
  4. В случая се касае за 10 дни. Опасявам се, че от втората работа може и да не ми платят дните, в които съм платен отпуск. Очевидно ще си преговарям с тях. Забравих да попитам как стои положението с датите на договорите, например: договорът ми свършва, да речем, на 16 декекември (петък). С каква дата трябва да пусна следващият - с 19-и декемеври (понеделник) или почивните дни се нямат предвид като пауза и ще трябва да го пусна от 17 декември (събота)? Благодаря!
  5. Здравейте! Пуснах тази тема, защото не мога да намеря подробно инфо относно следния казус: Ще започвам нова работа на срочен трудов договор, докато ми тече платен отпуск от първата работа на безсрочен трудов. Понеже съм пуснал предизвестие за напускане от първата, договорът ще изтече, след като съм започнал да работя на втората работа. Въпросът ми е дали има някакво значение за втория работодател, че започвам да работя, докато ми тече първия договор, трябва ли да го предупредя? Има ли значение за осигурителните вноски и т.н.? Търсих инфо в нета, но даже и в Кодекса на труда не пише подробно. Поздрави!
×
×
  • Добави...