Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Inseparabile

Участници
  • Общо Съдържание

    358
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Like
    Inseparabile got a reaction from АлександърТ.А. in Опит, прилагане - споделяне и казване на мнение !?!   
    Здравейте! За мен Порталът винаги е бил "Terra santa", океан от знание и мъдрост, където отговорите сами намират питащия. В началото се чувствах като аквариумна рибка /от блондинките/, познала истинската свобода. Системното "преяждане с духовност" беше винаги за сметка на отложени задължения, поведение осъждано нееднократно от Учителя. В момента съм като наситен разтвор: информационните потоци си текат, аз си подскачам инфантилно в "Забавно", "Музика" и "Разговорки". Не се гордея с това, но като че ли на този етап мога само толкова. Поставих си конкретна цел: в рамките на месец да се приведа отново в равновесно положение, да възстановя душевния си мир,... необходимата яснота. Просто споделям, със сигурност не съм единствената, преминала през такива състояния.
  2. Thanks
    Inseparabile reacted to Eлф in Музикални поздрави - 6   
  3. Like
    Inseparabile got a reaction from Кон Круз in Какво е достатъчно да бъде наложен бан на потребител от форума   
    Ворфакс, преди няколко дни, на презентация в НДК разговарях с едно момче, което ми се стори много симпатично. После си казах " Ами ако това е Ворфакс, живият, не виртуалният, чиито очи виждам..." Когато не знаеш нищо или почти нищо за някого, когато не чуваш гласа му, да, това може лесно да отключи враждебност или антипатия. Колкото до атмосферата в Порталът, убедена съм, че не трябва да бъде стерилна и неистинска, като че ли е по- безобидно да грешим и да си прощаваме. Аз съм категорично против крайните мерки- някой да бъде издухан, вместо да се изтрие мнението му заедно с предложение да размисли. И нали в педагогиката санкциите се степенуваха, имало ли е предупреждение? Питам, защото и при мен има какво да се желае, когато става дума за дисциплина. И Христо го няма,..... то не остана с кого да се скараш. Ми дайте да гласуваме, това са живи хора! И аз се фръцнах за няколко дни, но, признавам, не ми беше никак леко.
  4. Haha
    Inseparabile got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    Предварително багодаря на модератора, който ще се погрижи да изтрие квалификацията ми по адрес на Христо! Ще бъда много задължена ако модераторът се погрижи да изтрие и гневния изблик на Христо, не
    заради гнева, а заради ловкостта му да борави с полуистини. Ворфакс, вече обясних при какви обстоятелства съм общувала с роми, не познавам мъже- роми, но нямам лоши впечатления от децата им.
  5. Like
    Inseparabile got a reaction from feya in Левитация   
    Точно заради вярата! Ако интересът на Системен към левитацията е обвързан с вярата му в Бога, нещо толкова съкровено, по- скоро "бих дала едно рамо", вместо да го обезсърчавам. Допускам, че в Порталът гъмжи от участници с много по- смели мечти, на които просто " не им стиска " да ги споделят, да застанат открито с позицията си, защото......рискове има.
  6. Like
    Inseparabile got a reaction from АлександърТ.А. in Музикални поздрави - 4   
  7. Like
    Inseparabile got a reaction from Лъчезарна in Филмова музика   
  8. Like
    Inseparabile reacted to Eлф in Old Dance   
  9. Like
    Inseparabile got a reaction from Лъчезарна in Музикални поздрави - 4   
  10. Like
    Inseparabile got a reaction from Наталия Константинова in Повтарящи се сънища   
    Преди време се скарах с моя приятелка и оттогава не сме се виждали, дори не сме разговаряли по телефона за да изясним причините за конфликта. Сънувам за втори път, че тя е в чужбина, мисли за мен, аз и изпращам съобщения, но не получавам никакъв отговор. Емоциите в съня ми са положителни, като че ли никога не сме се разделяли, но ми тежи дистанцията и, това че не отговаря, като че ли някаква невидима бариера осуетява връзката между нас. Чудя се....дали ще ме потърси, или аз трябва да предприема нещо,.....защо въобще сънувам този сън.....
  11. Like
    Inseparabile got a reaction from Cveta5 in Приложна езотерика   
    В Rina 5 of 5.mpg ме впечатли това, че тя постави ясна граница, подчертавайки, че словесното общуване все още не означава духовен обмен. Благодаря!
  12. Like
    Inseparabile reacted to B__ in Доколко човек се управлява от външни въздействия   
    Преди малко ми попадна една мисъл на Гурджиев - "Человек - это машина", управляемая внешними влияниями" ("Човекът е машина, управлявана от външни въздействия")
     
    Сетих се и че Учителя казва, че умът на човека е радио. Например в "Слуги на Божествения ум и Божественото сърце": "....Не се опасявайте от онези мисли, които минават през вас. Те да не ви безпокоят. Защото вие сте като едно радио, дето се хващат всички вълни от всички станции. И вие трябва да бъдете умни, да уловите тези станции, които ви са потребни. Всички станции имат еднаква програма. И вие ще хванете онези мисли и желания, които ви са потребни...."
     
    Доколко сме машини управлявани от външни въздействия?
    Какви са тези въздействия?
    Как ни се отразява това?
    Как да се справим?
  13. Like
    Inseparabile reacted to mvm in Забавно - 2   
    Благодарение на рекламите по телевизията научихме, че:
    1. Всяко момиче с ярка рокля носи в чантата си двулитрова бутилка с препарат за цветно пране.
    2. Хората, живеещи в огромни, луксозно обзаведени апартаменти, се хранят с най-евтиния салам и маргарин.
    3. Крайно време е да се създадат банкноти с номинал 9,99 лева!
    4. Добрата домакиня винаги има в дома си безобразно мръсни плочки, ръждиви кранове на чешмите и бъкаща от микроби тоалетна.
    5. Мармотите, прекалили с алпийската трева, обичат да се возят на гърба на мечки.
    6. Напълно е възможно в хладилника ви да се засели огромен говорещ кренвирш.
    7. Основният проблем на човечеството е пърхотът.
    8. Ако на една жена й е дошъл цикълът, тя ще се облече непременно с най-късата си и развяваща се пола или с тесни, чисто бели панталони и ще отиде на купон.
    9. Ако две деца злобно мърсят омразните си бели тениски, ще дойде не татко с шамарите, а някаква лелка с прах за пране.
    10. При подходящото настроение хората могат да разговарят с маргарина.
    11. Ако добре сте си измили косата, тя ще започне да се движи на забавен каданс. С музикален съпровод.
    12. Бирата кара мъжете да скачат с парашут, да се бият с мечове и други интелигентни неща.
    13. Известните хора нямат пари за храна и ще дойдат да ядат от вашия хладилник.
    14. Шоколадът решава всички проблеми.
  14. Like
    Inseparabile reacted to ISTORIK in Разруха   
    Понякога, в желанието да ти избодат очите, враговете ти изписват вежди. Не се знае какво печелиш, когато изглежда, че губиш.
     
    Може би така е най-добре за теб, но ти все още не си го осъзнала. Изчакай да мине малко повече време - виж какви нови възможности ще се появят... 
  15. Like
    Inseparabile reacted to АлександърТ.А. in Критици и противници на позитивното мислене - невротизира ли хората?   
    Хубава тема,и малко смешна.Смешна защото,кой не знае основното правило при хранене(на ума,тялото,)Инстинкта е само за гърдата на мама.За останалото трябва познание за дозировката и начина на прием.Малкото количество може да лекува,свръх голямото убива.И храната особено духовната трябва да се подбира.И друго е смешно  когато си внушаваш че си  цар на квартала, а очакваш да те заобичат.Значи ако налагаш своето мнение,наистина може да заболееш .Положителното мислене е приложение на любовта.Няма ли любов  в мисълта ,тя е нещо друго но не и положителна.
  16. Like
    Inseparabile reacted to Диляна Колева in Критици и противници на позитивното мислене - невротизира ли хората?   
    Трудно пиша за нещо, което мисля, че съм усвоила, защото имам проблем с думите.
    Предпочитам да покажа, защото се оплитам в обясненията.
    Да се обясни  позитивното мислене е все едно да хванеш едногодишно дете и да му обясняваш как трябва да проговори.
    Никой не го прави.
    Всички показваме как се говори, не го обясняваме.
    Тук идва и съществената разлика позитивно мислене - позитивно отношение - действие.
    Тези които спират на ниво мислене се оплитат в гореизложените проблеми, с едно уточнение това не може да ги невротизира. Хората или са невротични или не са. 
     
    Възможно е и да се опитват да променят всички, които не им помагат да поддържат новата си положителна настройка, или да ги избягват трайно – което също не е решение. Това не е положително мислене, а его-мислене. Не е решение да  се избягват завинаги всякакъв вид негативна енергия, само и само да се запази положителната  настройка. Това самоограничаване се прави само временно, в моменти на нужда и за възвръщане на силата. Но като цяло ние не можем, а и не трябва да бягаме от света – необходимо е да се научим да минаваме през него без да се губим в негатива или да се изолираме в илюзорен позитив. Позитивното отношение предполага работа по проблема, а не само мислене по него.  Безкрайните статии по въпроса са основно за етапа "мислене", да той е важен, но е само крачката към реалното обръщане на личността. В основата е постигането на позитивно отношение, което предполага действие, начин на живот.
  17. Like
    Inseparabile reacted to mvm in Забавно - 2   
    на Аляска след снеговалеж

     
    на Аляска след силен снеговалеж

  18. Like
    Inseparabile reacted to mvm in Еднополовите искат да легализират инцеста   
    Четох достатъчно руски форуми с мнения по темата за инцеста в скандинавските страни,
    всъщност това инфо тръгва оттам. 
    Да, има някои мнения, че това е провокативна информация и не е вярна
     
    Обаче като имам предвид, че от Американската Здравна Организация, през 1973 г, под политически натиск е премахнат хомосексуализма като психическо заболяване (до тогава е бил включен като психическо заболяване заедно с педофилия, содомия и другите)
    и след тази година тръгна неговата инвазия по света, че се стигна и до осиновяване законно на деца от еднополови
    съм склонна да си мисля, че и  инцеста и педофилията не е далече да се узаконят
  19. Like
    Inseparabile reacted to mvm in Еднополовите искат да легализират инцеста   
    Система за унищожаване на семейството в Норвегия
     
    През м. март 2013 г. руската телевизия "Познавательное ТВ" излъчи интервю с рускинята Ирина Бергсет, в което жената разказва за норвежката държавна система за приемни грижи, както и за звучащи невероятно политики на насилствено отнемане на деца от родителите им. Публикуваме интервюто със съкращения.
    ВЪПРОС: Ирина, разкажете как попаднахте в Норвегия и какво впечатление ви направи тази страна?
    ОТГОВОР: През 2005 г. в Москва се омъжих за гражданин на Норвегия. Тогава синът ми беше на 7 години. Отидохме да живеем там.
    продължение - източник
     
     www.russkiemateri.ru
    Превод: Любомир Чолаков, lyubomircholakov.blog.bg
  20. Like
    Inseparabile reacted to mvm in Еднополовите искат да легализират инцеста   
    Веднага след легализацията на осиновяване на деца от еднополови, Европа ДНЕС , обсъжда легализацията на инцеста (кръвосмешението). Инцеста се представя от политиците и пред телевизията като полова норма.  Въвежда се понятие "инцестофоби", всички инцестофоби се предлага да се наказват. Полова норма се признава интимността между баща и дъщеря, майка и син, брат и сестра и между други родственици с кръвна връзка. Еднополовите, или както те се наричат "ново полово съобщество" налагат легален инцест в Швеция, Дания и Швейцария. 
    ИНЦЕСТОФИЛИТЕ ПОКОРИХА ЕВРОПА . Хроника на инцесточумата




    2010 г. ШВЕЦИЯ, Документ 1. "Expressen.se". Статия: Депутат Риксдаг (Шведски Парламент) от социал-демократите предлага да се легализира инцеста в Швеция:
    http://www.expressen.se/nyheter/s-politiker-gor-incest-lagligt/

    Депутат от  Парламента на Швеция - Моника Грённ смята, че инцеста трябва да се легализира. Тя ратува за легална интимност между баща и дъщеря, майка и син, братя и сестри и между други родственици.

    2012 г. ДАНИЯ, Документ 2. "FriaTider". Статия: Датските  политици признават инцеста за полова норма.
    http://www.friatider.se/danska-socialister-vill-legalisera-syskonsex

    Датският  политик Пернилле Шкиппер иска да се признае инцеста в Дания като полова норма.

    Документ 3. 2013 г.  - ШВЕЙЦАРИЯ. Парламентът дискутира легализация на инцеста в Швейцария
    Видеодебати: http://24heuresactu.com/2013/01/31/mariage-pour-tous-les-suisses-vont-legaliser-linceste-video/

    Архив-Видеоновост:

    Документ 4. Metrobloggen.se. Борба с инцестофобите - важно направление в програмата на европейските неолиберали.

    Легализация на инцеста - се казва в програмната статия на скандинавските неолиберали:
    http://metrobloggen.se/mattiassvensson/gamla-artiklar-nyliberal-revolution/

    Мисля си, ако редица европейски страни все пак легализират инцеста, то до легализацията на педофилията ще има само още една крачка и ще е въпрос на време. А оттам до края на старата Европа ще остане съвсем малко.

    Източник: beriozka-rus.livejournal.com
     
  21. Like
    Inseparabile reacted to Лъчезарна in Мисли от Учителя за безсмъртието - раждане, смърт, възкресение   
    "Роди се" - това е най-ободрителната дума в живота на земята.
    Какво съдържа тази дума? Раждането съдържа възвишеното, мощното и силното, което подтиква цялото човечество към съвършенство. Често запитват: "Как може да се влезе в Царството Божие?" "Как можем да се освободим от ограниченията на законите, на природата, и можем ли да ги владеем?" Аз отговарям: "Когато се родите." Говоря за думата "раждане", а не за "прераждане".

    Човек се е прераждал хиляди и милиони пъти. Започнал своя живот от микроб, увеличавал се, преработвал се, за да се роди, най-сетне, като човек в пълния смисъл на думата. Прераждането е процес, а раждането - един завършен цикъл от този процес. Като се казва в Евангелието "Днес се роди", разбира се, че онзи, който е заченат преди милиони години, най-сетне се е родил. Кой се е родил? Христос Господ и Той се е родил.

    Думата "раждане" съдържа велика идея, която Бог е вложил в Духа. И когато всеки от вас почувства, че се е родил, тогава ще се избавите и ще разберете смисъла на живота. Защото мнозина от вас не сте се родили още, а се прераждате, и в прераждането трябва да се родите един ден, и ангелите да кажат за вас: "Роди се в града Давидов". Във всяко сърце и във всяка душа трябва да се роди Христос. Съвременните хора казват: "Той се е родил в Йерусалим" и отиват там на поклонение, но при всичко това те не разбират смисъла на това раждане: в тях няма стремеж да живеят като Христос. Той се роди между евреите, които бяха избрания народ, но и те не разбраха дълбокия смисъл на Неговото раждане - това което Той носеше в себе си за цялото човечество: Божията Любов.

    ***
    Сега нека разгледаме психологически думата "раждане".
    Тази дума има отношение към мистицизма. Един християнин, който иска да стане мистик, да проучи Божествената природа, да се удостои с името "човек", трябва да разбира добре думата "раждане". Чели сте в Битието, че Бог направи човека от пръст, вдъхна в него и той стана жива душа. Тогава е царил процеса на "вдъхването", а сега - процеса на "раждането". Аз бих ви обяснил думата "вдъхване", но и моето обяснение ще бъде непонятно, защото в тази дума има нещо необяснимо за сегашните хора. Обаче, ще дойде ден да я разберете.

    Сега да преминем на противоположностите, които изисква законът за раждането, който е закон за вечното развитие. Чрез този закон, Господ напълно се изявява на нашата душа и чрез него Духът положително работи. Всичките ви въжделения, са под закона на раждането; чрез него се проявява и усъвършенства висшето, Божественото съзнание в човека. Обикновеното човешко съзнание е тъмно понятие. Върху раждането има различни схващания. Ако ви попитат за тази дума ще кажете: "раждане, значи да се зачене и роди дете."

    Раждането не се разбира по отношение на тялото, а по отношение на човешката душа, т.е. зачеване на онзи Божествен зародиш, за който ви говорих, и раждането му. И когато кажем: "роди се човек", освен процеса на завързването и растенето, ние подразбираме и процеса на знанието и мъдростта. Докато няма знание, човек не може да каже, че се е родил. И животните, и рибите, и микробите се прераждат и имат стремеж да завършат този цикъл на прераждането. В българския език думата “прераждане”, подразбира преработване на нещата. Да преживяш, като вола, не е нищо друго, освен да преработваш. Значи, и ние тука на земята не вършим друго, освен преработване известна опитност, която сме придобили от милиони години.

    ***
    Ще направя малко отклонение.
    В раждането се крие една велика сила на движението; то е най-силният импулс, който може да се даде на човека. Ако бихте се пренесли на слънцето с окото на един ясновидец, вие бихте разбрали, с каква грамадна енергия изпраща то своите лъчи. Вие казвате, че топът бил много силен, понеже можел да изхвърли една граната с такава сила, че я праща на 120 км разстояние. А представете си с каква сила и бързина всяка секунда, слънцето хвърля вълните от своите лъчи и колко километра преминават, докато се спрат на едно място! Според физиците, това са 300 000 километра в секунда. Можете ли да си представите тази сила? Тези лъчи постепенно отслабват и намаляват светлината, понеже светлината зависи от силата на движението. Колкото по-силно е движението, толкова по-силна е и светлината, докато този изстрел срещне крайния предел и се спре и преобърне на тъмнота.

    А знаете ли що е тъмнота? То е обратният процес; изстрелът на светлината е отдолу нагоре, а движението на тъмнотата, което достига крайния предел - е движение отгоре надолу, т.е. от периферията към центъра. То е най-слабото движение. И така, тъмнотата е горе, а светлината е долу. Но ще кажете: "Нали знаем, тъмното място - това е адът." Адът какво е? Някои мислят, че адът е специално място на мъчение. Що е място на мъчение? Жена, която иска да роди, мъчи се; също и земята е заченала, и милиони и милиарди същества в нея и над нея се мъчат да родят. То е адът. Някои не искат да бъдат там, а искат да бъдат на Небето и казват: "Аз не искам такъв ад."

    Докато не минете през ада, хора няма да станете. Затова именно раждането подразбира този ад. И той не е така страшен. Човек, който се е родил и е прегрешил, отклонил се е от закона; предстои му падане и то ужасно. Пак ще бъде сложен в топа на слънцето, изхвърлен със силен изстрел и ще пътува в пространството милиони години и някъде ще се спре - ще зависи, с каква сила ще бъде хвърлен от Господа. И ако бъде хвърлен с голяма сила и пътува 100 милиона години, толкова години ще му трябват да се върне. Колкото по-силно се движи в пространството, толкова по-бавно ще се движи назад към Бога. И когато вече го наближи, Бог ще го привлече с по-голяма бързина.

    И тъй, да се роди човек, то значи да достигне крайния предел, до който неговата душа е хвърлена в пространството, където ще се спре и поеме своята еволюция наново. И когато завърши така своите прераждания, той ще се роди.

    Човечеството, с прегрешението на Адам и Ева, изгуби надежда. Родиха им се две деца, но смъртта ги завладя; нямаше кой да ги утеши и те, като някои богати, които нямат деца, се оплакват: "Нямаме наследници - всичко това ще остане на чужди хора, и са обезсърчени. Човечеството се намираше в такова положение, но Бог му даде безсмъртно дете, за да го избави - то е Христос.

    ***
    Затова казвам, че трябва да се застъпвате за вашия Господ и да кажете: "Ще живея с Господа; живее ли Той, и аз ще живея; умре ли, и аз ще умра." И както след страданията, Христос възкръсна, така и вие ще възкръснете - ще научите Закона за безсмъртието. Има хора, които са близо при възкресението; апостолите са възкръснали и работят на земята. Ще кажете: "Защо не ги виждаме?" Възкръсналият може да види възкръсналия, както музикантът разбира музиканта, както докторът разбира доктора и т.н.
    Трябва да имате тази способност да разбирате и затова именно стоите на земята.

    И тъй, Христос се яви. Сега Той живее, Той е между вас, Той работи във всички ви.

    И това, което хората наричат "възкресение", то е раждане, тъй наричат християните възкресението - да излезе от гроба. За мен, вие всички сте гробове - някои по-големи, други по-малки. Виждам разни надписи върху вашите надгробни паметници: еди - кой Иван, толкова години живял; еди - коя Елена, живяла толкова години; друг пък като умрял, пак бил заровен в същия гроб. Колко пъти е умирала тази Елена и носи своя надгробен паметник, с надписи на всички свои роднини. Питате: "Кога ще възкръснем?" Днес можете да възкръснете, но надгробните ви камъни са много тежки. Трябва да слезе някой ангел да ги махне. Ако за Христос трябваше да слезе ангел да махне камъка от гроба Му, колко повече трябва да слезе за вас.

    Христос в 33 години претърпя едно велико променяне, което в своя край се нарича "възкресение". Под думата "възкресение" разбирам борбата и победата на едно дете върху смъртта. И затова се ражда човек - за да се бори и победи смъртта. Когато победите смъртта, ще дойде денят на възкресението.

    Някои казват: Когато се роди Христос и ангелите отгоре възвестиха мир на хората, защо хората не се поправиха? - Защото не са научили Христовото учение, както трябва. Христос пак ще проповядва в този свят; ще Го видите, положително ви казвам. Някои от вас няма да го видят. Защо? Много естествено - защото са слепи. И дълго време ще викат, като онзи слепец: "Сине Давидов, милост към мен, допри ръката Си на очите ми!" Като ви пипне очите, Той ще ви попита: "Виждате ли?" – “Виждаме, Господи, хората, като дървета.” После пак ще ви пипне - "Сега какво виждате?" - "Хората мърдат." Това какво означава? Че вашите мисли и желания, първо са неподвижни, като дърветата, а когато почнете да виждате, нещата стават живи, като хората. Тогава ще разберете, какво нещо е и добродетелта.

    Христос е дошъл да покаже, че трябва да се борим със смъртта, да я победим и да възкръснем. Това означава рождението.

    Раждането, Неделни Беседи, 07.01.1915 г., София
  22. Like
    Inseparabile reacted to Лъчезарна in Мисли от Учителя за безсмъртието - раждане, смърт, възкресение   
    В живота на Христа има три периода, които са важни – има ги във всеки живот: раждане, смърт и Възкресение.

    Забележете, че когато Христос се роди, Ангелите се явиха на Небето и възвестиха Мир между человеците; значи Христос се роди тържествено, но виждаме, че този тържествующ Христос трябваше да умре с най-позорна смърт.

    А пита се защо трябваше така да умре?
    Съвременните хора умират и често са ме питали защо умират – има причини.
    Христос умря позорно и най-после възкръсна.

    Сега ще направя едно малко съпоставяне – как се появи смъртта в света?
    Знаем, че когато Адам беше в Рая, Бог изрази Живота и смъртта във вид на две плодни растения, от които едното нарече Дърво на Живота, а другото – дърво за познание на доброто и злото. В чисто окултен и мистичен смисъл, под Дърво на Живота се разбират всичките стремежи на Природата към Божеството – стремежът, който върви от долу на горе; то е приливът, който расте. Дървото за познание на доброто и злото обаче идва от горе на долу.

    Сега, как се е родила смъртта?
    По най-естествен път; ако пуснем два влака от две противоположни страни да се движат към една и съща точка, какво ще стане? – Катастрофа. Адам се намери между два такива влака и като не знаеше как да избегне катастрофата, умря. И всякой от вас по същия начин ще завърши, ако пипне от забраненото дърво – в деня, в който пипне, същото нещо ще се случи с него.

    Но понеже, когато пипне, той ще влезе в това велико течение от горе на долу – към Земята, него може само Божествената сила да избави от това течение. Именно затова Христос дойде на Земята, за да вмъкне хората пак в първоначалния поток на Живота – в обратния процес, който ние наричаме Възкресение.

    ***
    Значи има две раждания, но не прераждания.
    Защото прераждането подразбира всеки процес на пресекване; прераждането е закон на дисхармонията в света: да се преродиш, то значи да почнеш отново работата, която си напуснал – улавят те, затварят те и като излежиш двадесет години, останат ти петнадесет, избягаш, връщат те и ти турят още десет години, та стават пак двадесет и пет за излежаване; след пет години пак избягаш, хващат те наново, затварят те за трети път и ти налагат още по-голямо наказание. Туй е и прераждането – човек, който не иска да си излежи затвора; или в друг смисъл: когато вие сте пратен на Земята и не искате да живеете както Бог е определил, а искате по лесен начин да избягате, тогава ще ви хванат, ще ви турят в затвора и ако все бягате, няма да се свърши вашето затваряне во веки веков.

    Законът на новото раждане подразбира да изпълни човек Волята Божия.
    И не е мъчно да я изпълните, мъчнотията лежи винаги в дълбоките причини на неразбиране на Живота.

    ***
    Настанал е последен час – всинца трябва да възкръснем и ще възкръснем. И при туй Възкресение трябва да се запитаме не дали Христос е възкръснал, а дали е наближило нашето време да възкръснем – ето въпросът. Питат дали Христос е лежал три дена в гроба; вие от осем хиляди години лежите все в този гроб и не е ли достатъчно това време? Достатъчно е. И този Ангел отгоре е зов Христов, че Второто пришествие иде. Как ще ви намери Христос? Ако камъкът на вашия гроб е затворен, как ще каже Христос: „Лазаре, излез вън?“ Вашите ближни и приятели трябва да ви направят тази услуга да отвалят камъка от гроба ви и тогава Христос ще каже: „Станете!“ – и ще възкръснете.

    На всички, които ме слушате тази сутрин, аз отвалям вашите надгробни камъни.
    Христос иде. Той ще застане пред вашите отворени гробове и ще каже: „Излезте вън!“

    Великден, Неделни Беседи, 22.03.1915 г., София
  23. Like
    Inseparabile got a reaction from pcheliza in Класически композитори   
  24. Like
    Inseparabile reacted to B__ in Пренаселването на планетата и произтичащата гладна заплаха   
    Запитах се дали се чувствам пренаселен......интересното е, че дори да сме човек до човек, някои хора пак ще се чувстват самотни.
     
    vorfax, и аз мисля, че това е мит. Има много население, за да може мутациите да с по-бързи. Все пак сме на края на една епоха и трябва да минем в следващата.
  25. Like
    Inseparabile reacted to vorfax in Пренаселването на планетата и произтичащата гладна заплаха   
    Мит или реалност? Има ли пренаселване на планетата? Къде е лимитът и да изхранва населението и? Каква популация може да изхрани планетата ни?
    Сякаш е споменавана тема, но търсачката не откри посветена на въпроса. Натъкнах се само как от някакъв доклад на ООН се обяснява, че трябва да спрем да ядем месо и мляко. А интересно как е възникнала ООН?
     
    http://vbox7.com/play:47c498dfe8
×
×
  • Добави...