Jump to content
Порталът към съзнателен живот

super_stars

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

super_stars's Achievements

  1. Не знам дали точно към вас трябва да задам този въпрос, но ако е възможно бихте ли ми подхвърлили някаква насока или линк за едно нещо, което аз не мога да разгранича. Статиите и нещата във форума помагат, за осъзнаването на много неща, но аз се стремя към християнски ценности и съм избрала целта, която следвам.Повечето от нещата са насочени към Аза, към егоцентризъм и се казва, че ако нямаш необходимото себеуважение и хората около теб няма да те уважават, ако не се стремиш към себепознание и не си открил силата в теб, няма и как да я използваш!В Библията пише, че трябва да обичаш ближния, както себе си, но също и че трябва да бъдеш смирен и да не мислиш гордо за себе си... Въпросът може да изглежда глупав, но ще го задам точно така както го чувствам.. аз лично не разбирам, ако съм избрала да се стремя към смирение, това какво трябва да означава, че трябва да нямам себеуважение ли?
  2. Строго индивидуално е!Всеки човек си има сформирана своя гледна точка за живота на базата на неща през които е преминал, за това, кое е правилно и неправилно, какво е зло и какво е добро, какво е извратено! Винаги ще има хора "за" и "против" например хомосексуалността, садо-мазохизма и всякакви извратени неща.Едните ще са в подкрепа за това, че след като на човека му харесва и е щастлив значи е нормално.Другите ще настояват, че е неправилно, поради това, че е противоестествено. Аз лично мисля, че това което на мен ми харесва не е добро и е извратено! Пристрастяването към разни клипчета носят след себе си не добри неща, колкото повече се гледат, толкова повече развиват извратеността и после преминават към постъпки, ако са неовладяни на време! Ако сексът е един от начините, за изразяване на взаимни чувства на хора, които се обичат, тогава, какво място има там УНИЖЕНИЕТО?
  3. Аз самата съм си задавала въпроси, защо харесвам точно такива неща свързани с унижение, понеже съм чувала много пъти, че причина за такъв тип проблем е някаква ситуация, която е била свързана с насилие, мъчение и т.н, но аз лично не съм преживявала някакъв тип насилие или нещо подобно от някого... Като всеки човек и мен е имало хора, които са ме убиждали или са искали да ме унижат или злепоставят! В семейството ми се държат добре с мен по принцип, строгостта е в рамките на нормалното според мен, каквато е необходима за възпитателна цел, но е имало и ситуации в които са ме убиждали и са потъпквали мнението ми и много са ме убиждали, казвали са ми неща, които са ме наранявали, защото съм по- чувствителна. Ситуацията, която си спомням свързана с подстригване е може би, когато бях малка имах дълга коса и ми харесваше да я нося свободно, но не ми даваха, защото повече ми отивало с вързана коса и някакви подобни.Като всяко малко момиче и аз исках да приличам на онези принцеси с дългите коси, но винаги, когато косата ми ставаше достатъчно дълга за да приличам на онези красиви принцеси винаги трябваше да се подстригвам, защото ми казваха, че съм по-красива с някаква прическа с по-средна дължина и по-лесно се поддържа Ако трябва да отговоря на въпроса, как бих се почувствала, ако аз самата се подсрижа на такава прическа еми може би бих го почувствала като унижение е това би ми доставило голямо удоволствие и може би още повече ще си пристрастя към онези действия, които следват след това, но след това може би ще се почувствам гадно, защото знам, че е извратено, според мен истинското удоволствие идва от любовта мужду двама души или от нещо добро, а това е извратено Ако онази ситуация в детството ми ми е причинила нараняване и е провокирала странни желания, тогава, какво следва да направя, за да не ми харесва това извратено нещо, не искам да харесвам такива неща...???
  4. Не знам дали тук е мястото да споделя точно това, защото и аз не знам как да го нарека това... ....Има нещо странно, което много ми харесва или по- точно бих казала възбужда... Не смятам, че е нормално, затова и мисля, че е неправилно човек да харесва такива неща.. Бих искала да спра да го харесвам това, но не зная как!Просто съм пристрастена към това и то съсипва живота ми, защото се обвинявам и мисля, че нещо съм сбъркана! Не знам как се получи така, направо ме е срам да го кажа, но ми харесват и ме възбуждат клипчета не които са свързани с някакви отношения между мъж и жена толкова, колкото такива, каквито са с някакво момиче, което първоначално е с дълга коса и след това някой го подстригва и това ме възбужда и поводът за това не е самото момиче, а просто самия акт на постригване го примам като унижаване и това ме възбужда много и като цяло всичко свързано с унижение,естествено след това възбуждане следват логичните неща, действия, които човек прави и съм пристрастена към тях, а това отнема по-голямата част от деня ми...Когато видя някакво момиче с някаква по-къса прическа например като черта това много ме възбужда не заради момичето, то дори не ме интересува, но просто го свързвам с онези клипчета и понеже това не е нормално сигурно съм сбъркана нещо...Как да разкарам тези мисли от главата ми??????? Пристрастена съм към това удоволствие и достигането до него направо ограбва почти по-голямата част от деня ми, ограбва времето, което вместо до използвам за градивни цели го изполвам за такава глупост..... Как да се освободя от тези мисли? Как да спра да го харесвам това?Едва ли е нормално...
×
×
  • Добави...