Jump to content
Порталът към съзнателен живот

anubis

Участници
  • Общо Съдържание

    2
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    anubis got a reaction from Иво in Осъзнати сънища - споделете ги   
    Шести ден, откакто започнах да се занимавам с осъзнатото сънуване, осми записан сън. И най-накрая! Осъзнат!
    Не се получи с някоя от техниките, които опитвам, а понеже преди време постоянно ми се повтаряше един сън. Сега отново го сънувах и моментално разбрах, че съм в сън.
    Обаче не успях да направя нищо. Прииска ми се да разбия стената с юмрук, но не се получи. Събудих се след малко слизане по стълби. И все пак ми е кеф, че успях. 
    Това е най-краткият от записаните сънища (продължи около минута), но помня перфектно всеки детайл и писах три пъти повече, отколкото за предишните. Надявам се това да ми даде известна мотивация и да започна да навлизам в всета на осъзнатото сънуване.
  2. Like
    anubis got a reaction from Иво in Осъзнати сънища - споделете ги   
    Преди време се занимавах с осъзнатото сънуване. Без особен резултат, за съжаление.
    Но преди два дни имах осъзнат сън и реших да опитам отново. Предният път не си записвах сънищата, съответно не помнех почти никой от тях. Сега записах 3 за тези два дни. И за трите със събуждането не помнех почти нищо, но докато записвах, спомените ми "потичаха" и си писах по страница - страница и половина. Та днес стана нещо доста интересно.
    Написал съм си едно "С" на ръката и като се сетя правя проверки на реалността. Питам се какво съм правил преди малко, оглеждам се за надписи, цифри и т.н. И за мое голямо очудване още на втория сън, откакто започнах техниката, си погледнах ръката и се запитах дали сънувам. Гледах я няколко секунди, огледах се наоколо и си казах, че не сънувам. Нямаше никакви надписи наоколо или нещо странно, по което да разбера, че сънувам и в крайна сметка се заблудих сам. Яд ме е, че изпуснах възможност, но същевременно съм доволен от постигнатото за толкова кратко време. Ще продължавам с техниката и дано да се получи пак скоро.
     
    П.п. Изтеглих си и една програмка за андроид. Записва мозъчната активност и при самото навлизане в REM пуска някакъв звуков сигнал, който трябва да ми даде знак в съня. Някой пробвал ли е нещо такова и работи ли? Аз се съмнявам да даде някакъв резултат, най-много да ме събуди, но все пак реших да пробвам, нищо не губя.
×
×
  • Добави...