Jump to content
Порталът към съзнателен живот

petnik

Участници
  • Общо Съдържание

    1
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    petnik reacted to Розалина in Житен режим 2014   
    Здравей bastet.Житния режим за тази година се проведе от 17 февруари.Но ,да се житува, с методите на житния режим ,всеки месец, съобразно с фазите на Луната ,не е грешка,а тъкмо обратното.Аз ще се радвам Мария -София да сподели опит,защото писа ,че вече има практика в това ежемесечно,целогодишно житуване.Аз не съм била така стриктна,но също съм правила житувания в други месеци,извън официалния житен режим.Резултатите са чудесни и вдъхновяващи също.Конкретно през месец март имаме пълнолуние на 16 март,което се пада неделя.Чудесна възможност е да се житува от сряда -19 март например .През месеците аз лично практикувам (когато реша да правя житуване),петдневки.Т.е 5 дни на жито и поне още 5 дни само на растителна храна.Хубав ден и успешна седмица от мен.
  2. Like
    petnik reacted to Мария-София in Житен режим 2014   
    Започнах го от 19-ти,сряда,защото този режим по принцип е влизане в лечебницата,тоест сряда,и всички останали изисквания бяха изпълнени за срядата,да не ги уточнявам,знаем ги.Затова прецених,че няма причина да сменям деня с понеделник,чийто смисъл е друг....Това е от мен.
  3. Like
    petnik reacted to Мария-София in Житен режим 2014   
    В темите за житния режим го има файла по месеци и по дни,по пълнене и празнене на луната,какви цели се постигат,какво чистим и какво придобиваме...Препоръчвам на Бастет да изчете темите,да не повтаряме нещата.Режимите ми помогнаха в много посоки,аз съм споделяла по темите.Основното обаче,което постигнах  е това,че не съм зависима от храната,поне не в степента на масата хора.Ако има нещо чисто за хапване,хапвам,ако ли не-пия една изворна вода и си набавям енергията от природата.Знанието е сила,постига се с много четене и пробване...
  4. Like
    petnik reacted to Розалина in Житен режим 2014   
    Здравейте приятели.
    Благодаря ,че бяхме заедно в този житен пост.Да ,на човек му идва да запее от радост и благодарност.Светъл ден на всички .
  5. Like
    petnik reacted to Мария-София in Житен режим 2014   
    Като ветеран в житните режими целогодишно,искам да споделя опит от този.За мен беше "странен",не съм имала толкова дискомфортен,с болки.Почти веган съм и нямам проблеми с глад и такива съблазни.От есента имах болки в кръста,които ту се усилваха,ту изчезваха почти.В тези дни ескалираха.В последните два дни отшумяха почти напълно.Поздравявам всички,завършили успешно режима,внимавайте със захранването,това е по-тежката част от него.
  6. Like
    petnik reacted to kaya in Житен режим 2014   
    Здравейте!
     
    Присъединявам се към определението "странен".
    Равносметка дотук: по-хубави коса и кожа, лекичко гъвкаво тяло, нови сили за работа със старите проблеми. Една страхотна новина за любим човек. И една умереност, която ми липсваше напоследък. Друг път нямам никакво търпение да започна захранването. Този път, някъде около осмия ден нещо се пречупи и ми стана от хубавото "все едно". Надявам се да съумея да я запазя за повече време, ще имам нужда от нея при захранването, а и не само.
     
    Пожелавам ви да сте много здрави и изправни проводници на любовта! 
  7. Like
    petnik reacted to Аделаида in Житен режим 2014   
    Аз започвам също в сряда!!!
  8. Like
    petnik reacted to Rositsa Ioncheva in Житен режим 2014   
    Здравейте! 
    Аз тази година за първи път започнах сериозно да правя житен режим (с цялото си същество почувствах нужда от това). Имам един неуспешен опит от миналата година. Но, ако мога да си споделя, че макар и само за 2 дни (почнах в понеделник), благодарна съм, защото успявам да изчистя някои тежки неща от миналото си, да си изясня някои ситуации и да се чувствам малко по-свободна. Успявам да проконтролирам волята си. Започнах да виждам някои неща, за които преди това бях сляпа - красотата и богатството на наглед простите неща. Явно, че човек трябва да се ограничи (но по собствено желание и воля) за известно време, за да може да оцени нещата. 
    И ако мога да задам един малко интимен въпрос: някой сбъсквал ли се е със запек по време на житния режим и какво можем да направим, за да го преодолеем? Аз ще опитам с малко повече вода (топла) и мед
  9. Like
    petnik reacted to Lilavo_More in Житен режим 2014   
    Ето ме и мен, щастливо почнала режима 
    Малко неточно си планирах днес нещата и в крайна сметка набързо погълнах сутришното жито и водата и после почти на бегом по задачи. Въпреки този старт, си мисля и представям хубави и надъхващи неща.  И все си представям как се лекувам.
     
    Роси, само да ти кажа да внимаваш с меда. Аз така на един от първите ми опити за житуване, прекалих с меда и си докарах обратния ефект на твоя проблем. Нека не изпадам в подробности. Тези неща ще се регулират от само себе си, мисля.
     
    На мен едно от основните притеснения е, че в момента имам изключително слаба имунна система, която доведе до съответни усложнения.. Затова, макар че не е в оригиналният режим, заедно с житото ям и по няколко от тези годжи бери, за които все се говори как помагат при подобни ситуации. С огоромна налагане на волята не пия кафе, в краен случай мисля да си позволявам чай и то ако ми падне много кръвното.
     
    Та така..с моето житуване засега.
     
    Весело и мирно житуване на всички!
    ~праща виртуални цветя ~
  10. Like
    petnik reacted to Синьозелена in Житен режим 2014   
    Здравейте, житни съфорумци :-)
     
    Аз започнах днес (19.02.14) и се чувствам добре. Радвам се, че отново дойде време за житен режим и че го провеждаме заедно. Желая на всички нас просвета и обнова. Любов, Светлина, Мир и Радост   
  11. Like
    petnik reacted to kaya in Житен режим 2014   
    Здравейте!
     
    Бързичко се търкулна годината и посъбрах материал за осмисляне и чистене.
    И въпреки, че хранителните ми навици леко се влошиха последните месеци и си помислих, че този път може би ще ми е по-трудо, вчера, когато започвах режима, се усетих радостна и лека.
    Все едно тялото ми ликуваше "Ехеее, най-сетне нещо хубаво и за мен!" 
     
    Пожелавам ви леко и вдъхновено житуване и ще се радвам да споделяте как се чувствате през различните дни!
  12. Like
    petnik reacted to Мира; in Житен режим 2014   
    Здравейте, аз за първи път правя житния режим. Искам да попитам дали правилно приготвям житото. Взела съм жито за покълване. Накисвам го във вода за 24 часа, след това го оставям за един ден да покълне и когато се покаже кълна го консумирам. Общо - 2 дни подготовка. Кажете ми това правилно ли е и ако бъркам нещо поправете ме.
    Пожелавам на всички лек и ползотворен ден!
  13. Like
    petnik reacted to Розалина in Житен режим 2014   
    Здравей Мира.Благодаря че писа в темата .Пожелавам ти успешен житен режим с добри резултати,които с радост да споделиш с нас.По въпроса,който задаваш,аз лично накисвам лимец в гореща вода от вечерта и това консумирам на следващия ден.Понякога правя това и рано сутрин за деня.Лимецът е мек и много бързо става добър за ядене .Вкусен е дори суров .Като пиша това,съвсем не твърдя,че това е правилно,а ти постъпваш неправилно.Всички можем да правим разумни опити и когато имаме достатъчно резултати да ги споделим.Много хубава е книгата на Христо Маджаров ,за изтегляне на която има даден линк в началото на тази тема.Там е писано за покълналото жито и за другите начини на приготвяне.Лимецът се появи наскоро в тази практика,което е повод да бъде отричан.Въздържам се от оценка и казвам,че всеки споделен опит е полезен.Ето един малък откъс от книгата на Христо Маджаров :
     
     
    Житни режими. Правилно отношение - обзорен материал от Христо Маджаров; цялата книга
     
     
    Хубав ден на всички.И понеже сме в темата за режима,преди време бях чела,че е добре в петък човек да даден парите,които е икономисал от собственото си хранене по време на житния режим на някой беден и нуждаещ се човек.Още веднъж желая на всички един хубав и благословен ден.
  14. Like
    petnik reacted to Lilavo_More in Житен режим 2014   
    Ей, как сте приятели?
     
    При мен най-сетне се притъпява чуството на постоянен глад и мога да работя по-концентрирано над другите ми задачи. 
     
    Сънувам цветни и интересни неща и нямам търпение да си легна довечера и да продължа с нощното кино 
     
    Как върви режимът при вас?
     
     
    Поздрави и хубав ден и от мен!
  15. Like
    petnik reacted to Мария-София in Житен режим 2014   
    Поздрави на всички!Аз съм  от сряда.Всичко е нормално.В житейски  план изчистих ситуация,която ми тежеше от няколко месеца.
  16. Like
    petnik reacted to Мира; in Житен режим 2014   
    Розалина благодаря за отговора. На мен ми е трети ден. Въобще не съм почувствала досега глад, даже ми става тежко от житото - може би защото го смесвам с орехите. Също така чувствам прилив на нова енергия и бодрост. Изпитвам радост и любов към природата и света. Определено бих продължила режима 10 дни, ако продължавам да се чувствам така и не ми тежи спазването му.
  17. Like
    petnik reacted to kaya in Житен режим 2014   
    Здравейте, отново! (:
     
    Сутринта усещах главата си голяма и лека. Пийнах вода с малко лимон и се оправих. Разсеяна съм, приготвих си житцето и го забравих у дома (поне ябълки и орехи си имам на работа). Най-интересното за мен е, че днес шефът ми малко ме поскастри по повод на задача, по която бях доста разсеяна предните седмици, та явно работя по тази тема... Като цяло ми е труден ден без житото, малко ми е лошо и отпаднало точно в момента, но, като се прибера и хапна, предполагам ще ми мине. Пък и мисля, че е повече заради негативните емоции и притеснение, които получих по повод на скастрянето, отколкото заради храненето. Инак не ме мъчи глад.

    Пожелавам ви лека вечер и хармонични почивни дни! На мен те са ми най-трудните от режима, защото съм свикнала да похапвам повече, когато стоя вкъщи. 
  18. Like
    petnik reacted to Розалина in Житен режим 2014   
    Здравейте приятели.Чудесно е да бъдем заедно.От скромния си опит ,с около 7 житувания ,мога да споделя следното.Житният режим не ни лишава от нищо.Точно обратното ,ако го правим правилно ,той ни дава много неща.Дава ни тонус и енергия,каквито сме позабравили,че имаме.Дава ни спокойствие и добро разположение на духа.Олекваме на килограми и възвръщаме гъвкавостта на походката си.За да се получат всички тези ефекти е добре човек да спазва някои най-прости правила.Първото е ,да се опитаме да направим режима -пост  дисциплинирано.Т.е разумно да приемаме  порцията храна ,в приблизително едно и също време и с нужното отношение.Ние ,съвременните хора ,понякога се храним пред телевизора , компа или набързо в движение .Нека сега имаме малко по-различно отношение,ако сме от тази делова и забързана група,която има куп ангажименти на главата си.Да спрем  за малко и да се изключим от бесния ритъм.С благодарност да се нахраним и пак да благодарим.В първите  години съм правила следните грешки:1.Да забравя да ям.Особено след 3 ден,човек не усеща нужда от храна.В резултат о това се прегладнява и човек много отпада изведнъж.Смятам,че не бива да се докарваме до там.2.Да не пия вода.Резултата -главоболие,слабост и замайване.3.Да ям повече орехчета ,ябълки и мед,а житото да остава.Затова сега просто разделям на три всичко,спазвам точните количества и се храня с тях три пъти на ден.Желая на всички един наистина хубав и лек житен пост.
  19. Like
    petnik reacted to toncho83 in Житен режим 2014   
    Аз започнах на 17-ти (вчера).Цял ден ме боля глава и ми се виеше свят.Вечерта реших да си измера кръвното и ако е заплашително ниско да прекъсна.115/75 беше,така  че реших да изтърпя  главоболието  и продължих.Правя го с лимец. Не го кисна,а направо така го ям.
     Днес се чувствам превъзходно.В добро психическо и физическо здраве  
    Успех
  20. Like
    petnik got a reaction from Иво in Житен режим 2014   
    Здравейте приятели!
    Опитвам се да правя изчистващия и опрощаващ режим от преди повече от 5 години...досега най-дълго е бил за мен само 3 дена...
    Тази година съм решена да впрегна цялата си воля и решимост...дори започнах миналата сряда...но се оказа, че е добре да има такива тренировки
    Щастлива съм, че тази година съм с вас...с  любов и взаимна подкрепа всички ще успеем!
    Присъединявам се в сряда - 19.02.
    Мир, Светлина и Любов!
  21. Like
    petnik got a reaction from Розалина in Житен режим 2014   
    Здравейте приятели!
    Опитвам се да правя изчистващия и опрощаващ режим от преди повече от 5 години...досега най-дълго е бил за мен само 3 дена...
    Тази година съм решена да впрегна цялата си воля и решимост...дори започнах миналата сряда...но се оказа, че е добре да има такива тренировки
    Щастлива съм, че тази година съм с вас...с  любов и взаимна подкрепа всички ще успеем!
    Присъединявам се в сряда - 19.02.
    Мир, Светлина и Любов!
  22. Like
    petnik reacted to Розалина in Житен режим 2014   
    Здравейте, приятели!


     
    Отново е месец февруари и всички добре знаем, че е време за житен режим.
     
    Житният режим се е запазил като практика в Бялото Братство. Прави се всяка година през февруари, веднага след фаза пълнолуние. Започва се в първите дни на разсипа на Луната. Добре е да се започне в сряда, но по-важно е да не е по-късно от третия-четвъртия ден след пълнолунието. Целта му е пречистване и обновяване на организма след зимата.
     
    Тази година, обявената начална дата за житния режим, е 17 февруари 2014 година, понеделник. Във ФБ има групи, които ще спазят традицията на деня сряда и ще започнат режима на 19 февруари. Която и от двете дати да изберем, пожелавам на себе си и на всички житуващи, да се изпълним със светлина и хармония, за да се подготвим за енергиите на идващата пролет.
     
    Житният режим продължава 10 дни. В сайта има много и разнообразна информация, която е на разположение чрез линковете по-долу. Ако за пръв път ще правите житен режим и имате въпроси, на които не намирате отговор, можем да ги дискутираме в тази тема.
     
    Пожелавам на всички, с Мир и Радост, да постигнем Благост!

     
    ---------------------
    За начало, ето някои полезни страници от нашия сайт:
    1. Teми от форума - Често Задавани Въпроси и обсъждания,свързани с житния пост през годините
    2. Мисли от беседи на Учителя за житото и житния пост
    3. Статии за житния пост - линкове към статии за житния пост
  23. Like
    petnik reacted to Розалина in Житен режим 2014   
    Здравейте приятели.Ето и някои полезни линкове :
     
    Житното зърно - беседа от Учителя Петър Дънов

    Абсолютна чистота - лекция от Учителя

    Мисли за житното зърно - избрани мисли от Учителя

    Житни режими. Правилно отношение - обзорен материал от Христо Маджаров; цялата книга

    Притчи за житното зърно: 
    Притча за сеяча
    Мъдрецът, царската дъщеря и дървото на живота
    Житно зърно, колкото кокоше яйце 
    Десетте житни зрънца 
    Куршум и Житно зърно 
    Житното зрънце на Заратустра.
  24. Like
    petnik reacted to Lilavo_More in Житен режим 2014   
    Здравейте, приятели и от мен!
     
    Благодаря за хубаво оформената тема и за информацията и за всичко! Личи се, че е създадена с много любов
     
    Вълнувам се и съм щастлива, че настъпи време за Режима.
     
    Толкова много неща ми се случиха миналите месеци... И толкова бих искала да ги оставя в мналото и да не мисля с тъга за тези неща. 
    Искам да се пречистя и оздравея духовно и физически. И да продължа на чисто в бъдеще.
     
    Правя режима от 5 години насам, но като че ли никоя година не ми е бил толкова необходим колкото тази...
     
     
    Аз започвам в сряда. А вие?
     
    Мир и радост на всички!
×
×
  • Добави...