Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Diana77

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Diana77's Achievements

  1. Отново благодаря, наистина помощта ти беше много важна за мен, както и подадената информация. Книгата "Четирите споразумения" на Дон Мигел Руис се оказа интересно и полезно четиво. Иначе със съответният човек изкарахме почти седмица постоянно заедно след което той изчезна безследно. Беше ми тежко първият ден-два,но ми даде време да се замисля, което се оказа полезно. Последните месеци бяха кризисни за мен, приятелят ми много ми липсваше и очевидно неправилно се опитах да го заменя за някой в който намерих сходство с него. Осъзнах че последните месеци не се държа като себе си и че под влияние на мъката съм станала лесно податлива на всякакви предимно вредни влияния. Мой добър приятел макар и от разтояние много ми помогна да го осъзная. Мисля да не се виждам вече с човека и като се оправи живот и здраве здавословният ми проблем да попътувам. Пак казвам, много благодаря, наистина всичко написано тук като отговор на въпросите ми ми помогна безкрайно. Мога само да се надявам да не повтарям същите грешки!
  2. Oтново много благодаря за отговора Диляна Колева. Ти всъщност много прозорливо улучи един аспект,който аз пишейки повече за себе си, неумишлено бях премълчала. Съответният човек е имал дългогодишна връзка с жена,за която всички казват че е имала големи сходства с мен,не толкова визуално,колкото поведенчески. Аз също я познавам слабо и споделям това мнение. До колкото знам жената се е държала доста грубо и обидно към него, а той и до сега не отрича че е имал много силни чувства. В крайна сметка тя го е изоставила. Мисля, че това абсолютно допълва твоят отговор. Въпроса е че моят проблем остава,защото нещата като че ли се задълбочават. Виждаме се все по-често и все по-рядко аз съм инициатора, както беше в началото. Общо взето по една или друга причина през ден сме заедно. Това не значава,че поведението му с нещо е променено-изискванията са постоянни, като междувременно ми се обяснява че аз нямам никакво значение за него. Напълно съм съгласна с това че трябва да променя самооценката си, друг е въпроса, че не знам от къде да започна и как да го направя изобщо.
  3. Към didi_ts - Диляна Колева. Отново благодаря за отговора. Здравословният ми проблем не попречи на човека да ме търси. Видяхме се неколкоктатно. С поведението му свиквам, в някаква степен то дори се смекчи, но сега ситуацията е такава, че ми се налага едно господарско и собственическо чувство от негова страна. Диктува дрехите, поведението ми, както и в един или друг момента отношенията с околните. Не съм позволявала това на никой и сама си се ядосвам, че в момента го допускам.
  4. Отношенията между майка ми и баща ми бяха добри. Разбираха се и се уважаваха. Проблема беше в това, че когато аз навърших 3 години баща ми се разболя от множествена склероза и следващите 9 години до смъртта му през 1989 г. беше обездвижен и на легло, като за него се грижеше майка ми, която същевременно работеше и като гимназиален учител. Аз се разбирах чудесно с баща ми,макар и инвалидизиран, ме възпитаваше предимно той, като никога не е превръщал състоянието си в тежест за околните. Баща ми беше лекар и чудесно осъзнаваше сериозността на заболяването си, но както казах не се държеше като обсебващ инвалид. Доколкото е ималко караници между баща ми и майка ми те са произтичали предимно от нейната изнервеност и преумора. На другият въпрос-имам сестра 7 години по-голяма от мен, от първи брак на майка ми. До 16 годишна тя живееше в провинцията,след което дойде при нас. Като дете бях много привързана към нея, но тя създаваше много неприятности на майка ми. Караше тежък, закъснял пубертет, а и очевидно се чувстваше пренебрегната и ревнуваше майка ми от мен. Отношенията ни сега вървят на приливи и отливи-има периоди в които се разбираме отлично и такива в които не си говорим по месеци, като във вторият случай конфликтите идват от нейна страна.
  5. Благодаря за отговора. Проблема ми е че всъщност настоящият ми "приятел"(слагам думата в кавички,тъй като не считам че може да бъде окачествен като такъв за момента) изключително силно напомня на бившият ми починал приятел, поне като характер и реакции. Това беше едно от нещата, което ме привлече всъщност и го споделих с него.Споделих и много други твърде лични неща, който не съм споменавала дори и пред много близки мои хора, а него познавах тогава от седмица. Дотогава отношенията ни се развиваха сравнително нормално, но от този момент нататък започна това поведение за което споменах в предишният си пост-обидно,изискващо и унизително.За момента при мен се появи здравословен проблем,който изисква около месец поне, за да се отстрани и съответният човек разбирайки за него не се обади нито веднъж. Имам подозрение обаче че след края на този проблем,ще ме потърси отново, а както споменах независимо от емоционалната ми ангажираност към него не желая да продължавам връзка от подобен тип.Няма отговор на въпроса как да се справя с чувствата,който твърде бързо се развиха към него?
  6. Имам сериозен проблем с връзките и той датира от около 20 години. Винаги се забърквам във връзки с еднакъв тип хора-избухливи, агресивни, злоупотребяващи с алкохол, и прилагащи физическо насилие. До сега имам 2 такива дълготрайни връзки-едната завършила с брак и разпаднала се след 10 години, и втора продължила 5 години,която завърши със смъртта на партньора ми преди 8 месеца. При всеки един от тези случай партньора ми е твърдял (и аз до голяма степен го вярвам) че е много влюбен в мен и че много иска да сме заедно. Да поясня, аз самата не се изживявам като жертва, истината е че и аз съм доста своенравна, упорита и не малко агресивна. Въпроса ми е следният-в опит да преживея смъртта на приятелят ми се забърках в поредната ненормална връзка. Човека в случая не е физически агресивен,но се държи с мен изключително грубо,обидно и унизително. Това което ме притеснява е че това му поведение не ме отблъсква, а обратното очевидно ме привлича ,защото за кратко време започнах да изпитвам сериозна емоционална зависимост. Достатъчно възрастна съм вече и искам да прекратя веднъж за винаги подобни мазохистични взаимоотношения, но искам да знам къде е първопричината им, за да мога да реагирам адекватно на проблема.
×
×
  • Добави...