Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ayskara

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Ayskara reacted to Орлин Баев in Консултация със специалист онлайн   
    Преди 10 години Силвия (Шехина) предложи да направим рубрика за насочващи отговори, отправяни към хора с тревожни и др. душевни трудности. Админите оформиха визията и започнахме да отговаряме. В самото начало се включи психиатърът-психотерапевт Тодор Първанов, а Силвия изчезна нанякъде. Ние двамата продължихме. В течение на годините колеги психолози се включваха за малко и се оттегляха, но ние продължавахме. След време се ангажираха колежката от Варна Диляна Колева, а по-късно и Георги Балджиев. В момента пишат и Андрей Филипов, Лина Коцева, Василена Христова - надявам се да продължат в дългосрочен план! 
    Десет години - не са малко... Почнахме като на шега, но постепенно да проверим "Психотерапия онлайн" и отговорим, се превърна в част от ежедневието ни. Защо го правим? Очевидно не за пари, нито за слава. Защото да помагаме, е част от призванието ни на тази земя - затова. Защото любовта, проявяваща се през нас и искаща да се влее в хората в нужда, го изисква. За Бога го правим - изцяло благосърдечно и алтруистично. Понякога да се отговори на питане, отнема по час или повече да се прочете и осмисли казусът и още два пъти по толкова, за да се даде качествен отговор... Рубриката е наречена от админите "Психотерапия онлайн" не изцяло точно - отговорите ни са в консултативна и психотерапевтична посока, но реалната психотерапия далеч надхвърля тези ни трасиращи, словесни щрихи. 
    В българското нет пространство вероятно са се появявали и други подобни форумни платформи, но единствено тази се задържа устойчиво и продължава да се развива и помага качествено и неуморно. Вероятно защото сме искрени и го правим от сърце и душа, изцяло доброволно и непринудено. Без в "Психотерапия онлайн" да правим актуална психотерапия, спазваме етичните принципи в духа на едно качествено психотерапевтично консултиране, като се стараем да бъдем максимално полезни и обективни, доколкото форматът на обмен на писма го позволява. 
    На снимките: Тодор Първанов, моя милост, Георги Балджиев, Диляна Колева, Василена Христова, Лина Коцева. Празнуваме десет годишнината на "Психотерапия онлайн" в италианския ресторант в Софарма бизнес кулите, София. 
    Желая на всеки един от нас лични и професионални успехи, а рубриката :Психотерапия онлайн" - възнамеряваме да я има и върши чудесната си функция още дълго. Времето (с наша помощ), ще покаже!
    Орлин




  2. Like
    Ayskara reacted to д-р Тодор Първанов in Паника   
    Здравей!
    Нека направим обратното и първо разберем, какво мислиш, когато усетиш,че паниката идва.За целта, носи винаги в себе си едно тефтерче и химикалка, в момента, в който усетиш първият симптом на паника, извади тефтерчето  и започвай да записваш, всички мисли които ти идват в съзнанието.След това ги напиши във форума, така  ще знаем, какво да те посъветваме.
  3. Like
    Ayskara reacted to Орлин Баев in Тревожност и страх   
    Дишането е добра посока, друга психотелесните опити, фокусирани в доверие/ смирение, водената медитация/ хипнотерапия. Самостоятелната работа с автохипноза, спорт и дишане, поведенческото излагане на стресори с вече промененото отношение решава казуса! 
    Успехи!
  4. Like
    Ayskara got a reaction from Орлин Баев in Тревожност и страх   
    Потърсих помощ.Ходя при П.Кралев в Ст.Загора.Има резултат,бавно става ,но важното е че даже понякога имам съвсем нормални дни,моменти на щастие и спокойствие(така жадувани).Работим с холотропно дишане.Тревожноста я има все още.Паник атаките засега ги няма.
×
×
  • Добави...