Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Galin95

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Galin95

  1. Здравейте.Въпроса ми психотерапията работи ли при депресия или трябва да пия антидепресанти цял живот.От години се лекувам от ОКР с медикаменти,като при спиране на лекарствата се влошава състоянието ми.Последното влошаване беше именно някакво депресивно състояние- загуба на удоволствие от обичайните дейности,пълна демотивация и липса на енергия.Писна ми да пия лекарства,знаете какви са т.н. странични ефекти няма да ги изброявам.Въпроса ми е има ли справяне с депресията и тревожноста извън медикаментите и кой определя дали даден човек може да се повлияе от психотерапия.
  2. За ерекцията ок, но точно на тестостерона оказват ли влияние, защото във интернет точна информация не намирам ?
  3. Д-р Първанов, нещата се нормализираха,но искам да попитам един конкретен въпрос на който не намерих отговор в интернет, оказват ли цигарите негативен ефект на производството на тестостерон в организма ?
  4. И един последен въпрос.Мога ли да пия чай от гинко билоба заедно с лекарствата,защото прочетох,че не е препоръчително с някои видове антидепресанти ?
  5. Ами депресията е овладяно явно, но в началото на епизода симптоми си имаше.Демотивация,не изпитвах желание за нищо,удоволствие от нищо,постоянни мисли за смъртта и страхове.След това започнаха и натрапливите мисли и усещания и се започна отново лечението с медикаменти,просто защото не се търпеше.Мисленето ми се променя при прием на лекарства и като цяло се чувствам щастлив и с желание за живот.Епизодите се повтарят от няколко години насам и всеки път е месец,месец и половина след спирането на медикамента.Иска ми се да има вариант при който има овладяване на депресията и окр,но не на цената да нямам сексуална функция..
  6. Здравейте, на 25 съм и имам ОКР.Диагнозата ми е поставена от психиатър заедно с депресия.Като лечение приемам Анафранил и Флуанксол, но проблема е,че либидото ми много пада, нямам никакво сексуално желание, трудно достигам ерекция, а и ерекцията не е същата като без приема на лекарства.Въпроса ми е следния, има ли начин при приема на антидепресанти да се запази либидото и сексуалната функция изобщо на едно нормално ниво или винаги ще е така ? При евентуална смяна на лекарството с друго или прием на някакви добавки може ли да се реши проблема ? Без лекарствата нещата не са ок, а и доколкото знам при Окр терапията е опция, но за депресията си трябват медикаменти ..
×
×
  • Добави...