Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Безстрашната

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Безстрашната got a reaction from Орлин Баев in sisitodov   
    Здравейте! В Пловдив има поне веднъж месечно курсове на Алексей Бъчев. Не знам дали може да са ви полезни, но проучете. Информация за курсовете има в групата Животът може да е чудо във фейсбук, присъединете се, там има повече информация.
  2. Like
    Безстрашната got a reaction from Лина Коцева in Страх от кръв и болести   
    Здравейте! Искам да ви благодаря че тласнахте започването на промяна. Реших да си променя и потребителското име, ей така за мотивация (пък е и забавно).
    Изчетох много статии в блога на Орлин Баев, много мотивиращо ми действат някои. Прочетох книгата Обсебен мозък, направо ме стресна колко зле може да стане положението, много отрезвяващо беше. Опитвам да бъда по-сериозна в прилагането на техники за намаляване на тревожността. Започнах редовни занимания с йога, тренировки, дихателни техники за успокояване. Дихателните техники действат чудесно при някакви мрачни мисли и сценарии, които ми идват в главата от време на време, но не успявам да ги приложа когато външен стимул провокира силна стресова реакция в мен, В тези моменти опитвам да сменя мирогледа, казвам си че така се упражнявам и ставам по-силна психически и когато успея се чувствам много горда. Това, върху което още работя е как успехите да стават повече. Често когато ме обземе тревожност  с казвам че тя е нещо нормално в тази ситуация и нека си ме тревожи, на мен пък няма да ми пука. Все още обаче решавам че нещо е мръсно  или изцапано с незнайно от къде дошла кръв и започвам сценарии и страха става много силен. Понякога решавам че ще изпълня "ритуал" по почистването половинчато (след като не успея изобщо да не го направя), не знам дали е правилна стратегия или пък отлагам доста време. Притеснявам се да излизам, за да не видя нещо, което не искам, въпреки че понякога решавам че ще го направя, за да се сблъскам със стимул (това е рядко). Не мога още да се отърся от очакването да бъда човека, който бях преди или по-добър, защото явно предишинят ме докара до тук.
    Също така чета хубави книги, в тях пише едно и също за тревожността, но ми харесва да ги препрочитам нещата. Опитвам повече да съм настоящето и по-малко да водя вътрешни диалози. 
    Имате ли идеи за други техники, които биха помогнали в ситуациите, които още ме тревожат.
×
×
  • Добави...