Jump to content
Порталът към съзнателен живот

cenovtrans

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    3

Мнения добавени от cenovtrans

  1. Типичен пример за дереализация, първия път когато аз  я получих се погледнах в огледалото и се запитах... Това аз ли съм? На мен ли говорят? Според мен щом се е стигнало до нея имаш нужда от ПСИХОТЕРАПЕВТ, а не от ПСИХИЯТЪР много важно разграничение! Важното е, че с правилния терапевт, дереализацията отшумява. 

  2. Човек 88

    Ти страдаш от ОКР бе приятелю, ако ме питаш откъде знам. Ами аз изпадах в същото състояние като теб с анализите и какво трябва да направя за да се оправя. Айде стига си писал глупости и започвай терапия иначе няма оправия. 

  3. Здравей! svetoslav_m

    За съжаление с тези непрекъснати анализи и "преоткриване" на проблема само се заплиташ. Можеш да пишеш тук докато умреш и нищо няма да постигнеш, убеден съм . Сега дай малко по-трезво и помисили щом ходиш от 3 години на терапия и нямаш подобрение на какво се дължи. Опитай се поне за 1 ден да спреш със анализите на състоянието ти и ще видиш, че на следващия ден това което си анализирал ще ти се стори безмислено. 

  4. Здравей , Елина . Коментар от първо лице , в момента ходя на психотерапия и мога да кажа , че това е едно от най - правилните ми решения като цяло . Добре си осъзнала , че хапчетата не водят до нищо хубаво . Сопред мен основната ти цел в момента трябва да си разпределиш финансите , за да започнеш психотерапия . Не си заслужава цял живот да живеем с тези мисли и състояния . 

  5. Благодаря ви , за бързите отговори !  Аз знам , че тези неща идват за да научат човек за нещо , те не са тук за да ни пречат . Щом се стигне до такива състояния започваш да се замисляш над живота .Разбираш доста неща за себе си , гледаш се от друг ъгъл . Разбираш , че не си за дълго тук и се смиряваш се над себе си и се приемаш . Помогна ми да осъзная , че нищо не знам за себе си . Разбира се аз си мислех , че като се харесвам , това означава че се приемам , но това е повърхностно . И няма нищо общо с исктинското приемане . Благодаря ви още веднъж !

  6. Здравейте ! 
    Първо Весела Коледа ! 
    Преди време бях писъл за моите симптоми ( може да ги погледнете в профила ми ) 
    Накратко : Дереализация чувство за нереалност , задавал съм си много странни въпроси примерно докато шофирам съм се питал . Аз ли карам колата ? Стигал съм до там , че веднъж се погледнахв огледалото и до такава степен се уплаших от образа ми , че повърнах . На моменти се стрясках от снимките ми . Като се погледнех в огледалото директно влизах в него , като изляза навън щом ми се покаже сянката моментално все едно се залепях за нея . След тези преживявания първото което му хрумва на човек е , че е болен . И започнах да търся понеже симптомите на повечето болести се препокриват стигнах до много налудничеви заболявания .
    Които още като си ги помисля ми настръхва косата . Направих си изследвания . Кръв ,Урина , УНГ , Очен , и Невролог . Дори си направих и снимка на врата , понеже си бях въобразил , че е от него . И се оказа , че всичко е наред по-здрав не съм бил никога ! И си казах , добре явно е на психична основа ( Нещо в мен винаги ме е насочвало в тази насока но все пак исках да се уверя , че съм физически  здрав ) Усещах че вътрешно се борех с тези симптоми много силно
    и забелязах , че след всяка борба с това чувство ( което преборвах за 1 ден ) на другия ден идваше пак и ме смазваше . ( До тогава не съм си и мислел че може да е от страх ) . Плачех почти всяка вечер в продължение на около месец . И тогава осъзнах и се запитах
    ами ако го оставя да ме " съсипе " какво ще стане ? И тогава започнах чрез мой метод да наблюдавам тези симптоми и един вид смирение пред себе си . Усещах го когато идваше и просто го оставях да се изяви ( Което не беше лесно ) Защото умът търси и започва да анализира какво става
    уплашен е от това нещо което става с него . И вместо да се боря исках това чувство да се усили и така и ставаше . На моменти ме сковаваше и започвах силно да се натъжавам . Но всъщото време започнаха да изплуват самите страхове , точно ситуациите в които са се проявили . Точните думи 
    които са ми казали в тази ситуация . Оказа се , че 80 % от страховете са от баща ми . Като малък като грешах викаше по мен . Че съм боклук и нищо не става от мен . Тези неща ги казваше защото е доста нервен човек . Но въпреки това съм му простил за всички обиди и за държанието му .
    И така продължих да се самонаблюдавам и приемам . Усещах как влизам и излизам от тялото си . Започнах да изпитам неща които са трудни за обяснение . Все едно се усещам тялото си с друга вибрациия . Започнах така наречаната НЛП Терапия: https://www.youtube.com/user/baevdji - това са клипове на Г-н Баев , които много помагат силно преворъчвам ! Започнах и разговори с вътрешното дете , чувах го как ми казваше , че го е страх все едно направо искаше да излезе и да избяга от мен ( Това дете всъщност се явява подсъзнанието ) Сега постоянно извиквам страха извиквам тези ситуации и напарво се " гмурвам в тях Казвам си ето идва , каквото и да стане ще го приема . Осъзнах , че не борбата побеждава страховете , а смирението над тях , те автоматично се трансформират когато ги приемаш , когато не бягаш от тях . Защото няма как да избягаш от себе си , безмислено е ! Всяка една борба със вас самите ви задълбочава в нови страхове които не искате .
    И така за сега , упражнявам коремно дишане . Разбрах , че досега съм дишал предимно с гърдите . Дори в момента след като издишам чувам мисили от типа боклук съм , нищо не става от мен . Често и обиждам родителите ми но научих , че подсъзнанието работи на огледален принцип и тези мислит означават всъщност . Аз обичам майка ми и баща ми и не искам да им се случи нещо . И така моя съвет е към хората които се намериха в горепосочените симптоми да не се борите с този страх . Наблюдавайте се , също така може да си определите час за страх и да пожелаете да ви съсипе буквално . Това е от мен за сега силно се надявам да съм бил полезен . Весела Коледа и Щастлива нова година ! 

  7. Здравейте ! Искам да кажа , че за първи път пиша в такъв форум и за първи път търся помощ като цяло .

    В момента съм на 20 г.  години момче  изпитвам доста странни неща , не мога да кажа точно отколко време защото като връщам лентата назад може би от 3 4 години , но напоследък нещата рязко се влошиха . Започвам направо , имам съмнения за Би Полярно Разстройство или Де Реализация , Напоследък може би от 1 година получавам паник атаки , понякога изпитвам ужас когато хората ме гледат и буквално не знам какво правя в тези моменти . Когато видя някое момиче въхритат мисли и странни емоции забързвам крачка и след това всичко се оправя , ( Но това ми е най-малкия проблем ) По-големият е , че усещам че съм извън тялото си , когато се гледам в огледалото аз почти не се разпознавам щом го погледна и все едно влизам в него (чувам мисли от типа : Това аз ли съм ? ) Като излеза на вън или мина под лампа първото нещо което правя е да видя сянката си .Вече няма значение кой стои до мен защото на моменти въобще забравям че говоря с него и че е до мен . Просто хората идват и заминават , все едно никога не съм ги виждал . Мислите за самоубийство ги има но са рядкост . Също така и имам мания за надмощие имам чуството че играя роли постоянно , като вървя някъде и чувам само аз съм по-голям от вас или нещо от сорта не ме гледай и започвам да обиждам хората без реална причина . Вече се появява и проблем с мисловната дейност , Пример занимавал съм се с бойни спортове , но като тръгна да говоря за някоя случка или за нещо от спорта , все едно не съм тренирал никога и , че нещата за които говоря не са се случвали а знам , че са реалност . Вече не мисля дори за жени или пък още повече за секс . имам чуството , че съм в един и същ повтарящ се цикъл на страх и отчаяние . А най-странното е , че като пиша в момента все едно тези проблеми не съществуват . Другото нещо за което се сещам е , че като си представя как изглежда лицето ми все едно нещо в мен се променя и ставам друг човек който се чуди защо въобще пиша тези работи и за кой се отнасят .,.. Силно се надявам някой който е имал сходни проблеми да даде компетентно мнение , Благодаря предварително ! 

  8. Здравейте ! Искам да кажа , че за първи път пиша в такъв форум и за първи път търся помощ като цяло .

    В момента съм на 20 г.  години момче  изпитвам доста странни неща , не мога да кажа точно отколко време защото като връщам лентата назад може би от 3 4 години , но напоследък нещата рязко се влошиха . Започвам направо , имам съмнения за Би Полярно Разстройство или Де Реализация , Напоследък може би от 1 година получавам паник атаки , понякога изпитвам ужас когато хората ме гледат и буквално не знам какво правя в тези моменти . Когато видя някое момиче въхритат мисли и странни емоции забързвам крачка и след това всичко се оправя , ( Но това ми е най-малкия проблем ) По-големият е , че усещам че съм извън тялото си , когато се гледам в огледалото аз почти не се разпознавам щом го погледна и все едно влизам в него (чувам мисли от типа : Това аз ли съм ? ) Като излеза на вън или мина под лампа първото нещо което правя е да видя сянката си .Вече няма значение кой стои до мен защото на моменти въобще забравям че говоря с него и че е до мен . Просто хората идват и заминават , все едно никога не съм ги виждал . Мислите за самоубийство ги има но са рядкост . Също така и имам мания за надмощие имам чуството че играя роли постоянно , като вървя някъде и чувам само аз съм по-голям от вас или нещо от сорта не ме гледай и започвам да обиждам хората без реална причина . Вече се появява и проблем с мисловната дейност , Пример занимавал съм се с бойни спортове , но като тръгна да говоря за някоя случка или за нещо от спорта , все едно не съм тренирал никога и , че нещата за които говоря не са се случвали а знам , че са реалност . Вече не мисля дори за жени или пък още повече за секс . имам чуството , че съм в един и същ повтарящ се цикъл на страх и отчаяние . А най-странното е , че като пиша в момента все едно тези проблеми не съществуват . Другото нещо за което се сещам е , че като си представя как изглежда лицето ми все едно нещо в мен се променя и ставам друг човек който се чуди защо въобще пиша тези работи и за кой се отнасят .,.. Силно се надявам някой който е имал сходни проблеми да даде компетентно мнение , Благодаря предварително ! 

     

×
×
  • Добави...