Jump to content
Порталът към съзнателен живот

m.i.st

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    m.i.st reacted to д-р Тодор Първанов in 10 години паническо разтройство   
    Просто се отпусни.


     
    Ти мислиш, че контролираш себе си? Това е илюзия. Какво е под твой контрол? Контролираш ли сърцето си? Контролираш ли мислите си? Контролираш ли тялото си и природата около теб? Не можеш да направиш нищо с тях. Нищо не е под твой контрол. Не е нужно да се страхуваш да загубиш нещо. Това е илюзия.

    Има една история за Настрадин Ходжа. Настрадин Ходжа сънувал. В съня си той купувал кола от разпродажба. "Ще ти дам хиляда, деветстотин и осемдесет долара за тази кола", казал Настрадин. "Не,не", казал продавача. "Тогава ще ти дам хиляда, деветстотин и деветдесет долара за колата", "Не, не" казал продавача. "Две хиляди долара е цената." Докато този спор продължавал, Настрадин се събудил. Той се почувствал толкова зле, че казал, "Толкова хубава сделка.". Внезапно заспал отново, "Добре ще ти платя две хиляди долара и нито долар повече за колата. Дай ми колата и да сключим сделката." Свят на мечтите. Дори в този свят има собственици, защото това е навлязло толкова дълбоко в нас. Просто знай, че това не е под твой контрол. Нищо не е под твой контрол. Тогава страха да направиш нещо с нещата ще изчезне. Затова нямаш нужда от голям кураж, за да изгубиш контрол. Просто се отпусни.

    Ние мислим, че контролираме нещо и имаме някаква сигурност. Нещата стават от само себе си. Това е малко революционно. Може би ще изскочат много въпроси в ума ти, но напълно изследвай това твърдение в живота ти. Всички случки, които са се случили са станали, за да бъдеш точно където си в момента. Ти виждаш целия феноменален свят да се движи сам, по свой собствен начин. Просто трябва да наблюдаваш.

  2. Like
    m.i.st reacted to д-р Тодор Първанов in 10 години паническо разтройство   
    Та, ти, какво точно контролираш?
×
×
  • Добави...